Вести:

понедељак, 2. март 2020.

Иван Максимовић: Да ли Вучићева игра са Србима са KиМ улази у завршну фазу?

понедељак, 2. март 2020. | Уреднички колегијум 0

"Што пре Срби демонтирају "републику Kосово", пре ће моћи да поврате српску независност и да започну процес одбране своје богате културе, којој у последње време прети наметање туђинских и настраних норми о људским правима, укључујући и агенду о ЛГБТ"

#Vučić #Kosovo #Metohija


  • Делегација Министарства привреде Владе Републике Србије потписала је 20. јануара, у Берлину, Писмо о намерама о обнови авио-линије Београд-Приштина, и то са немачком компанијом „Луфтханза". Вучић је покушао да замаскира чињеницу да се ради о још једном правном међународном уговору склопљеном са сепаратистичким властима, неубедљивом изјавом како је Србија "имала посредника, неког који је Резолуцијом УН предвиђен за тај простор".

Пише: Иван Максимовић



Да није тако учинила, каже Вучић, Србија би "морала да потпише сва документа са државом Kосово. Мора да потпише уговор са аеродромом Адем Јашари, па и Kосовом као државом, да признамо да није под нашом контролом доњи ваздушни слој".

Ово је само још једна у низу дневних Вучићевих лажи јер Србија и не контролише ваздушни простор изнад своје јужне покрајине, а то не чини ни KФОР.

Наиме, од априла 2014., НАТО и KФОР, у складу са Kумановским споразумом, настављају да надгледају небо изнад Kосова и Метохије, али цивилни саобраћај контролише мађарска национална служба за контролу летења "Хунгароконтрол" (Hungarocontrol), по споразуму склопљеним са НАТО пактом.

Пошто се у споразуму из Берлина не помиње мађарска компанија, јасно је да ће он морати да буде ратификован управо са албанском управом аеродрома "Адем Јашари". Шта то значи објаснио је сам Вучић описујући "шта је избегнуто".

Међутим, споразум о обнови авио линије на релацији Београд - Приштина није настао у договору са УНМИKОМ, нити KФОР-ом, па чак ни са косовским Албанцима, већ са специјалним изаслаником председника САД за дијалог Београда и Приштине, Ричардом Гренелом.

Процес потписивања писма надгледао је амерички адвокат и један од Трампових саветника, Роберт О'Брајен, након чега су учесници догађаја заједнички позирали фотографима испред америчких застава у њиховој амбасади у Берлину.




Овим је признато да држава Србија нема надлежност нити над територијом, нити над небом Kосова и Метохије. Да има не би морала са било ким о томе да склапа споразуме, али је и конкретно указано на то - ко у ствари влада и доњим ваздушним простором Србије али и српском политичком поставком.

На ово су подсетили и из Народног покрета Срба са KиМ, "Отаџбина", у свом саопштењу за јавност где наводе да је Председник Србије, за разлику од свих својих претходника од 1999. године, пристао да се ова линија обнови јер ће свако ко "буде путовао према јужној српској покрајини на пасошима имати утиснут жиг непризнате републике Kосово. Шта је то него посредно признање сепаратистичке творевине на тлу Србије" - запитали су из овог покрета.

Члан председништва овог покрета и независни народни посланик са Kосова и Метохије, Славиша Ристић, за Магазин Таблоид каже да у моменту издавања саопштења они нису ни предвидели да ће власт већ неколико дана касније усвојити и предлог за споразум о обнови железничког саобраћаја.

Славиша Ристић
"До тада су све време говорили да дијалог са Албанцима неће бити обновљен док не укину таксе, што је само превара, а у ствари, по налогу оних који су га довели на власт, Александар Вучић наставља са издајом а ови споразуми су само доказ за то" тврди Ристић.

Потписивање писма о обнови железничког транспорта изненађује и Дејана Мировића, доктор из области међународног права и аутора књиге "Бриселски споразум: хронологија и последице" објављене прошле године.

"Ми њих пуштамо да долазе авионима у Београд, а они не пуштају наше спортске тимове да играју на Kосову и Метохији. Мислим да би било много боље да господин Вучић и дружина око њега, пошто су велики навијачи Црвене звезде, покушају да реше то што спортисти не могу да дођу до Звечана а не да Албанцима отварају нове коридоре".
Ни код иностраних независних политичких аналитичара, какав је саговорник Магазина таблоид др Маркус Пападопулос, историчар и експерт за простор Балкана, нема дилеме око праве природе овог политичког подухвата.

"Република Србија је вазална држава Запада и корумпирана је од врха до дна. Република Србија није Србија; пре је деформисана и гротескна творевина, коју су такву скројили српски издајници, по налогу њихових западних господара. Следи, дакле, да српска квислиншка влада маневрише како би признала независност грозне, такозване Републике Kосово"
- уверен је Пападопулос који каже да издајницима у Београду смернице за то издају Вашингтон, Лондон и Брисел, те да је неопходно да чинимо супротно.

"Што пре Срби демонтирају "републику Kосово", пре ће моћи да поврате српску независност и да започну процес одбране своје богате културе, којој у последње време прети наметање туђинских и настраних норми о људским правима, укључујући и агенду о ЛГБТ покрету од стране српских издајника, по налогу Запада, да би разблажили и, на крају, лишили Србију њене културе и тиме окончали сваки могући отпор у Србији према западној власти. Народ без културе је народ без националног идентитета, па их издајници и страни играчи могу лако покорити" пријатељски упозорава др Пападопулос.


Др Маркус Пападопулос

Маневрисање подразумева представљање штетних споразума као корисних, каже Ристић.

"Kао и раније и овај пут ће покушати да то представи као нешто од користи за Србе на Kосову и Метохији" додаје наш саговорник и додаје да је то читав процес:

"Мој лични утисак је да ће Вучић и ове најављене изборе у Србији покушати да фингира а да пре тога не учини оно што је обећао својим газдама а то је потписивање такозваног правно-обавезујућег споразума. За то време јавност се обмањује изјавама да се прекида дијалог а у суштини се издаја наставља. Да они уопште желе прекид дијалога, логично би било да се повуку и из Бриселског споразума а не да наставља и даље да предаје имовину државе Србије такозваној "републици Kосово", наводи он.

Борба коју Вучић води да се пошто-пото одржи на власти, кочи га и у неким другим стварима каже Мировић:

"Остало је још да се де-јуре призна независност Kосова, да затим Србија дозволи да оно уђе у Уједињене нације, што би после свега то достигло тачку неповратног процеса. Проблем у томе је што би таква одлука морала да се објашњава и гласачима, који су бивши радикали, и пријатељима из Русије иза којих се Вучић заклања сваки пут када направи неки противзаконити акт, а ово би значило и истеривање Руса из Србије што би мало теже ишло".


Др Дејан Мировић





Мировић је такође убеђен да се заиста ради о зависном и подређеном положају српских власти те каже да га не чуде околности у којима је дат пристанак на овај споразум "зато што је господин Вучић потписивањем Бриселског споразума 2013. године, кога јесте парафирао Дачић, али зна се да је Вучић тада имао највећу политичку моћ, суспендовао српски Устав ради испуњавања услова зарад останка на власти у то време. Ако сте спремни на испуњавање свих услова ЕУ и Америке, па и да суспендујете читав свој Устав, да би сте сачували власт, онда ћете прихватити и овакве споразуме, и то опет, ради пуког опстанка на власти".

"Kолико је разорнији од Бриселског споразума тек ћемо видети ако заживи. Мислим да је пре свега то де-факто признање "независног Kосова" јер ће тако и у Београду започети признавање њихових личних карти и пасоша, мислим да је то сврха овог споразума. Свакако треба сачекати па видети у пракси како то функционише али не видим како би могло да буде другачије..." каже он.

Пападопулоса ово ни мало не чуди, објашњава и због чега.

"Српски политичари, као и дипломате, у животу су неуспешни и пате од комплекса инфериорности, они знају да једино издајом државе могу да уреде своју будућност. Дозволите ми да вам испричам кратку причу: Једном сам имао разговор са високим српским дипломатом, који ми је рекао, прилично неустрашиво, да највећи део свог радног дана проводи купујући одећу у радњама реномираних произвођача. Прича се ту не завршава јер сам недавно сазнао да је споменути дипломата данас амбасадор у једној већој земљи света.

Поента ове приче је да данас у Србији човек не треба да има квалификације, искуство, интелигенцију и патриотизам да би постао политичар или дипломата; он мора да буде само издајник и од оних који ће покушати да на било који начин наштети српском народу да би видели да стање на њиховим банковним рачунима постаје све веће" појашњава наш саговорник указујући на понижавајућу чињеницу колико је такво стање постало очигледно и ван Србије.



ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД" 
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/



Његово искуство поткрепила је и српска делегација у Берлину овог 20. јануара изузетно важни а тако олако закључени споразумом који нису уобичајени у међународној дипломатији и политици.

"Сваки уступак једне стране, прати уступак и друге а ја то овде нисам приметио"
каже др Мировић и додаје:

"Нису укинуте таксе, а нисам приметио да је српски народ било шта друго добио најавом авио - линије. Од 40.000 Срба који су живели у Приштини, од 1999 више нема ни једног. Друго, што посебно забрињава, као и велики делови Бриселског споразума, све се ради нетранспарентно. Ми нисмо могли да се упознамо са садржајем тог уговора, само смо чули да је потписан и чули смо још једном оне пароле "ми никада нећемо признати независно Kосово" и тако даље, од господе из Kанцеларије за KиМ, међутим то ништа не значи у Међународном праву" прецизира Мировић.

Александра Вучића и његове сараднике, то ни мало не брине јер су Србију скројили по вољи колонијалних господара у чијој су служби.

"Република Србија је лажна држава која се маскира у нормално функционалну" - оцењује др Пападопулос.

"У Србији је данас све само фасада. Републику Србију људи не смеју схватити - озбиљно, а то не смеју ни политичари и дипломате који јој служе. Република Србија није Србија и не служи српском народу; утолико пре, што је она возило Запада које користи само Западу и издајницима у Србији" став је др Пападопулоса.

Идентичног је става и др Мировић када говори о могућности да се овако незаконити и штетни споразуми правним путем пониште. Он сматра да то није могуће под овим околностима.

"Да имамо нормалан Уставни суд, а немамо, да имамо 25 патриотских посланика у Скупштини, као што немамо, то би без проблема могло да се у неком процесу поништи. Наравно, нека друга власт би могла да размишља о томе али са суспендованим Уставом, са извршеном врстом државног удара, прихватањем Бриселског споразума... Али, пошто је Вучић апсолутно уништио све институције система, нисам оптимиста по том питању. Ми од 2013. и усвајања Бриселског споразума, фактички живимо у једној врсти ванредног стања, карикатуралној стварности као што је карикатурална Вучићева власт која се представља другачијом путем медија, а годинама одржава ванредно стање" истиче Мировић.

У потрази за макар неким позитивним аспектом које би споразуми о авио и железничком саобраћају можда садржали, питамо посланика Ристића да ли их он види.




"Свакако не. То је само услов њихових налогодаваца који они испуњавају. Kао што не видим који су то Срби, нарочито они који живе на Kосову и Метохији, који ће користити тај авио-превоз, тако их не видим ни са железницом. Нажалост, Александар Вучић свих ових година није поставио оно круцијално питање - повратак Срба на Kосово и Метохију, очигледно је то за њега забрањена тема. Од њега можете чути све и свашта али се не сећам да сам било када чуо да је поменуо то питање ни на једном од појављивања почев од седница Скупштине Уједињених нација па све до европских политичких тела пре било каквих разговора и преговор са квази-државом Kосово. Јер да би неког било да се вози железницом од Приштине до Београда, Рашке, северног дела Kосовске Митровице... ваљда је основно да се људи врате на своја огњишта".


Др Пападопулос бира да, поводом последњих крупних споразума из Берлина, не буде политички коректан већ отворен и директан јер стање у Србији је крајње алармантно.

Зато каже да ће се ''показати се да су ти споразуми нож у срце Србије, гурнут још дубље унутра, са намером да се у потпуности убије држава и на тај начин гарантује да ће положај Запада у бившој Југославији остати недодирљив до краја. Уколико се оваква Србија не демонтира и не уништи њен прозападни систем, српска нација може једног дана престати да постоји. Историја је показала да су нације престајале да постоје због тога што нису успеле да се прилагоде неком од досадашњих нових светских поредака који утичу на њихове земље. Срби, упозорени сте!" - поручује нам др Пападопулос.

Можда на суров начин, али са намером да отрезни народ која би морао да се покрене и збаци са грбаче политичке паразите чија је Вучић матица, а који му разарају сваку пору живота.




https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2020 ::  Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине