Вести:

Sunday, January 19, 2020

На административном прелазу Јариње МУП Србије ухапсио Милана Вукашиновића

Sunday, January 19, 2020 | Уреднички колегијум 0

Полиција Србије је данас на прелазу Јариње ухапсила Милана Вукашиновића са Косова и Метохије.

#Policija #Srbije #Hapšenje #Jarinje





Бета пише да је вест о његовом хапшењу објавио је његов колега", Рахим Пацоли.

„Србија га хапси јер ради у косовској компанији. Милан Вукашиновић је запослен у Kосовском бироу осигурња. Пошто је запослен у косовској компанији, државне структуре Србије то сматрају признањем државе Kосово“, написао је Пацоли на Фејсбуку.

Вукашиновић је запосленог у "бироу за осигурање" при шиптарском илегалном систему на Косову и Метохији. Свако прихватање и признање сепаратистичког шиптарског административног система према свим важећим законским прописима, представља издају.

Проблем "опуштања" настао је када су прво основане сепаратистичке "општине" које се данас сматрају легалним попут Грачанице, Новог Брда, Клокота и других села. Тадашња власт Бориса Тадића је подржала ове активности и прве службенике сепаратистичкој администрацији обезбедила из редова своје странке (ДС) на Косову и Метохији. Овакав став правдан је тиме да је Србима наводно дата "самоуправа" али је сакривено да се то у портпуности финансира из буџета таозване "републике Косово".

Међутим, ствари су постале драстично горе када је, према Бриселском споразуму, већина Срба из преосталих државних институција Србије под притиском "интегрисано" у сепаратистичке. Тада су сви који су желели, добили јасан сигнал да се таква активност више не сматра издајом. Да ли је то, и шта је уопте разлог хапшења Вукашиновића, МУП Србије није образложио.

Охрабрени оваквим попуштањем српских власти, нарочито актелног режима, Шиптари су се знатно активирали али у погрешном смеру, махом у појачаном вршења насиља над Србима.

У том маниру Рахим Пацоли је позвао међународну заједницу да реагује и утиче на власти Србије да сместа ослободе ухапшеног „грађанина Kосова“ Милана Вукашиновића.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

НП ''Отаџбина'': Докази против Вучићеве лажи о успостављању границе на Јарињу (ВИДЕО) - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Докази против Вучићеве лажи о успостављању границе на Јарињу (ВИДЕО) У више наврата до сада Александар Вучић је изјавио да је граница између Косова и Метохије и централне Србије успостављена 2011. године, што у преводу значи пре његовог доласка на власт. Али по већ устаљеном обичају, председник лаже.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Хапшење Срба на Јарињу омогућили Влада Србије и Канцелрија за КиМ - КМ Новине

На административном прелазу Јариње шиптарски сепаратисти ухапсили Србина Дејана Славића (44) због сумње да је починио ратне злочине. Дејан Славић, који је до 2003. године живео у Обилићу а онда протеран услед сталних претњи од насиља шиптарских терориста, сада са боравиштем у Лазаревцу, "ухапшен" је на административном прелазу Јариње, и изречена му је мера задржавања до 48 сати.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Први случај кажњавања Срба због ''илегалног'' уласка на КиМ (ВИДЕО) - КМ Новине

Први забележени случај у новијој историји, кажњавања грађана Србије због уласка на КиМ из централне Србије, десио се у петак када је 16-торо путника једног превозника ухапшено у селу Врачево. Због радова на магистралном путу, на деоници Рашка - Јариње на коме се налази и административни прелаз и царина ка КиМ, комби који превозе путнике кренуо је заобилазним путем преко брда, односно алтернативним правцем.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине