Вести:

Thursday, November 12, 2020

НП Oтаџбина: Азербејџан пример повратка територије и после неколико деценија

Thursday, November 12, 2020 | КМ новине 0

НП Отаџбина: Азербејџан пример повратка територије и поле неколико деценија
Пример Азербејџана да и Србија може у пуном смислу да реинтегрише Косово и Метохију.

#НП #Народни #ПОкрет #Отаџбина #Косово #Метохија #Вучић #Издаја #Азербејџан #Нагорно #Карабах #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

Потписивање примирја између Јерменије и Азербејџана поводом Нагорно-Карабаха уз посредовање Руске Федерације показује пуну вредност међународног права којег се Азербејџан држао задњих 30 година. После три деценије Азербејџан је изашао на међународно признате границе које нико на свету не може да му оспори.

Вреди истаћи да је највећи део Азербејџанаца напустио Нагорно-Карабах и околину и да на том простору фактички нико од припадника тог народа није живео. Међутим, Азербејџанцима није падало на памет да кажу, као што то говори Александар Вучић, да из тог разлога треба да се одрекну међународно признатих територија. Азербејџан је чекао више од 30 година да се склопе коцкице и сазру међународне прилике да он оствари своје територијално право.

Зато је политичка глупост када слушамо председника Србије када каже да он не жели замрзнути конфликт јер ће доћи до рата као у Нагорно-Карбаху. Другим речима, председник хоће да каже да ми треба да се одрекнемо праисконског дела своје територије које по Резолуцији 1244 СБ и међународном праву нама припадају. Косово и Метохију нико не може да нам одуземе изузев ако га се сами не одрекнемо. За разлику од Србије Азербејџан нема криминалца, лопова и издајника на челу државе него има патриоту који брани суверенитет и територијални интегритет своје државе.

Бриселски споразум је класичан пример издаје Александра Вучића који је демонтирао институције српске државе у јужној српској покрајини и приморао српске судије да положе заклетву пред уставом самопроглашене републике Косово и ратним злочинцем Хашимом Тачијем. Само то, па је довољно да се председнику суди за кривично дело националне велеиздаје.

Пример Нагорно-Карабаха говори о још једној необичној политичкој ситуацији. Док је Јерменија била под руским кишобраном Азербејџан се није усуђивао да је нападне. Оног часа када је у Јерменији дошла проамеричка и прозападна влада изгубила је руску подршку и Азербејџан је остварио своје политичке циљеве. Помоћи од стране Запада није било. Егзодус Јермена у Нагорно-Карабаху опет су Руси спречили јер су њихове војне јединице као мировне снаге дошле да их заштите.

Ако Србија жели да сачува своју целовитост ово је довољно поучан пример јер данас у Савету безбедности Резолуцију 1244 брани Руска Федерација а не Вашингтонски споразум Александра Вучића. Он има право и може да се коцка са својим породичним имањем у Чипулићу код Бугојна у Босни и Херцеговини али не и са Косовом и Метохијом за које га ама баш ништа не везује да би он са њим трговао.

Све у свему, једино силазак са власти Александра Вучића и његове братије може да сачува Косово и Метохију у саставу Републике Србије. Ових осам година његове владавине карактерише перманентна изадаја српских државних и националних интереса у јужној српској покрајини.


ПС

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ претпоставља да ће председник Србије макар из пристојности да посети свог блиског пријатеља Хашима Тачија у притворској јединици у Хагу. Ако је са њим могао безбројено пута да се састаје на тајним локацијама у Паризу, Риму, Бриселу, Њујорку сигурно је да може да допре и до Хага.


Косовска Митровица
11.11.2020. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“
Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!


 


Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

НП ''Отаџбина'': Заједница с. општина само параван за предају државних институција сепаратистима

Заједница српских општина је још једна у низу превара и обмана грађана Србије у чијој позадини се крије предаја Косова и Метохије. Прича о Заједници српских општина и њених шест тачака у оквиру Бриселског споразума требала је само да послужи да јавно мњење у Србији лакше прогута предају институција српске државе на Косову и Метохији и апсолутну интеграцију севера Косова и Метохије у непризнати правно-политички систем сепаратиста.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

За норамлизацију односа са албанским сепаратистима на КиМ, потребна је само жртва Америке

Пре свега мора се имати на ум чињеница да су се амерички сенатори у Приштини састали са вођама косовских сепаратиста, међу којима је понајвише ратних злочинаца.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

АЛАРМАНТНО: Вучић опет потврдио да ће признати независност Косова само да понуде било шта!

Како "Блиц" преноси, о Косову и Метохији аустријском дневнику Клајне цајтунг Вучић је рекао Он је још једном поновио да је против замрзнутог конфликта иако се преко 80% српске јавности изјаснило да је управо за ту опцију. Пре свега јер се "са Запада нам нико не нуди ништа за Kосово осим понижења".
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.