Вести:

субота, 23. јун 2018.

Више тужилаштво у Београду позвало ''осумњиченог'' новинара Ивана Максимовића на саслушање

субота, 23. јун 2018. | КМ новине 1


Ивану Максимовићу, новинару портала КМ новине и дописинику Магазина Таблоид“ из Косовске Митровице, стигао је 21. јуна позив за саслушање не баш јасним поводом.


 #Ivan_Maksimović, #Ivan, #Maksimović, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Više_Javno_tužilaštvo, #politički, #progon, #Sud, #optužnica, #osumnjičeni,
Иван Максимовић (на једној од изложби својих документарних фотографија са КиМ) осим својим текстовима, такође фотографијама и видео записима сведочи стање на Косову и Метохији ван утицаја политичких или других интересних сфера, онако како људи на терену говоре.


Наиме, Више јавно тужилаштво у Београду позива новинара Ивана Максимовића да "у својству осумњиченог" у понедељак, 25. јуна, дође у просторије овог Суда "ради давања изјаве у предистражном поступку, због постојања основа сумње" да је учинио кривично дело Угрожавања сигурности из члана 138. ст. 3 у вези ст 1 КЗ и то по кривичној пријави Службе за борбу против организованог криминала - Одељења за високотехнолошки криминал!

Иако нема прецизних навода о ком се то "кривичном делу ради", датум наводног подношења пријаве, 09. мај ове године, упућује на закључак да се радио о тексту објављеном на нашем порталу а под називом "Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!".

Уколико се заиста ради о овом тексту онда то уноси забуну јер Максимовић није његов потписник. У том случају је сасвим извесно да се довођењем новинара у везу по не баш разумној основи, у ствари ради о политичком прогону.

 #Ivan_Maksimović, #Ivan, #Maksimović, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Više_Javno_tužilaštvo, #politički, #progon, #Sud, #optužnica, #osumnjičeni,
Више јавно тужилаштво
Максимовић је, иначе, једини новинар са Косова и Метохије који протеклих година извештава, пише и аргументовано разоткрива криминалну структуру владајућег режима и издају Косова и Метохије која се нескривено спроводи.

На овај закључак упућује и чињеница да су због истог текста овог новинара на најгнуснији начин напали једино режимски таблоидни листови "Информер" и "Српски телеграф" такође без икаквог основа. Онај први је још и прецизније истицао управо ангажман овог новинара у Магазину Таблоид чији су уредник и редакција једини који омогућавају да се чињенично утврђена истина у текстовима Ивана Максимовића презентује домаћој јавности.

 #Ivan_Maksimović, #Ivan, #Maksimović, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Više_Javno_tužilaštvo, #politički, #progon, #Sud, #optužnica, #osumnjičeni,

Максимовић је сутрадан, 22. јуна, званичним дописом обавестио Суд да из личних разлога, које је уредно документовао, није у могућности да се тог датума појави на Суду и упутио захтев да му се, како то предвиђа и гарантује законодавство Републике Србије, саслушање организује у Косовској Митровици према његовој адреси боравка.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Share/Bookmark

1 коментар:

  1. Заменик тужиоца у овом случају ради по налогу Вишег јавног тужиоца, а све у циљу да се додворе режиму да би ОНИ могли после да вршљају како хоће.Овде је вербални деликт у питању, код мене је био физички напад од стране судије Вишег суда, али сам ја крив по истом члану и био сам у притвору 60 дана, а сада сам осуђен(жалба је у току)Мој ти је савет земљаче, не иди мечки на рупу, одмах ће те затворити да неби узнемиравао јавност и поновио кривично дело.Пошто кажу да је КиМ саставни део Србије нека те саслуша тужиоц у К.Митровици са свим доказима које имају.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.