Вести:

среда, 22. септембар 2021.

Д. Мировић: Срби не могу на КиМ са својим таблицама а Вучић гради ауто-пут од Нишa до Албаније (ВИДЕО)

среда, 22. септембар 2021. | Уреднички колегијум 0

Д. Мировић: Срби не могу на КиМ са својим таблицама а Вучић гради ауто-пут од Ниш до Албаније (ВИДЕО) Др Дејан Мировић, између осталог и аутор књиге "Бриселски споразум: хронологија и последице" објашњава за КМ новине да су последњи догађаји на северу Косова и Метохије - апсолутно поседица Бриселског и Вашингтонског споразума.

Д. Мировић: Срби не могу на КиМ са својим таблицама а Вучић гради ауто-пут од Ниш до Албаније (ВИДЕО)
Дејан Мировић


"Апсолутно је ово последица Бриселског и Вашингтонског споразума, пре свега Бриселског и, једноставно, види се да је Вучић апсолутно лош преговарач и да не уме да закључује уговоре. Према томе, мислим да он уместо медијске кукњаве треба да поднесе оставку јер он је тај који је продуживао и закључивао уговоре од 2013. па надаље. Према томе, апсолутно је његова одговорност највећа, све остало је скретање пажње" категоричан је Мировић у изјави за наш портал.

Он се пита "како је могуће да су, после скоро 10 година преговарања, Срби у све тежем положају а Вучић нас убеђује да је супротно? Ово је апсолутно последица његовог катастрофалног преговарања које је иначе неуставно и није имало никакво упориште у нашем Уставу и другим законским прописима. Тако да он ако има мало морала, треба да поднесе оставку" наводи Мировић као логичан исход.


У прилог тврдњи да је Вучић најодговорнији, Мировић подсећа да се "господин Ракић обраћа Вучићу за помоћ. То је још један доказ да је он најодговорнији за ово јер он је преговарао, он је Косову дао фактичку државност и ово су последице свега тога".

Наш саговорник је уверен да је мала вероватноћа да ће Вучић хтети да поднесе оставку али наглашава да чак и у том случају постоји излаз:


"Ако већ не жели да поднесе оставку зато што му је држање власти по сваку цену све у животу, онда макар нека има толико политичког морала и достојанства па нека прекине изградњу пута Ниш - Мердаре, ако ништа друго или нека суспендује чланство Србије у пројекту "Отвореног Балкана, да понижење Србије не буде потпуно" рекао је Мировић, иначе универзитетки професор правних наука.

Да би се иронија читавог догађаја буде сагледала у свој својој величини, актуелне догађаје треба упоредити са неким капиталним пројектима који се спроводе.

"Док Срби не могу да уђу на Косово и Метохију са својим таблицама, он гради пут за Приштину и за Албанију. Једноставно, несхватљиво када размислите о томе" истиче Мировић позвајући се још једном на могућност да је Вучићу преостало макар мало политичког морала чак и ако искључимо оставку јер "останак на власти му је све у животу, онда нека прекине изградњу пута или напусти "Отворени Балкан" али очигледно да он то не сме" закључује Мировић у изјави за КМ новине

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Дејан Мировић: Одговор Вучићевим лобистима у Русији који се залажу за поделу Косова - КМ Новине

Одговор Вучићевим лобистима у Русији који се залажу за поделу Косова #KM_novine #ruski #lobi #Kosovo_i_Metohija #Dejan_Mirovic Неколико дана у руској јавности се појављују текстови који имају за циљ да оправдају такозвану поделу Косова, односно договор између Трамповог изасланика за Косово и директора Националних обавештајних служби САД Ричарда Гренела и председника Србије Вучића.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Чавошки, Ломпар, Мировић, Јакшић... Поднели кривичну пријаву против Вучића због велеиздаје (ВИДЕО) - КМ Новине

Група интелектуалаца међу којима су академик проф др Коста Чавошки, проф др Мило Ломпар, проф др Дејан Мировић, бивши народни посланик са КиМ Марко Јакшић, Драгана Трифковић и други, поднели су кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: Да ли Вучићева игра са Србима са KиМ улази у завршну фазу? - КМ Новине

Иван Максимовић: Да ли Вучићева игра са Србима са KиМ улази у завршну фазу?





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине