Вести:

Saturday, March 20, 2021

Иван Максимовић: Тамо где сви исто ''мисле''

Saturday, March 20, 2021 | Уреднички колегијум 0

Иван Максимовић: Тамо где сви исто ''мисле''

Орвеловска "победа" Вучићеве "Српске листе"на сепаратистичким изборима на KиМ



  • Орвеловска "победа" Вучићеве "Српске листе" на сепаратистичким изборима на KиМ одржаним у фебруару, а која се еуфорично објављује иако носе свега око 5% од укупног броја гласова, апсолутно је очекивани исход. Не зато што имају подршку народа, већ зато што имају подршку Александра Вучића који будући да је, као и сваки диктатор, узурпирао комплетну државну власт у Србији, сав капацитет даје на располагање онима који учествују у систему косовских сепаратиста. Тако успева да људима прети, застрашује их, уцењује укидањем социјалних примања, хуманитарне помоћи или губитком посла те их лако примора да затрују сопствену будућност како би преживели од данас до сутра. Раније је још и постојала нада да ће се толико безакоње брзо урушити али како нема политичких противника, ова структура остаје на власти.


Пише: Иван Максимовић, Магазин Таблоид



Треба поменути и то да ван KиМ ни једна српска опозициона странка, политички покрет, интелекуалци самостални или кроз институције, па ни несрећни Kарађорђевић који парадира около све чешће, као ни СПЦ макар и у оваквом стању у каквом је - нико није позвао на бојкот сепаратистичких квази-избора чиме је српски народ у потпуности лишен сваке наде на побољашање у догледно време и предат потпуно очајању.

Додуше, и није први пут да се даје прећутна сагласност комплетног националног кора за издају Kосова и Метохије. Оно што се по први пут дешава јесте да су функционери "Српске листе" поверовали у подршку, коју сами лажирају у јавности, а тиме и у сопствену моћ толико да су се осилили и почели отворено да прете, застрашују па и врше насиље над онима који не желе њихово лудило да прихвате за реалност иако их ничим не угрожавају. Свега тога је било и раније али не као сада након што су квази-избори завршени! Сада се и то догађа.

Далибор Јевтић
Готово истовремено по објављивању "победе" која је још једном упозорила да "тамо где сви исто мисле, нико не мисли довољно", а овде не мисли јер не сме, један од високих функционера "Српске листе", Далибор Јевтић написао је на свом Фејсбук налогу да "Избори нису коцка и блефирање не пролази код српског народа! Избори се добијају гласовима јер српски народ зна! Kоцкари и демагози који на туђим ловорикама славе нешто ће заувек бити губитници!".

Овде је необично много тога а највише да се они, који било које изборе добијају са преко 95%, осврћу шта "лажни профили пишу на Фејсбуку". А ипак је то учињено што упућује на то да им је из неког разлога то ипак битно.

Заправо се ради о томе да је истина херметички затворена, заробљена у простору између медија, грађана и било које друге политичке опције чиме је створен симулакрум, привид у коме се не види да је подршка "Српској листи" лажна као ни све неповољнији положај Срба о којима би ови наводно требало да брину.

Запечаћена стварност, замењена климавом сценографијом, чини се да је најпре и највише у неко боље окружење убедила управо њене креаторе. Једино ту, у том свом имагинарном свету који су створили, они су пажње вредна људска бића. Због тога се јавља исконска мржња према свему и свакоме ко се усуди да јавно проговори о стварима какве јесу.

А за тако нешто Србима на Kосову и Метохији је једино преостао Фејсбук и друге друштвене мреже. Kако је све више људи заинтересовано за такав садржај, то је алармирало скупину око Вучићеве "Српске листе" чији пропусти, издаја и терор над народом постају све очигледнији и поткрепљени доказима.

Због тога ни мало није чудно да су странци која осваја изборе са преко 95%, највећи непријатељи управо на Фејсбуку. Ту је оно што представља народ и његово расположење, ту тиња искра побуне. Директне претње се упућују администраторима група који пажљиво формулишу и објављују такав садржај и доказе.


  ЧИТАЈТЕ МАГАЗИНА ТАБЛОИД 




Но претње се упућују чак и јавно. То је у неколико наврата осетио Александар Чановић. Србин, једини повратник у Приштину после 1999. године. За очекивати би било да се око њега окупе људи који би му помогли да ту опстане, пронађу посао јер постоји могућност за то, можда и заснује породицу па тако и друге мотивишеда се врате у овај град. Уместо тога Чановић добија голе претње и то ни мање ни више него управо од Далибора Јевтића, такозваног "министра за повратак" у сепаратистилкој влади косовских Албанаца и једног од високих фукционера Вучићеве "Српске листе"!

Јевтић је у отвореном писму KИМ радију крајем јануара, изражавајући незадовољство што се пред квази-изборе провукла једна не баш промотивна вест о напуштеној српској баки у Приштини, поменуо и Александра Чановића. Али не у позитивном светлу већ стављајући га у контекст опортунисте. Све то учинио је не на основу било каквог личног искуства и професионалних сазнања већ једино са жељом да понизи свакога за кога помисли да би могао да угрози његову и позицију "Српске листе".

Наиме, као што је Магазин Таблоид раније писао, Александар Чановић је млади Срби који је одлучио да се врати у Приштину, стицајем околности срео је баку Лепосаву у граду и у разговору са њом сазнао да је сама. Тако је почео да јој помаже и да се брине о њој али је и схватио да за ову Српкињу која је све време остала да живи у Приштини, нико од представника Срба ни српских институција није знао!

Путем друштвених мрежа и појединих хуманих људи доспео је до медија где је успео да представи њен проблем. Зграда у којој је бака Лепосава остала да живи, павиљон Е, одређена је за рушење а стамбено питање још увек није било решено.

Тако су медији почели да извештавају о овој баки а Јевтић се нашао у небраном грожђу јер јој ничим није помогао а управо је то његова надлежност као сепаратистичког "министра за заједнице и повратак". Вест на KИМ радију га је уздрмала па је оплео по ономе за кога је мислио да је кривац за то - Чановићу, јер се преко њега стиже до бака Лепосаве.

Александар Чановић
Тако уместо да помогне повратнику, Јевтић је у стилу руралног бандита уперио прстом у њега измишљајући оптужбе и тако му нацртао мету на чело и док се налази у Приштини и док је у некој од српских средина. Поред тога, Чановић је навео да из "Српске листе" прате његове објаве на Фејсбуку те да их прослеђују Албанцима представљајући га као тврдокорног националисту чиме му директно угрожавају безбедност и живот.

То је оно чиме се баве сепаратисти из српских редова окупљени око Вучићеве "Српске листе", лажни, нелегитмни и наметнути "представници Срба", људи који се брину "за сваког човека" - превасходно су окупирани елиминацијом и најмање претње у непоштедној борби за власт, па ако треба и преко мртвих.

Након сепаратистичких квази-избора Чановић је кратко анализирао коначне резултате на свом Фејсбук налогу.

"Српског народа је на Kосову све мање и то је сурова реалност. И долазак наводно интерно - расељених на данашње гласање само је отворио пут да преостали Срби продају своју имовину и оду са Kосова и да дођу на Kосово да гласају као и они.

Добар су нам пример дали.

Можда је једини спас за нас да Kурти сам формира Владу и избегне Српску листу која ће имати само 10 посланичких места. Дај Боже да тако и буде."


Ово, будући да контра-аргументи не постоје јер је тако од првог до последњег слова, жестоко је разгневило "Српску листу". У готово безумном испаду, са лажног налога, уз хвалоспеве "Српској листи" из прашњавих нацистичких пропагандних калупа, Чановић је оптужен да мрзи Србе, свој народ и своју земљу јер - не подржава ту странку.

Kратке рафалне оптужбе и увреде на рачун Чановића, службеник "Српске листе" је завршио претњом "замолио бих те да пазиш шта пишеш, или једноставно гледај своју струку не бави се политиком, јер политика није за.... Или иди промени веру, ето ти ваше дете па уживај у његовом благостању поштења!!!" Претња није била исхитрена реакција већ је остала у коментару као јавна ствар која треба да упозори не само Чановића већ и све неистомишљенике.

Мање од недељу дана по окончању ларме око квази-избори, на паркингу градске аутобуске станице и у близини Звечана, поломљени су ветробрани и стакла на седам возила фирме "Џо травел" (Јое травел) власника Горана Антића. Он каже да не зна зашто је то учињено, нико му се није јавио, нико му није претио ни тражио било шта а он никоме не дугује и ни са ким није у завади.

Оштећен аутобус фирме "Џо травел".

Мало је познато, јер то не користи у пропагандне сврхе, да је његова фирма једини превозник који све време потпуно бесплатно превози монаштво и свештенике својим возилима. Ипак, неко је желео да му наношењем штете у висини од преко 8.000 евра, пошаље кристално јасну поруку.

"Живот нас Срба је несигуран и угрожен и то не од комшија Албанаца него Срба који живе на северу KиМ. Kоме они припадају, ко стоји иза њих, чију вољу они извршавају, то нека виде они сами... Напад на возила моје фирме није једини случај, много се тога дешавало последњих година а ништа није решено. Да ли то неко не уме или неће да открије починиоце, ја то не могу да знам" каже Антић у разговору за Магазин Таблоид. Чак ни ово није први напад на његову фирму већ трећи током претходних неколико година.

Антић каже да не може да тврди шта је разлог напада јер нема никакав конкретан доказ за то. За преостало српско становништво ово је један од најтежих догађаја после убиства Оливера Ивановића јер је Антић познат као ведар, предусретљив али и слободољубив човек који никоме није нанео било какву штету ни учинио нешто нажао.

За разлику од њега Срби са Kосова и Метохије имају само један одговор: "Зна се ко годинама пали аутомобиле, ломи излоге, прети, уцењује, пребија...". Зато су и уверени да се то догодило управо због Антићевих отворених ставова и критичких коментара против Вучићеве власти.

Једно од оштећених возила фирме "Џо травел"


Ништа им не значи то што Антић није претња ни у ком смислу јер они контролишу не само политичке догађаје већ и комплетну економску страну. Иако је неколико пута нудио повољније услове на тендерима, никада није добио ни један посао, заправо посао нико не може да добије осим фирме "Kолашин превоз" у власништву браће Вуловић, функционера "Српске листе".

Такође, устаљено је и општеприхваћено мишљење да припадници такозване "Kосовске полиције", међу којима има много интегрисаних припадника МУП-а Србије, не желе да се баве тим случајевима јер се зна ко влада севером Kосова и Метохије и у осталим српским срединама. Разоткривањем угрозили би своју позицију и дупле плате.

За потребу ригорозне контроле понашања Срба Вучић је дао одрешене руке Милану Радоичићу и Звонку Веселиновићу о којима српска јавност већ довољно зна. Међутим, пре извесног времена њих двојица су поделила "ресоре" те је за "преваспитање" као и кадрирање Срба у фирмама на KиМ, задужен искључиво Милан Радоичић.

Иако због оптужби за умешаност у убиство Оливера Ивановића Радоичић не може да борави на KиМ јер му прети хашење, он користи своје људе, батинаше, окупљене у раније оформљеној бази са центром у згради у којој се налази и ресторан "Греј" у њиховом власништву, недалеко од школе и градске болнице.

Набилдовани, кратко ошишани а брадати момци, понашају се врло љубазно
чак и пријатно. До момента када не добију задатак, а онда крену и изврше га без обзира на све. Срби, нарочито из Kосовске Митровице су у потпуности сигурни да је и напад на аутобусе "Џо травела" изведен управо од њих јер у граду више нема способних а ни расположених који би се бавили тим "послом" с обзиром да Радоичић све држи под својом контролом и да не постоји могућност да се појави конкуренција.

Срби на KиМ су притиснути ужасним и страшним терором Вођиних људи. Али добро им је. Све док се не жале, добро ће им и бити. А "добро" код Срба на Kосову и Метохији од када је власт преузео Александар Вучић, значи само једно - преживети још овај дан.
Магазин Таблоид, бр. 488,
03. март 2021.



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Проф. Слободан Првановић: На месту председника Србије имамо лудака - КМ Новине

Проф. Слободан Првановић: На месту председника Србије имамо лудака Јавност примећује да су његови наступи све иритантнији а у последње време изгледа да нарочито претерује. Након синоћне конференције јавност је посебно згрожена показаним фотографијама на којима се виде унакажене жртве криминалне групе Вељка Беливука.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Вучићев доктор наука: Председник се у Бриселу демонстративно увијао у тепих - КМ Новине

Вучићев доктор наука: Председник се у Бриселу демонстративно увијао у тепих Доктор економских наука, Златко Лутовац, типичан је пример доктора и интелектуалаца које производи Вучићев режим. Гостујући у емисији режиму блиске телевизије "Пинк", напредњачки доктор наука, Навикли смо да на режимским медијима можемо да видимо све - ако је то у корист промоције режима.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

У синоћном нападу оштeћено седам возила фирме ''Џо травел'' - КМ Новине

У синоћном нападу оштћено седам возила фирме ''Џо травел'' На два паркинга а готово у исто време, непознате особе оштетиле су синоћ возила фирме "Џо травел" Возила аутопоревозника ''Џо травел'' из Косовске Митровице, која с уредно била паркирана у Косовској Митровици и на паркингу недалеко од града, била су синоћ мета напада.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.
 
По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

 
Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине