Вести:

субота, 5. мај 2018.

Хапшење Срба на Јарињу омогућили Влада Србије и Канцелрија за КиМ

субота, 5. мај 2018. | КМ новине

На административном прелазу Јариње шиптарски сепаратисти ухапсили Србина Дејана Славића (44) због сумње да је починио ратне злочине.



Дејан Славић, који је до 2003. године живео у Обилићу а онда протеран услед сталних претњи од насиља шиптарских терориста, сада са боравиштем у Лазаревцу, "ухапшен" је на административном прелазу Јариње, и изречена му је мера задржавања до 48 сати.

Оптужница ове врсте најчешћи је инструмент у притиску на преостале Србе и оне који желе да се врате на Косово и Метохију.

Неопходно је нагласити да ова пракса постаје све чешћа од како је режим који је данас на власти, 2013. изградио овај прелаз на коме Шиптари имају могућност да контролишу проток робе и људи те самим тим и да их ограничавају скраћујући права преосталих Срба на Косову и Метохији.

Тако да је израз великог лицемерја да је баш Канцеларија за Косово и Метохију издала саопштење о овом насилничком чину шиптарских сепаратиста, наводно га осуђујући а управо су они ти који су и омогућили Шиптарима да Србе хапсе и на преосталим слободним путним правцима.

У саопштењу Канцеларије за КиМ се наводи и да је овим настављена антиправна, недемократска пракса хапшења на основу тајних спискова, који су, како је досадашње искуство показало, прављени углавном на основу лажних дојава и сведочења.

Циљ овакве праксе је стварање неспокоја и страха у редовима српског народа на Косову и Метохији, ограничавање слободе кретања и обесхрабривање повратка интерно расељених лица, наводе из Канцеларије за КиМ. Ово треба додати будућој оптужници против представника српског режима због издаје коју су спровели свесно унапред знајући шта чине. Да ће тиме онемогућити повратак Срба а преосталим Србима ускратити слободу и отежати опстанак на КиМ.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине