Вести:

понедељак, 15. март 2021.

Одлазак витеза - упокојио се руски добровољац Алберт Андиев

понедељак, 15. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Одлазак витеза - упокојио се руски добровољац Алберт Андиев

Представио се у Господу руски добровољац Алберт Ахсарбекович Андијев који је на српској страни ратовао за Косову и Метохији и био учесник чувене Битке за Паштрик али и много других битака и акција против шиптарских терориста.

Представио се у Господу руски добровољац Алберт Ахсарбекович Андијев који је на српској страни ратовао за Косову и Метохији и био учесник чувене Битке за Паштрик.
Алберт Андиев / Фото: КМ новине




По доласку на Косово и Метохију Андијев је распоређен у 549. моторизовану бригаду која је бранила државну границу према Албанији и БЈР Македонији у дужини од 150 километара.

У акцији против шиптарских терориста код Суве Реке погођен је у око, након чега је снајпер пребацио на друго раме, обрисао нишан од крви и наставио да се бори све док се није онесвестио.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html


Величина коју је покушавао да сакрије показивала се у свему што би изјавио па је тако било и када је говорио о овој повреди:

- Нисам изгубио око, ја сам га оставио тамо. Да, кад сви други разлози нестану, да имам бар тај разлог да се вратим на Косово и Метохију - говорио је Андијев.




Рањен је у руку и ратни је војни инвалид 100 одсто. После рата је остао да живи у Србији, оженио се и добио сина.

Према званичном извештају Андиев је умро од последица вируса Ковид-19.

Био је противник фаворизације и истицања одређених битака па чак и Битке на Кошарама, јер су сви који су учествовали у рату против НАТО агресора били хероји без обзира на географску локацију, објашњавао је.

Ово зато што "сваки начин уношења поделе међу нама сматрам за злонамеран покушај ширења подела међу борцима, и колико видим већина бораца на то пада. Ако ми нисмо сложни, шта очекујете онда од оних који нису ни прстом мрднули ради одбране своје земље од наших вековних душмана?"

Алберт Андиев током борби на Паштрику

У знак сећања на добровољца, Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду објавио је у недељу на својој страници документарни филм Јевгенија Баранова и Александра Замислова „Земља. Осуђени на изгнанство “, говорећи о трагедији Косова и Метохије, укључујући судбину Алберта Андиева.



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Алберт Андиев: Не постоје ''хероји са Кошара''. Зашто? - КМ Новине

Добровољац Андреј Андијев, који је из Осетије дошао на Косово и метохију да се на српској страни бори против шиптарских терориста оком НАТО агресије, позвао је на очување јединства међу борацима. "Никада ми не би пало на памет да због деловања моје групе у подручју Паштрика, а нема ни једног критичног дела током одбране Србије у коме нисам учествовао са својим борцима, називам моје саборце херојима са паштрика.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

КМ интервју: Алберт Андијев - Срби су симбол пркоса, не одустајем од вас! (ВИДЕО) - КМ Новине

КМ интервју: Алберт Андијев - Срби су симбол пркоса, не одустајем од вас! (ВИДЕО) #Albert, #Andiev, #KMnovine, #Rat, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #NATO, #Agresija, Руски добровољац из рата на Косову и Метохији Алберт Андијев говори за КМ новине о томе колико и шта њему значе Срб и Србија...



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Није мртав борац који је умро, мртав је онај који је заборављен - КМ Новине

Није мртав борац који је умро, мртав је онај који је заборављен #Споменик #Пали #Борци #Лесковац Уз звуке војничке трубе, после 20 година од завршетка рата на Косову и Метохији, који је и последњи рат наметнут Србији после током распада Југославије, откривен је први споменик палим ратницима.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине