Вести:

субота, 4. мај 2019.

Косовски полицајци тукли Србе штитећи у Штрпцу мини-централу Вучћевог кума? (ВИДЕО)

субота, 4. мај 2019. | Уреднички колегијум 0

Током мирног протеста на месту званом Обереке, које су под контролом држали такозвани "косовски полицајци" и јединице злогласне РОСУ јединице, више Срба је повређено и малтретирано.

#Štrpce #ROSU #Policija #Mini #Elektrana #Srbi #Kosovo #Methija #Srbija
"Пролили сте српску крв" узвикнуо је младић држећи повређеног Србина у рукама!





Припадници специјалне такозване "полиције Косова" и „РОСУ“ употребили су данас силу против цивила, мештана општине Штрпце. Како би заштитили ову мини-ХЕ, припадници шиптарских снага су употребили сузавац и палицама тукли мештане који су покушали да мирним протестом заштите своје реке. Ово се догодило када су мештани покушали да зауставе багер за изградњу мини-хидроелектране, када је кренуо ка месту Обереке.

Након двомесечног протеста за одбрану река Шар планине, када су мештани успели да издејствују склањање багера, данас је уз пратњу специјалних јединица поново почело копање јавља ИН4С.

Како пише "Политикон" на основу дојаве анонимног сведока са лица места, потписан као "Гласник Метохије", инциденти у Штрпцу настали су због изградње мини-хидроелектране чији је власник Никола Петровић, кум Александра Вучића.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


Међу власницима малих хидроелектрана су бројне јавне личности и то не само из пословних кругова, већ и из политике и спорта. Можда и најзанимљивије међу тим именима је оно Николе Петровића, кума председника Србије Александра Вучића, а иначе бившег директора Електромреже Србије и кадра Српске напредне странке, пише овај портал.

Према подацима Биснодеа, пословне базе података, Петровић је власник компаније Еко Власина, која поседује две хидроелектране. Прва је „Проданча“ инсталисане снаге од 175 киловата а друга је Ђорђина снаге 320 киловата. Петровић је и директор фирме Ецо Енерго Гроуп (ЕЕГ), у којој има сувласнички удео од 41,75 одсто преко своје фирме Еко Власина. Према медијским извештајима, од 2013. до 2016. на основу прописаних фид-ин тарифа компанијама које су повезане са Петровићем исплаћено је више од 7,2 милиона евра.

У власништву ЕЕГ се налазе хидроелектране Тегошница инсталисане снаге 640 киловати, Ливађе 450 киловати, Горње Гаре 1.993 киловата, Горње Гаре 2.993 киловата, Доње Гаре 1.990 киловата, Доње Гаре 2.990 киловата и Доње Гаре 3.500 киловата. Партнер Петровићу у ЕЕГ-у је Драган Клисура, који је и сувласник мале хидроелектране „Јабуковик“ снаге 1.885 киловата. Петровић и у тој хидроелектрани има удео од 24,35 одсто.

Други партнер је Ненад Ковач, власник Техноманије и Роминга, који има 45 одсто власништва у ЕЕГ-у. Петровић, Ковач и Клисура често заједнички наступају у разним фирмама.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:



За понедељак ујутру је заказан састанак мештана са представницима такозване "косовске полиције", локалне самоуправе при сепаратисчким квази-институцијама и у име инвеститора – приватник Албанац.

Овакво стање омогућено је пре свега насилном сменом власти када је актуелни "градоначелник" по систему такозване "републике Косово", Братислав Николић⇗, упао у просторије општине по систему Републике Србије, чији је тада председник био Звонко Михајловић.

Упркос безакоњу које је почињено, Влада из Београда подржала је ову криминалну групу а пре свега јер су спремни да учествују у издаји Косова и Метохији као и да саучествују у многим криминалним радњама, распродаји српске имовине и интереса који им заједнички доносе много новца. О свему томе већ је било речи у тексту који можете прочитати на нашем сајту:

Издајом до новца и власти: Градоначелник општине Штрпце у служби албанских власти и америчких окупатора - КМ Новине

Висока политика и рат учинили су да варошица Штрпце на Шар-планини, надалеко чувено туристичко место, добије статус енклаве, а становништво да живи у сталном страху за своју безбедност.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине