Вести:

Tuesday, March 16, 2021

Притужба против председника САНУ: Kостић повредио права свих грађана Србије!

Tuesday, March 16, 2021 | Уреднички колегијум 0

Притужба против председника САНУ: Kостић повредио права свих грађана Србије!

Kанцеларији Заштитнику грађана поднета је притужба којом се тражи да заштитник утврди да ли је председник САНУ Владимир Kостић повредио права и интересе свих грађана Србије, изневши у две емисије став да Kосово више није де факто нити де јуре у нашим рукама.

Kанцеларији Заштитнику грађана поднета је притужба којом се тражи да заштитник утврди да ли је председник САНУ Владимир Kостић повредио права и интересе свих грађана Србије, изневши у две емисије став да Kосово више није де факто нити де јуре у нашим рукама. #Костић #САНУ #Тужба #Издаја #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Владимир Костић





У  поднеску, који преноси Глас јавности, стоји:

Шест месеци по избору на функцију Председника САНУ, са 63 од 122 могућих гласова, Владимир KОСТИЋ је позван 18.10.2015., да као Председник САНУ (а не неуролог или грађанин) учествује у ударној емисији Радио Београда „Седмица“.

Том приликом изјавио је: „Неко овом народу мора да каже да Kосово више није де факто нити де јуре у нашим рукама. Бојим се да је, у овом тренутку, једина политичка мудрост на који начин, са елементима достојанства, напустити Kосово које де факто и де јуре више није у нашим рукама. И то неко овом народу мора да каже“…
(https://www.rts.rs/ page/radio/sr/story/23/radio- beograd-1/2072890/sedmica.html ).



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Недавно, 07.01.2021. , две године након поновног избора одржаног 3.4.2019., Владимир Kостић опет је позван као Председник САНУ на други медиј (https://www.rts.rs/page/ radio/sr/story/23/radio- beograd-1/2072890/sedmica.html ), и том приликом експлицитно је потврдио спорну изјаву.

Наведеним изјавама свога Председника, САНУ је повредила права и интересе свих грађана Србије утврђених:

у Уставу Републике Србије,

у Дејтонском споразуму,
и у Резолуцији СБ УН С/РЕС/1244 (1999) од 10.6.1999.
чиме је драстично умањен углед Србије и њена преговарачка позиција у вези са Kосовом и Метохијом.

Из наведених разлога предлажем да покренете поступак и предузмете мере предвиђене Законом о заштитнику грађана.

Момир РАДИЋ

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Председник САНУ Костић остаће упамћен по издаји - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Председник САНУ Костић остаће упамћен по издаји Од свог доласка на место председника САНУ Владимир Костић се у више наврата бавио проблемом Косова и Метохије. И увек, као по правилу, он је доводио у питање целовитост Републике Србије тако што је сматрао како сам каже да „Косово није наше".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Латинични потпис од председника САНУ Србима са КиМ - КМ Новине

Делегација СНФ посетила је САНУ и између осталог разговарала и са њеним председником Владимиром Костићем који им је на растанку уручио симболичне поклоне. Међу тим поклонима налази се и књига са посветом, како је на свом фејсбук профилу објавио један од чланова СНФ-а, дугогодишњи политичар са Косова и Метохије Момчило Трајковић.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Хипици и „бабе" под кровом САНУ - КМ Новине

Када је Александар Вучић почетком јула обзнанио да има намеру да покрене „широки друштвени дијалог" о Косову и Метохији, то су одмах поздравили Вук Драшковић, Чедомир Јовановић и Јелена Милић, али и председник САНУ, академик Владимир Костић, те академици Тибор Варади и Душан Ковачевић.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Глас јавности    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине