Вести:

петак, 26. мај 2023.

Звечан: Сирене за узбуну, пуцњи, експлозије (ФОТО, ВИДЕО)

петак, 26. мај 2023. | Уреднички колегијум 0

Звечан: Сирене за узбуну, пуцњи, експлозије

Такозвани "градоначелници" општина по сепаратистичком систему на силу покушавају да преузму општине у срединама у којима живе Срби

Звечан: Сирене за узбуну, пуцњи, експлозије <!-- #Zvečan #Nasilje #Opština #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti


Мештани су блокирали улаз у зграду општине Звечан испред које су стајали са подигнутим рукама изражавајући свој протест и неслагање.


Такозвана "Косовска полиција" од којих су неки имали на себи симболе "Војске Косова" кренула је у насилно пробијање и тако изазвала нереде који су убрзо ескалирали.


Чули су се рафали и пуцњи као и неколико одвојених али и експлозија у низу. запаљено је најмање једно полицијско возило.




Истовремено, сепаратистичке власти власти спроводе "војну вежбу" за коју су обавестиле западне илегалне "амбасаде" на КиМ али нису добиле дозволу док у тим вежбама учествује 7.000 америчких и 17.000 међународних војника.



Нешто пре 14. часова, након више бачених сузаваца и шок бомби на народ, такозвана "Косовска полиција" је ушла у зграду општине.

У Зубином Потоку, Лепосавићу и Звечану Срби су изашли на улице али је њихов број десеткован услед примораног одласка на Вучићев митинг на који су отишли и Срби са КиМ под принудом и уценом отказима.




* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине