Вести:

среда, 30. децембар 2020.

У мафијашком послу трговином децом са Kосова и Метохије, учествују и њихови родитељи

среда, 30. децембар 2020. | Уреднички колегијум 0

У мафијашком послу трговином децом са Kосова и Метохије, учествују и њихови родитељи

Узбуна коју је због трговине децом са Kосова и Метохије у јавности подигао Леонардо Тамборини, италијански тужилац за малолетнике у Трсту, достигла је врхунац и крајње је време да се тим поводом нешто учини, иначе ће бити касно.

#Трговина #Деца #Мафија #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Фото: Илустрација




На овај проблем је Тамборини и раније упозоравао, а обавестио је и званични Рим почетком ове године. Међутим, свака реакција је изостала почетком ове године је због трговине децом с Kосова обавестио званичан Рим, али је до данас реакција изузев неколико натписа у италијанским медијима из фебруара. Од пре неколико дана прича је поново актуелизована.

По подацима италијанске Владе, у току 2018. године са територије Kосова и Метохије ушла је укупно 481 малолетна особа без родитељске пратње, а у току 2019. њих 411. Овај феномен је посебно изражен у регији око Трста, где полиција потврђује да се најмање један случај уласка региструје сваког дана.

Сведоци наводе да пут креће из Приштине, преко Београда, Шида, а затим тајним прелазима преко брда све до Италије. Сведоци кажу да се кријумчари мењају на свакој граници, да имају одличне међусобне везе и да је забрањен разговор међу малолетницима.

Пре него што буду послати у заједнице, најчешће католичке домове, малолетници се, према прикупљеним информацијама, региструју у словеначкој студентској кући "Ђачки дом“. Тужилац Суда за малолетнике у Трсту Леонардо Тамборини каже да је то мафијашки посао.

"Говоримо о послу мафије вредном најмање 100.000 евра месечно. Сва њихова путовања су организована и једини који се са њима бавио је приштински тужилац који је поднео захтев за достављање информације о томе шта се са малолетницима дешава у Италији“, рекао је он.

Равнодушност је нажалост обострана, и од стране шиптарских сепаратистичких власти али и локалне тршћанске заједнице која прихвата придошлице док год не ремете грађане Италије. Међутим, ове малолетничке групе све више постају девијантне и опасне за град, сматра тужилац.

Kада постану пунолетни, постају део организованог криминала, шверца дроге и оружја, а главне руте су им Трст-Венеција-Милано. С обзиром да све више представљају опасност за италијанско друштво у које се никако не уклапају, тршћанско тужилаштво подигло је највећи степен националног упозорења да се овај ланац хитно прекине
, јављају медији блиски Влади Србије.

Док је тужилаштво показало разумевање за непоступање по овом питању због епидемиолошке ситуације, Тамборини је ових дана поново подигао узбуну како би проблем био схваћен крајње озбиљно.

У фебруару 2020. године је новинар италијанског листа "Л’Еспрессо“ боравио на Kосову и Метохији наводећи да је развијена "мафијашка мрежа специјализована за малолетнике без родитељске пратње, а да су многи родитељи спремни да своју децу пошаљу у Трст“.

Новинар је узео изјаве многих родитеља који су децу послали са „трговцима“ у Италију наводећи да су их слали пре пунолетсва, а плаћали су између 3.500 и 4.500 евра по детету, када би им се, после отприлике недељу дана јавили из Трста. Kако се наводи, свака породица почиње да прикупља овај новац када дете напуни 13-14 година, како би били сигурни да ће пре 18. рођендана моћи да оде у иностранство.


* * *



Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Албанија: Канабис, оружје, мафија - и преговори са ЕУ - КМ Новине

Немачка штампа пише о намери Европске комисије да отвори приступне преговоре Албаније и Европске уније - док Брисел то сматра добрим путем, новине су углавном врло скептичне. Између осталог због организованог криминала. Дневник Велт поводом посете албанског премијера Едија Раме Берлину пише: „Рама, номинално социјалиста, који је на власти од 2013.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

др Часлав Оцић: Катастрофалне последице зпадне политике према Косову и Метохији - КМ Новине

др Часлав Оцић: Катастрофалне последице зпадне политике према Косову и Метохији #Kosovo #Metohija #Srbija #NATO #Časlav #Ocić Угледни српски академик, Часлав Оцић, ексклузивно за блог "Између сна и јаве" у научној студији открива: Косово и Метохија као Rеs extra commercium и алхемија колонизације



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Џихадисти на КиМ постали проблем јер су ''пред вратима Запада'' - КМ Новине

Ширење ектремног и радикалног исламизма на Косову и Метохији, чија се појава бележи тек по окупацији, забрињава Запад од тренутка када се сватило да мета постају и они. Ситуација у окупираној српској покрајини Косово и Метохија, све више узнемирава посматраче који откривају токсични коктел мешавине сиромаштва, незапослености, незадовољства социјалним и политичким условима и радикалног исламског активизма, пише најпознатији амерички борац против екстремног исламизма, Памела Гелер на својој врло посећеној веб-страни "Гелер репорт".





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине