Вести:

О нама

www.kmnovine.com
КМ Новине су електронско издање грађанског новинарства Срба са Косова и Метохије, пре свега са севера Косова. Разлог настанка овог гласила јесте апсолутни недостатак информација које би објективно приказале стање на терену, ставове и мишљење грађана из овог дела Србије чиме се највише манипулисало претходних година.

Схвативши да водећи и званични медији, у неминовној борби за профит и под утицајем својих спонзора, извештавају на начин какав се не може назвати објективним и истинитим новинарством грађани, раније називани публиком, узимају у своје руке медијске алате како би се међусобно обавештавали. Овим се пре свега баве они људи којима новинарство није професија и који не зарађују на тај начин. Почетком 21. века ова појава добија и званично име – грађанско новинарство. По том принципу ради и ова електронска страна.

https://www.facebook.com/KM.novine.SRB/

Иза КМ Новина не стоји ни једна организација, група нити лице из области политике, економије или области које су у супротности и сукобу са законима и Уставом Републике Србије на чијој територији је смештено седиште овог гласила.