Вести:

Monday, May 22, 2023

НП ''Отаџбина'' са ким позива Србе са КиМ да не иду на Вучићев митинг

Monday, May 22, 2023 | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'' са ким позива Србе са КиМ да не иду на Вучићев митинг Ових дана се на територији јужне српске покрајине у режији Српске напредне странке врши припрема за одлазак на митинг ове политичке организације чији је циљ да се заштити и очува фотеља Александра Вучића.

Ових дана се на територији јужне српске покрајине у режији Српске напредне странке врши припрема за одлазак на митинг ове политичке организације чији је циљ да се заштити и очува фотеља Александра Вучића.

У том циљу свака општина и радна организација имају задатак да доведу запослене. Примера ради, болница у Косовској Митровици треба да пошаље око 500 демонстраната а исто толико и општина Зубин Поток. Главни проблем организаторима представља недостатак аутобуса па Канцеларија за КиМ у Београду врши преговоре са владом Аљбина Куртија да албански аутопревозници 26. маја доведу Србе на митинг у Београд.

У истом циљу свим запосленим у преосталим институцијама Републике Србије прети се губитком посла у случају да се не одазову одласку на митинг. И једноставно речено, Срби са КиМ треба да чувају фотељу председнику Србије који их је издао и предао Приштини. За време своје власти Александар Вучић је потписао Бриселски и Вашингтонски споразум као и француско-немачки предлог којим се одрекао јужне српске покрајине. Бриселским споразумом он је север КиМ предао Приштини демонтирајући институције Републике Србије као што су судство, полиција, телекомуникације и др. Прихватањем француско-немачког предлога сепаратистима у Приштини омогућио је пријем у Савет Европе као и улазак у НАТО пакт. Имајући све ово у виду просто је лицемерно од стране Александра Вучића када захтева од оних које је издао, које је продао, којима је уништио будућност и егзистенцију да га бране и да му чувају функцију. Нормално је да то буду Албанци јер од времена Призренске лиге 1878. године до данашњих дана за албанску ствар нико није више урадио од Александра Вучића. Ако већ не желе да иду у Београд да му дају подршку макар би један од тргова у Приштини требао да носи његово име.


Пре неки дан, што је некад било незамисливо, у северном делу Косовске Митровице Алабанац је постао председник општине а ускоро се очекује да Албанци преузму и општине Зубин Поток, Звечан и Лепосавић. Када је дошао на власт 2012. године у северном делу Косова и Метохије у општинама су председници били искључиво Срби јер је такав и национални састав. Председници општина су били људи бирани по Уставу и закону Републике Србије јер је те локалне изборе расписивала Скупштина Србије. РОСУ полиција није имала приступ на север Косова и Метохије као ни сепаратистичке регистарске таблице било РКС било КС. А онда је дошао Александар Вучић и све то проћердао.

И не само то, него за време овог диктатора 40.000 Срба је напустило јужну српску покрајину. Јер је његова катастрофална државна и национална политика довела до егзодуса српског народа. Зато данас када их Александар Вучић позива да му чувају политичку задњицу цела ситуација делује мазохистички.

Из тог разлога Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ позива Србе да не иду на митинг да би заштитили коруптивно-криминални режим прожет тешким кривичним делима јер је такав режим у ових 11 година своје владавине упропастио Републику Србију. Обесмислио је институције, укинуо законе, погазио Устав, укинуо владавину права, спојио у једно мафију и државу чиме је довео у питање опстанак српског народа у својој држави. Ово тим пре јер су Срби још у време Цара Душана 1349. године усвојили тзв. Душанов законик којим су успостављени ред и прилике у српској држави. А онда је дошао Александер оф Чипулићи код Бугојна и све то обесмислио.

Александар Вучић Фото:Тањуг/АП Фото/Дарко ВојиновићНародни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ такође позива и све Србе ван територије Републике Србије да не наседају пропаганди Александра Вучића и да не долазе у Београд да га бране јер он то не заслужује. Сепаратистима у Приштини предао је Косово и Метохију а обилно је припомогао да се дá аутокефалност Македонској православној цркви чиме се одрекао духовног наслеђа Срба на том простору старог хиљаду година. Зато Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да Срби у Македонији, Срби у БиХ, Срби у Црној Гори немају ни мало разлога да се мешају у унутрашње прилике у Републици Србији и да се сврставају на било чију страну. Јер у случају одласка са политичке сцене Александра Вучића, што је готово сигурно, они треба и мора да сарађују и са оним политичарима који ће доћи после њега.

Оно што је сигурно јесте да са Александром Вучићем на челу Србије нема никакве неизвесности за грађане Републике Србије од Ђаковице до Суботице а то је да са њим сигурно пропадамо и са њим као владаром Србија нема будућност.Косовска Митровица
22.05.2023. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“
* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 

Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.