Вести:

понедељак, 25. април 2016.

Први случај кажњавања Срба због ''илегалног'' уласка на КиМ (ВИДЕО)


Први забележени случај у новијој историји, кажњавања грађана Србије због уласка на КиМ из централне Србије, десио се у петак када је 16-торо путника једног превозника ухапшено у селу Врачево.

Због радова на магистралном путу, на деоници Рашка - Јариње на коме се налази и административни прелаз и царина ка КиМ, комби који превозе путнике кренуо је заобилазним путем преко брда, односно алтернативним правцем.   Нико није препостављао да може бити било каквих проблема са полицијом јер је све рађено легално. Међутим, једног од полицајаца који је легитимисао возача, како су нам путници пренели, узнемирило је то што возач има папире регуларно пријављене и регистроване фирме за превоз путника, на територији централне Србије, за обављње делатности коју врши дужи низ година без икаквих проблема. #KM-novine, #vesti, #kosovo, #metohija, #srbija, #gradjani, #vesti, #hapsnje, #policija, #Srbi, #sever, #pokrajina,
Хапшење / Фото: Илустрација  


Због радова на магистралном путу, на деоници Рашка - Јариње на коме се налази и административни прелаз и царина ка КиМ, комби који превозе путнике кренуо је заобилазним путем преко брда, односно алтернативним правцем.

Нико није препостављао да може бити било каквих проблема са полицијом јер је све рађено легално. Међутим, једног од полицајаца који је легитимисао возача, како су нам путници пренели, узнемирило је то што возач има папире регуларно пријављене и регистроване фирме за превоз путника, на територији централне Србије, за обављње делатности коју врши дужи низ година без икаквих проблема.

Међутим, полицајац по имену Драган Николић, ући ће у историју као прва особа која је казнила грађане Србије због уласка на територију јужне покрајине, односно на простор Косова и Метохије из правца централне Србије.

Возач комбија одлучио се да крене овим путем како путници не би чекали време до поновног отварања пута а на препоруку возача који су му долазили из супротног смера, односно који су већ прешли тај пут и рекли да се туда може без икаквих проблема.

Како је све протекло послушајте у изјави др Александре Ђукић, лекара из Зубиног Потока, која је за портал "КМ Новине" детаљно изнела читав поступак хапшења и привођења путника Срба и понашања према њима за све време овог догађаја.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Путници комбија су доживели страшно шиканирање и данас су били у суду у Вучитрну где им је појединачно одређена казна од по 280 евра. Возачу је одузет и комби. Да не причам о траумама које су доживели самим одласком у тај назови суд. А да туга буде већа најгоре је поступао полицајац Србин, ако се уопште може рећи да је Србин. Ово нас све чека.

    ОдговориИзбриши
  2. 100% Возач није хтео да им да мито, они једино тако пуштају...

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине