Вести:

Tuesday, May 23, 2023

Данас сахрањен схипротосинђел Урило (ВИДЕО)

Tuesday, May 23, 2023 | Уреднички колегијум 0

Данас сахрањен схипротосинђел Урило У Готовуши код Штрпца је данас сахрањен схипротосинђел Урило (отац Кирило Драганачки).

У Готовуши код Штрпца је данас сахрањен схипротосинђел Урило (отац Кирило Драганачки).Рођен је у Гојбуљи код Вучитрна 1935. године.

Замонашен је 1994. године у Високим Дечанима.

По благослову владике Артемија 
1998. године долази у манастир Драганац и у њему чини велико чудо када је у питању изградња манастирског комплекса у време када су на КиМ гореле светиње.

Након протеривања владике Артемија са КиМ, и игуман манастира у Драганцу о. Кирило је протеран из Драганца 2014. године.

Последње године живота проводи на Шар Планини.

Своју душу је Господу предао у осамдесет осмој години живота, у манастиру Светих архангела ЕРП у егзилу, у Готовуши, код Штрпца.
Сахрани су присуствовали само људи који су га искрено волели за живота.

Данас сахрањен схипротосинђел Урило
Схипротосинђел Урило

Владика ЕРП у егзилу, г. Ксенофонт је у беседи након опела говорио о животу и делу схипротосинђела Урила (раније оца Кирила), а између осталог је рекао да је "о. Кирило Дечански, о. Кирило Драганачки и на крају схимонах Урило који данас пред нама лежи на одру, некада лежао на асфалту да спречи исељавање Срба из Косовског Поморавља и у томе је успео, па се запитао, где је тај народ данас на Његовој сахрани".Беседа Епископа Ксенофонта на опелу схипротосинђелу Урилу


Извор: ЕРП у егзилу

* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 

Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.