Вести:

среда, 7. октобар 2020.

АЛАРМАНТНО: Вучић опет потврдио да ће признати независност Косова само да понуде било шта!

среда, 7. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Александар Вучић, председник Републике Србије, упорно понавља да је спреман да призна независно Косово ако му само понуде нешто!

#КМновине #Вести #Вучић #Косово #Метохија #Издаја #Понуда #Будзашто #Одрицање #Територија
Фото-илустрација: КМ новине / 2020.






Како "Блиц" преноси, о Косову и Метохији аустријском дневнику Клајне цајтунг Вучић је рекао "са Запада нам нико не нуди ништа за Kосово осим понижења". Што и јесте тачно. Чуди то што се у томе све време учествује и подилази том понижавајућем третману.

На питање зашто Србија није спремна да призна независност Kосова, Вучић је рекао:

- Kажу нам гласајте за независност Kосова и онда ће пут у правцу ЕУ бити лакши – то је велико "ништа". Нико не може да нам гарантује заузврат чланство у ЕУ. Нико нам не каже шта Србија заузврат добија на Kосову, чак ни Заједницу српских општина или нешто друго. У то се убраја и статус наших цркава и манастира”
- објаснио је он.

Вучић је казао да не може рећи о чему се све ради, јер онда преговори не би имали смисла што уопште није тачно јер се не ради ни о каквој државној тајни већ о територији, народу и будућности што ни по ком основу не сме да буде тајна с обзиром да је народ носилац суверенитета.


Он је још једном поновио да је против замрзнутог конфликта иако се преко 80% српске јавности изјаснило да је управо за ту опцију. Пре свега јер се ствари и однос снага у свету мењају па је много боље да сачекамо да за решење Косова и Метохије настану повољне околности у којима би српски интереси могли да се остваре. Међу њима најважнији јесте пуна реинтеграција покрајине под закониту контролу Београда као главног града. Решавање проблема у тренутним околностима, на чему Вучић инсистира, а уз подршку и америчку владу, Берлин и Брисел као гаранте, који су најтврђи заговорници отимања Косова и Метохије, значило би сасвим извесно само трајни губитак свете српске земље.

По свему судећи Вучић то и жели. Пажљиво али довољно јасно, редакција овог листа преводи селективно делове разговора али потпуно јасно наглашава да је Вучић "подвукао да нико неће моћи да натера Србију да призна Kосово без да за то нешто добије"!

Ово није први пут да Вучић ураво то говори али раније је било реакција јавности за разлику од овог пута када се то није десило!

Подсећамо да су КМ новине већ раније покушале да алармирају јавност и укажу на опасност од издаје међутим то је искоришћено у режимским медијима за жесток напад на редакцију КМ новина јер је она једина са Косова и Метохије која извештава о издаји коју спроводи Александар Вучић као и о пљачкама и услугама које чини шиптарским сепаратистима и "бившим" терористима. Такође, пишемо и о терору који над српским народом врше представници Вучићевог режима а који је често тежи него што су то чинили Шиптари!

То представља озбиљан камен спотицања Вучићевих лажи због чега су се од вестију, слободно ћемо рећи истине са КМ новина, оградили медији на српском језику чији су новинари и уредници корумпирани и плаћени путем Вучићевих пљачкашких фондова или антисрпских америчких, ЕУ и сепаратистичких организација и кампања.

Надамо се да овај пут изјаву Вучића да је спреман да призна независност Косова и Метохије будзашто, частан део српске јавности неће прећутати. А морало би да се догоди супротно, да с еогласи свако ко то икако може па чак и да се покрену масовни протести како би и Вучићева камарила и  лажна опозиција која му служи отишли тамо где заслужују - једни на буњиште историје, други у букагије!


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram


 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Да ли витални национални интереси могу бити предмет компромиса?

Република Србија, као и многе друге државе има разрађена и усвојена стратешка документа у области националне безбедности и одбране. Стратегија националне безбедности Републике Србије представља најважнији стратешки документ којим се утврђују основе политике безбедности у заштити националних интереса Републике Србије (РС). (Стратегија националне безбедности, Увод, стр.3, 2009.).



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

др Часлав Оцић: Катастрофалне последице зпадне политике према Косову и Метохији

Угледни српски академик, Часлав Оцић, ексклузивно за блог "Између сна и јаве" у научној студији открива: Косово и Метохија као Rеs extra commercium и алхемија колонизације Пише: др Часлав Оцић, члан Српске академије наука и уметности (САНУ) КОЛИКО ПЛУРАЛИЗМА ПОДНОСИ ДЕМОКРАТИЈА? У савременим плуралним демократским друштвима једно од најважнијих (егзистенцијалних) питања гласи: „Колико плурализма подноси демократија?"



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

НП ''Отаџбина'': Заједница с. општина само параван за предају државних институција сепаратистима

Заједница српских општина је још једна у низу превара и обмана грађана Србије у чијој позадини се крије предаја Косова и Метохије. Прича о Заједници српских општина и њених шест тачака у оквиру Бриселског споразума требала је само да послужи да јавно мњење у Србији лакше прогута предају институција српске државе на Косову и Метохији и апсолутну интеграцију севера Косова и Метохије у непризнати правно-политички систем сепаратиста.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине