Вести:

недеља, 10. јануар 2021.

НП ''Отаџбина'': Председник САНУ Костић остаће упамћен по издаји

недеља, 10. јануар 2021. | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Председник САНУ Костић остаће упамћен по издаји

Од свог доласка на место председника САНУ Владимир Костић се у више наврата бавио проблемом Косова и Метохије. И увек, као по правилу, он је доводио у питање целовитост Републике Србије тако што је сматрао како сам каже да „Косово није наше“.

Од свог доласка на место председника САНУ Владимир Костић се у више наврата бавио проблемом Косова и Метохије. И увек, као по правилу, он је доводио у питање целовитост Републике Србије тако што је сматрао како сам каже да „Косово није наше“.
Луксуз плаћен парама српског народа и жестока борба против његових интереса - Владимир Костић






И као много пута до сада после оштре реакције јавног мњења председник САНУ се повлачи говорећи да га медији нису тачно пренели, да су му реченице извучене из контекста, играјући по систему топло–хладно али прорачунато да припреми јавност Србије да се одрекне своје јужне покрајине.

Током свог првог избора за председника САНУ, а да би био изабран рачунајући на гласове академика којима је национално и државно битно, он је говорио да је Косово и Метохија праисконска српска територија. Нажалост, одмах после избора он је окренуо плочу доводећи у сумњу опстанак овог дела територије у оквиру Републике Србије.



Председник САНУ нема потреба да иде далеко, довољно је да чује свог колегу академика Матију Бећковића који логично резонујући каже: „Ако Косово није наше, зашто траже да им га дамо?“.

У своје време некадашњи председник САНУ Јован Цвијић био је вођа српске делегације у Лондону 1913. године на мировним преговорима којима је Србији признато право на такозвану Стару Србију односно Косово и Метохију у оквиру Старе Србије. То право су им признале ондашње велике силе Велика Британија, Аустроугарска, Русија, Немачка и Француска. Некада су се председници САНУ борили да се територија Србије прошири а ови садашњи желе да је скрате, или боље рећи сунете.

Додуше, ранији председници као што је опет поменути Јован Цвијић био је цењен у научним круговима и стога је био редовни члан француске академије наука. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ са резигнацијом може да констатује да ће овај садашњи председник САНУ у лику Владимира Костића остати упамћен не по научним публикацијама него по снажном залагању да се Србија одрекне Косова и Метохије, што је противно важећем Уставу Републике Србије.

Уважени академик још говори да је он током бомбардовања 1999. године био на Косову и Метохији. Нешто га нисмо приметили.

Косовска Митровица
10.01.2021. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ЕКСКЛУЗИВНО: САНУ забранила научни скуп о Косову и Метохији! - КМ Новине

ЕКСКЛУЗИВНО: САНУ забранила научни скуп о Косову и Метохији! Округли сто под насловом ,,Економски и социјални аспекти Косовско - Метохијског проблема: корени и алтернативни исходи решавања", званичним закључком Председништва Српске академије наука и уметности опстриран је а учешће њених чланова на њему перфидно забрањено.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Суноврат САНУ - случај председника Владимира Костића - КМ Новине

Суноврат САНУ - случај председника Владимира Костића Ових дана воде се дебате везане за суноврат САНУ (Српска академија наука и уметности) поводом избора кандидата у 2018. години, а њеном председнику Владимиру Костићу се спочитава да је нарушио кодекс научног морала. Приликом недавног интервјуа на ТВ каналу Н1, на питање новинара „да ли је тачно да је у 2017.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Латинични потпис од председника САНУ Србима са КиМ - КМ Новине

Делегација СНФ посетила је САНУ и између осталог разговарала и са њеним председником Владимиром Костићем који им је на растанку уручио симболичне поклоне. Међу тим поклонима налази се и књига са посветом, како је на свом фејсбук профилу објавио један од чланова СНФ-а, дугогодишњи политичар са Косова и Метохије Момчило Трајковић.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине