Вести:

Thursday, March 28, 2024

Узурпирана Епархија рашко-призренска свакодневно у понижењу од неканонског управника Теодосија

Thursday, March 28, 2024 | Уреднички колегијум 0

Узурпирана Епархија рашко-призренска свакодневно у понижењу од неканонског управника Теодосија

Узурпирана Епархија рашко-призренска на чијем се челу налази неканонски управник Теодосије, свакодневно је изложена понижењима ове управе кроз званичне активности.

Узурпирана Епархија рашко-призренска на чијем се челу налази неканонски управник Теодосије, свакодневно је изложена понижењима ове управе кроз званичне активности.
Харгривс и Теодосије у срдачном расположењу док се постојање Српске Православне Цркве на Светом Косову и Метохији растаче и прелази у "Косовску цркву"


Једно од последњих је сусрет до кога је дошло пре два дана у Грачаници између изасланика Велике Британије и наметнуте, поданичке управе ове Епархије.

Тако је поменути Теодосије угостио новог, илегалног представника Енглеске на Косову и Метохији, Џонатана Харгривса. Британац се издаје за "амбасадора" Велике Британије, једне од земаља која пружа највећу подршку албанским сепаратистима у политичком али посебно у војном и оружаном облику у чему сасвим вероватно и предњачи. Такво представљање није оправдано јер једини легитимни представник ове, и било које друге државе који има пуно право да носи звање амбасадора јесте онај који се налази у амбасади у Београду.

Нелегитмни, такозвани "амбасадор" Велике Британије на Косову и Метохији са окупационим војницима британског контигента КФОР-а


Свака држава у другој држави може да има само једну а не више амбасада а како су Косово и Метохија неодвојиви део Србије онда су сва друга представништва на том простору само конзулати. Теодосију то ни најмање не смета. Баш супротно! Како се из приложених фотографија види сусрет је прошао у срдачном и свечаном расположењу.



Теодосије не може да каже да не зна о коме се ради! То једноставно сви знају а и без тога, приликом именовања Харгривса на сајту британске Владе наведено је: "Г-дин Џонатан Харгривс је именован за амбасадора Његовог Величанства у Републици Косово у наследству господина Николаса Абота".

Нема места било каквој сумњи у положај који користећи силу и утицај, Енглеска крши Међународнои право и на овај начин директно наставља злочин започет агресијом 1999. године НАТО бомбардовањем чији је била лидер уз Америку.

На жалост, ово уопште не чуди јер Теодосије нарочито поштује и цени управо енглеске изасланике и о сусретима са њима радо обавештава јавност онда када мисли да може да каже да су ти сусрети донели нешто добро. Овај сусрет је прећутао. Зато је Харгривс објаснио суштину у првој од две реченице којима се обратио малобројним пратиоцима на једној друштвеној мрежи:

"Српска православна црква је важан део богатог културног наслеђа Косова."

Културно наслеђе Косова?!

Културно наслеђе "Косова", односно косовских Албанаца - тероризам и злочини над Србима





Косово и Метохија заиста обилују богатим културним наслеђем али српским! Албанског има колико и црног испод ноктију а и оно што постоји новијег је датума и углавном је изграђено на српском страдању или, најчешће, крађом српског националног идентитета и одлика овог простора. Баш зато, јер албанског нема, западњаци су принуђени да фабрикују и фалсификују српско наслеђе и да га представљају као "косовско" стварајући тиме не само културни образац већ и нову, још једну вештачку нацију на српском простору.

Оно што Теодосије ради јесте да ћутећи, али само за јавност, директно учествује у процесу фабриковања и преотимања свега што је српско као што, подсетимо, потпуно ћутећи посматра отимање цркава, српских вековних светиња од стране косовских Албанаца који све то заправо и чине на наговор и по плану осмишљеном управо на Западу.

Врло вероватно баш у Енглеској и Америци које су и организовале криминални прогон епископа Артемија како би све протекло глатко и без трзавица. Тако и пролази.

Због такве Теодосијеве "борбе" Харгривс и каже у другој реченици своје објаве:

"Уживао сам у прилици да разговарам са владиком Теодосијем и да посетим величанствени манастир Грачаницу."

Зидали српски Свети краљеви да би несвети то окаљали. Теодосијев монах у поданичком опслуживању енглеског изасланика у сврху његовог промотивног фото-позирања.





Свако ужива у успеху стране коју представља, очигледно да Харгривс, при сусрету са Теодосијем, има разлог да у томе ужива. 

Уреднички колегијум КМ новина            
 

* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине