Вести:

Monday, March 15, 2021

Србе јужнo од Ибра боли што их Вучић вређа и понижава већ годинама

Monday, March 15, 2021 | Уреднички колегијум 0

Србе јужно од Ибра боли што их Вучић вређа и понижава већ годинама

Пре десетак дана, у једном од бројних наступа на телевизији, Вучић је "успут" рекао да су многи Срби јужно од Ибра продали душу а да то није случај са онима на северу покрајине.

Звонко Михајловић / КМ новине, архива





"Догодило нам се да су албанске власти желеле да направе дубљи уплив и раздор унутар српског становништва. Малим делом, али нешто су успели да направе куповином људских душа јужно од Ибра, а на северу ништа" изјавио је Вучић после седниц Националног савета за безбедност.

Рекације су биле бурне и жестоке али - тек на друштвеним мрежама и приватном животу. Глас Срба са Косова и Метохије нећете моћи да чујете у јавности ако не садржи хвалоспеве посвећене Вучићу. О патњи, страдању и терору који трпе, и то најпре од његових људи, у медијима се неће пробити ни једна једина реч.


Најстрадалнији део српског народа, управо Срби јужно од Ибра, више од две деценије трпе највеће могуће притиске од Шиптара не би ли били исељени са КиМ. Велики део њих је чак и животом платио чекајући да држава Србија одлучније и јаче пружи подршку у њиховој намери да опстану. То се није догодило, и поред тога много Срба жели да остане и буде на своме. Уместо подршке раније су већ добили процену да их "нема" у селима централног Косова и Метохије и то баш тамо где опстају у најтежим условима!

Коалиција као одраз политичке посвећености - Брат за брата



Ускоро су га демантовали али се ништа није променило. Власт на локалу, коју је управо он наметнуо Србима како би што лакше спровео пројекат државног одустајања од Косова и Метохије, наставила је да терорише преостало становништво док на грбачи тог истог народа, пљачка државна средства и енормно се богати.

Ових дана стигла је директна и још гора увреда. Вучић је у програму уживо изјавио да је много Срба јужно од Ибра "продало душу".

Један од Срба јужно од Ибра, Звонко Михајловић, последњи председник општине Штрпце по систему Републике Србије, изненађен је да нема шире реакцију на овакву изјаву председника Србије.

"То је такав безобразлук и идиотизам да га не не сме приуштити ни ниже рангирани политичар а камоли председник Републике" каже Михајловић за КМ новине.

За прве сепаратистичке изборе по први пут у историји одржане нацелој територији КиМ, основана је "Српска листа" коју је својим ликом на плакатима рекламирао Александар Вучић иако је та странка учествовала искључиво у шиптарском сепаратистичком систему! Тада се то правдало "Бриселским споразумом" и неопходном сарадњом како би се напредовало на путу ка чланству у Европској унији.

Михајловић је и тада упозоравао на издају коју Вучић спрема.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html


У интервјуу за Србин.инфо, августа 2014. године, Михајловић је рекао да "због Европског пута Србије који нема алтернативу, влада у Београду је пристала на споразум незабележен у новијој српској историји. Бриселски споразум је штетан и опасан до те мере да суспендује комплетну државност Републике Србије на КиМ. Његове фаталне последице које следе кроз примену на терену не би било, да на КиМ нема присталица те и такве политике.

А ко су Срби који су присталице тога? Углавном су то људи који су окупљени око СНС и СПС као и резервна Тачијева странка СЛС. Они су ти који се утркују у слуганству, како влади у Београду која преко њих спроводи своју изданичку политику на терену”, истакао је Михајловић и, када је реч о њиховој одбрани српских интереса, додао:

"Због преваре на изборима потенцијалних наивних бирача себе су назвали листом ”Српска”, иако у њима нема ничег српског". Михајловић је тада прецизирао и разлоге њеног стварања.

"Циљ формирања те листе је фактичко признавање ”Републике Косово” од стране ”Срба” који партиципирају у парламенту и влади Косова. То је и вероватно разлог због којег учешћа на тим изборима узимају необразовани људи ниског морала, људи без искуства, коцкари, преваранти, полтрони… а свима њима је заједнички именитељ то што су спремни да почине отворену издају" биле су његове речи које су се до данас, нажалост, небројене пута потврђивале из дана у дан.



Временом, стање је постојало све горе. Данас се подразумева терор Вучићевих чиновника на Косову и Метохији а народ иако незадовољан, нема коме да се обрати. Толико пута до ада смо чули да једино "Српска листа" има подршку државних власти. То их је учинило незаситим лоповима и бандитима. Због таквог њиховог положаја, насталог издајничком политиком Александра Вучића и њему потчињених, он и осећа да има простора да и даље вређа и понижава српски народ ако помисли да то може да му донесе неки политички поен.

Ово наравно вређа све Србе јужно од Ибра у чије име сасвим сигурно, говори Михајловић.

"Запарало ми је уши када је Вучић за Србе јужно од Ибра рекао да су "продали душу". Вучић би морао да зна да се највећи живи српски издајници који су продали душу ђаволу управо налазе у његовој тзв "Српској листи". Она у ствари и није његова већ је то албанско - амерички пројекат који је он прихватио и кооптирао у своје редове. Урадио је то из чисто практичних разлога јер он преко "Српске листе" гради приватно - пословне односе са одлазећом врхушком у Приштини. Е сада, када је та гарнитура заиста одлазећа и када на власт у Приштини треба да дође неки други са ким нема изграђен пословни однос, Вучић говори за Србе да су продали душу" објашњава саговорник КМ новина.

Иако сажета у неколико реченица, Вучићева изјава представља скуп лажи, увреда, обмана, понижавања искључиво у борбе за лични интерес који он остварује кроз издају Косова и Метохије.


Наиме, иако је рекао да се на северу покрајине "није догодило" да Шиптари купе Србе, то је безочна лаж. Седиште "Српске листе" налази се у северном делу Косовске Митровице, а то је странка која је регисгрована у систему и по законима такозване "републике Косово". Одакле се координира свим активностима које Вучићеви функционери спроводе у циљу албанизације Косова и Метохије, српског народа који ту живи али  и њихове будућности и то трајно. Ако би смо ипак узели да те људе нису купили Шиптари, онда то дефинитивно јесте учинио Вучић који је у тој трговини био посредник. С обзиром на погубне ефектепо српску државност на КиМ, може се закључити да је Вучић то урадио  зарад остварења личних економских интереса или продужени останак на власти, у сваком случају, за одређени проценат.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Срби сa KиM : „Ако за Вучића Kосово није Србија, он није наш председник!" - КМ Новине

Срби сa KиM : „Ако за Вучића Kосово није Србија, он није наш председник!" #Kosovo #Metohija #Srbija #Zvnonko #Mihajlović #Predsednik #Vučić #Srbija Последњи председник Општине Штрпце по српском државном систему Звонко Михајловић реаговао је на Вучићеву изјаву да „неће лагати народ и рећи да је Kосово део Србије".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Звонко Михајловић о уделу Владе Србије у хапшењима Срба на Брезовици - КМ Новине

Хапшења Срба јуче, од стране шиптарске тзв. "специјалне полиције" изазвала су узнемирење у српској јавности. Покушали смо да сазнамо ко је све умешан. Реакције су чак биле наизглед енергичније и одлучније него током ранијих напада на Србе. Наиме, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, затражио је да се сазове хитна седница Владе поводом тих хапшења.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Косовски полицајци тукли Србе штитећи у Штрпцу мини-централу Вучћевог кума? (ВИДЕО) - КМ Новине

Косовски полицајци тукли Србе штитећи у Штрпцу мини-централу Вучћевог кума? (ВИДЕО) #Štrpce #ROSU #Policija #Mini #Elektrana #Srbi #Kosovo #Methija #Srbija Током мирног протеста на месту званом Обереке, које су под контролом држали такозвани "косовски полицајци" и јединице злогласне РОСУ јединице, више Срба је повређено и малтретирано.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине