Вести:

среда, 14. март 2018.

Латинични потпис од председника САНУ Србима са КиМ

среда, 14. март 2018. | КМ новине

Делегација СНФ посетила је САНУ и између осталог разговарала и са њеним председником Владимиром Костићем који им је на растанку уручио симболичне поклоне.

Владимир Костић, председник Српске "Akademije nauka i umetnosti"





Међу тим поклонима налази се и књига са посветом, како је на свом фејсбук профилу објавио један од чланова СНФ-а, дугогодишњи политичар са Косова и Метохије Момчило Трајковић. Своју објаву он је пропратио кратким описом:

"Председник САНУ подржао СНФ - Након двоипосатног разговора са председником Српске академије наука, проф. др Владимиром Костићем, председник Академије својом руком написао јеи потписао у знак захвалности:

"Својој браћи, за објашњења ствари које нисам знао до краја разумео и знао".

Делегација Форума проф. др Александар Ђикић, проф. др Александар Ћорац, проф. др Душан Челић и Момчило Трајковић, успели су да у аргументованој расправиувере председника Академије и сагласе се да је коначно реење за КиМ штетно по српску државу и њене интересе. Такође сложили су се да решавање кроз процес није замрзнут конфликт, већ пут који политика Србије треба да следи".

Фотографија која је пратила ову објаву приказује страницу књиге на којој се налази посвета, односно потпис Владимира Костића. не мало изненађење изазвала је чињеница да је Председник Српске академије наукаи  уметности ове речи исписао латиничним писмом.

Фотографија преузета са Фејсбук налога Момчила Трајковића.

У коментарима је овај гест врло оштро и негативно оцењен а у једном од њих се каже "Латиница у Академији, хаос у држави..."

Владимир Костић је српској јавности постао познат по томе што је убрзо након именовања на место председника САНУ медијима да изјаве о Косову и Метохији које се не слажу са истином, правдом и народним расположењем и осећајем већ иду на руку актуелном режиму који је толико штете нанео српспкој држави управо по начину вођења политике према јужној српској покрајини. Жељу да се сачувају Косово и Метохија назвао је "кафанским патриотизмом".

Такође, извесни медији су пренели и друге његове изјаве попут тога да је "наша једина победа је 5. октобар".





А познато је већ да је пети октобар означио почетак потпуне пропасти српске државе чији су носиоци изнутра, најчешће на водећим местима српских државних институција. Њихов главни задатак јесте да се организује трајна предаја Косова и Метохије на чему се изузетно активно ради.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању


 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине