Вести:

понедељак, 17. јул 2017.

Џихадисти на КиМ постали проблем јер су ''пред вратима Запада''

понедељак, 17. јул 2017. | КМ новине 0

Ширење ектремног и радикалног исламизма на Косову и Метохији, чија се појава бележи тек по окупацији, забрињава Запад од тренутка када се сватило да мета постају и они.

Протест у Приштини 2010. године







Ситуација у окупираној српској покрајини Косово и Метохија, све више узнемирава посматраче који откривају токсични коктел мешавине сиромаштва, незапослености, незадовољства социјалним и политичким условима и радикалног исламског активизма, пише најпознатији амерички борац против екстремног исламизма, Памела Гелер на својој врло посећеној веб-страни "Гелер репорт".

Арапски исламисти се слободно крећу и долазе из Албаније и са Блиског истока, радећи иза кулиса, привлачећи све више Шиптара захваљујући чињеници да је муслиманска верска традиција својствена већинском албанском становништву, демографској популацији која обухвата нестабилне балканске области претежно Старе Србије (Македонију, Албанију, Косово и Метохију, део Србије и Црну Гору), где су у две они апсолутна већина док још у две друге области такође убрзано постају већина.

Огроман прилив муслиманских избеглица током 2015. и 2016. године, који су олакшали Немачка и Турска, оставио је свој знак на Косову и Метохији. Ту је злогласна локална мафија одиграла своју улогу у отмицама и кријумчарењу неких муслиманских избеглица како би их искористила као јефтину радну снагу и регрутовала за своје нечасне активности, пише Гелерова. Штавише, неке од ових избеглица су били терористи или симпатизери терориста током своје мисије Џихада у Европи. Осим тога, бивши припадници некада забрањене терористичке "Ослободилачке војске Косова" (ОВК) сада су истакнути шверцери избеглица који тргују људима из својих сигурних кућа на Косову. Неколико година уназад, албанске криминалне мреже на Косову и Метохији су кријумчариле органе за трансплантацију. Био је то велики политички скандал о трговини људским органима који је потресао владајући слој шиптарских сепаратиста на Косову и Метохији јер су неки органи присилно били одузети од киднапованих и мучених Срба након погрома на Косову и Метохији.

Ове мреже криминала и шверца такође доводе вехабије и меке типове пропаганде радикалног исламизма који остају на ниском нивоу, али имају зацртане високе циљеве, примећује Гелерова. Сеоска страна популације косовских Албанаца у великој мери прихвата исламистичку агенду. С друге стране, урбани Шиптари нуде неку врсту отпора трендовима повећања исламизације, али нема повратног притиска против полу-тајних криминалних мрежа које ефикасно функционишу широм Косова и Метохије захваљујући припадностима неком од албанских племена, чије су везе одувек јаке у региону.

Наиме, скривене племенске везе омогућавају повратним каналима, да се изврши притисак над особом на утицајном положају којим би "лицитирала" ликовима који раде иза паравана. Проблем је на значају добио јер је настао отворени сукоб између западне модерне бирократске елите и муслиманских фундаменталиста у Приштини, када су хиљаде патријархално васпитаних Албанки из руралних стила демонстрирале против сепаратистичке "владе" због забране "ношења верске униформе" у јавним школама и установама. Што се пре свега односи на бурке и хиџаб. "То је рат између европског идентитета секуларизованих бивших југословенских Албанаца и све гласније промене у корист панисламизма као новог идентитета за Албанце" сматра Гелерова.



Памела Гелер се за осврт на овај проблем позвала на текст америчког радија Слободна Европа из 2010. који иако свим својим капацитетима отворено заступа шиптарски сепаратизам, открива да исламски фундаменталисти након окупације Косова и Метохије, у присуству Међународне заједнице и "мировних снага" НАТО агресора, успостављају своју мрежу и инфраструктуру путем које врбују младе и сиромашне за учешће у терористичким акцијама широм света. Недвосмислено одвајајући нацију од вере "Слободна Европа" се пита да ли на Косову и Метохији живе "Албанци или муслимани"(?!)

Тек када су се на мети нашли и Западни савезници сепаратиста са КиМ, њихови медији су почели да алармирају јавност још увек оправдавајући или нападно издвајајући фундаменталисте од остатка сепаратиста, као што то уосталом под утицајем медија чини и сама Памела Гелер.

Осовина за фундаментализацијом исламског становништва није само у арапском свету и њиховим верским организацијама које харају овим простором већ пре свега у одличној сарадњи и усаглашеним потезима америчке администарције и исламских фундаменталиста који новим ратовима потискују хришћанство и суровим методама заузимају оне територије на којима постоје ресурси погодни за експлоатацију. На тај начин ће челници обезбожене америчке Владе доћи до великог личног богатства захваљујући издашним наградама одувек пребогатог арапског света што је основна брана продирања истине о рату на Косову и Метохији и злочинима над Србима као православним хришћанима и целокупној њиховој верској и културној баштини.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине