Вести:

субота, 23. јун 2018.

Више тужилаштво у Београду позвало ''осумњиченог'' новинара Ивана Максимовића на саслушање


Ивану Максимовићу, новинару портала КМ новине и дописинику Магазина Таблоид“ из Косовске Митровице, стигао је 21. јуна позив за саслушање не баш јасним поводом.


 #Ivan_Maksimović, #Ivan, #Maksimović, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Više_Javno_tužilaštvo, #politički, #progon, #Sud, #optužnica, #osumnjičeni,
Иван Максимовић (на једној од изложби својих документарних фотографија са КиМ) осим својим текстовима, такође фотографијама и видео записима сведочи стање на Косову и Метохији ван утицаја политичких или других интересних сфера, онако како људи на терену говоре.


Наиме, Више јавно тужилаштво у Београду позива новинара Ивана Максимовића да "у својству осумњиченог" у понедељак, 25. јуна, дође у просторије овог Суда "ради давања изјаве у предистражном поступку, због постојања основа сумње" да је учинио кривично дело Угрожавања сигурности из члана 138. ст. 3 у вези ст 1 КЗ и то по кривичној пријави Службе за борбу против организованог криминала - Одељења за високотехнолошки криминал!

Иако нема прецизних навода о ком се то "кривичном делу ради", датум наводног подношења пријаве, 09. мај ове године, упућује на закључак да се радио о тексту објављеном на нашем порталу а под називом "Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!".

Уколико се заиста ради о овом тексту онда то уноси забуну јер Максимовић није његов потписник. У том случају је сасвим извесно да се довођењем новинара у везу по не баш разумној основи, у ствари ради о политичком прогону.

 #Ivan_Maksimović, #Ivan, #Maksimović, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Više_Javno_tužilaštvo, #politički, #progon, #Sud, #optužnica, #osumnjičeni,
Више јавно тужилаштво




Максимовић је, иначе, једини новинар са Косова и Метохије који протеклих година извештава, пише и аргументовано разоткрива криминалну структуру владајућег режима и издају Косова и Метохије која се нескривено спроводи.

На овај закључак упућује и чињеница да су због истог текста овог новинара на најгнуснији начин напали једино режимски таблоидни листови "Информер" и "Српски телеграф" такође без икаквог основа. Онај први је још и прецизније истицао управо ангажман овог новинара у Магазину Таблоид чији су уредник и редакција једини који омогућавају да се чињенично утврђена истина у текстовима Ивана Максимовића презентује домаћој јавности.

 #Ivan_Maksimović, #Ivan, #Maksimović, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Više_Javno_tužilaštvo, #politički, #progon, #Sud, #optužnica, #osumnjičeni,

Максимовић је сутрадан, 22. јуна, званичним дописом обавестио Суд да из личних разлога, које је уредно документовао, није у могућности да се тог датума појави на Суду и упутио захтев да му се, како то предвиђа и гарантује законодавство Републике Србије, саслушање организује у Косовској Митровици према његовој адреси боравка.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Заменик тужиоца у овом случају ради по налогу Вишег јавног тужиоца, а све у циљу да се додворе режиму да би ОНИ могли после да вршљају како хоће.Овде је вербални деликт у питању, код мене је био физички напад од стране судије Вишег суда, али сам ја крив по истом члану и био сам у притвору 60 дана, а сада сам осуђен(жалба је у току)Мој ти је савет земљаче, не иди мечки на рупу, одмах ће те затворити да неби узнемиравао јавност и поновио кривично дело.Пошто кажу да је КиМ саставни део Србије нека те саслуша тужиоц у К.Митровици са свим доказима које имају.

    ОдговориИзбриши
  2. Ако се икако може, нека не буде тамо сам. Направите од (не)законског малтретирања њихову антирекламу, биће битно обзирнији.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине