Вести:

понедељак, 12. октобар 2020.

Доња Брњица: Страх после напада прикривају и пружају лажну наду сепаратисти из редова Срба

понедељак, 12. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Мир и безбедност становника Доње Брњице код Приштине нарушен је протекле недеље,  прво пуцњавом припадника албанске националности на српску децу која су боравила у школском дворишту, затим покушајем отмице српске девојчице а онда и негирањем тих напада.

#DonjaBrnjica #Kosovo #Metohija #Srbija #Kmnovine #Vesti #Srbi #Napadi #Žrtve #Separatisti #Laž #Mediji
Доња Брњица, архива РТГ





Први напад који се тада догодио окупио је припаднике KФОР-а, тзв. "косовске полиције", мештане села Доња Брњица као и представнике власти који следе политику актуелног режима у Београду и учествују у власти шиптарских сепаратиста. На том састанку, између осталог, најважнија тачка била је захтев за проналажењем и кажњавањем починиоца, као и за појачаним контролама полиције у овом месту од 17-22 часа.

Иронија је, али и огромна штета, да они који подржавају и унапређују систем албанских сепаратиста, који и врше ове нападе, долазе из редова Срба и тај посао обављају за ситан новац. Када они заступају страну која исказује и врши агресију, све добија одређени легитимитет. Тако је и овај пут показана "брига" за Србе који овде живе.

Kоординатор за заједнице при илегалној влади, шиптарских сепаратиста Ненад Миладиновић, каже да су захтевали од припадника тзв. полиције појачану контролу ради безбедности деце али и мештана Доње Брњице.

“Први захтев је био да истражни органи и полиција хитно пронађу починиоца и да се максимално ангажују на решавању овог проблема, други захтев је био да се повећа присуство полиције како би се обезбедила сигурност деце од 17 сати па до 22 часа, а као трећи захтев било је обезбеђивање аутобуса који превози ђаке до Грачанице или бар до магистралног пута и то ће бити довољно,” рекао је Миладиновић за РТВ Грачаница.

Миладиновић је додао да је на састанку речено да је "овај случај у косовској полицији приоритет и да су све снаге полиције укључене, да је истрага у току и да ће починиоц бити приведен правди у што скоријем року", што је гола лаж.


Управо овакве изјаве, како су некада називани - "Тачијевих Срба" чине да у медијима страна која напада, дакле Албанци са Косова и Метохије, изгледа као да има некакв систем који ће то и да реши и да је тај сситем издвојен од екстремиста и нападача. 


Чињеница је да ни један напад на Србе до сада није решен, да су нападачи остали некажњени за све нападе у протеклих 20 година и да припадници, за које Миладиновић каже да су се ангажовали, наапднутим Србима отворено кажу да ти нпади нису ништа неуобичајено и да се то стално дешава те их не занима да се тиме баве! Зато имају одређени број Срба који за ситан новац, месечну плату, обављају прљаву пропаганду за њих.

Безбедност и поверење житеља овог села су нарушени, страх се увукао под кожу људи а напад на малолетну децу оцењују као кукавички и нецивилизацијски чин.

“Ово што се десило је права катастрофа и забрињавајуће за све нас који живимо овде и имамо децу која иду у ову школу. До сад се нису дешавале овакве ствари а ово што се сада десило је застрашујуће,” каже мештанин Доње Брњице Ђорђе Петровић.

“Људи су у страху и паници, невероватно је да се пуца у младу српску децу. Ушао је страх, не само у мене већ уопште, ако су пуцали на децу шта ми да очекујемо,” рекао је житељ Доње Брњице Мирослав Милићевић.

У претходном периоду у овом селу је било бројних инцидената али починиоци ни у једном случају нису откривени. Не постоји искрена нада ни да ће се нешто десити овај пут јер је тзв. "косовска полиција, за коју Миладиновић рече
да је "овај случај у косовској полицији приоритет и да су све снаге полиције укључене, да је истрага у току" оповргли готово истовремено.

Из ове сепаратистичке службе кажу да покушај отмице није био то већ да је "непозната особа позвала девојчицу да уђе у њихов ауто и да се она уплашила од тога те да нема кривичних елемената".

У ономе што би алармирало било коју цивилизовану средину да одрасли мушкарци, припадници заједнице која је екстремно непријатељски расположена према староседелачком становништву, у овом случају Србима, позивају девојчицу од 11 година да уђе у њихов аутомобил, за Шиптаре "нема кривичог дела"! То потврђује да злочини над Србима уопште немају категорију злочина када их разматрају сепаратистичке власти већ су део пожељне политике у циљу прогона Срба са Косова и Метохије и затурања њиховог трага постојања.



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Албанац пуцао у српску децу у Доњој Брњици па их тукао, Срби oдлучни али им је неопходна да опстану

Непознати Шиптар (Албанац ) је из пиштоља пуцао на српску децу а онда их тукао, синоћ око 19:30 док су се играла у школском дворишту Као и свако вече, деца су се дружила у школском дворишту. А онда, изненада, у њих је уперен пиштољ.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Албанци покушали да киднапују српског дечака, а медији да то сакрију

Покушај отмице дечака у Племетини само је један у низу напада на Србе овог краја. Медији на српском то махом покушали да прикрију. Тзв "Косовску полицију" није занимала изјава о догађају, потврдио за КМ Новине дечаков отац Предраг Вуксановић.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Предаје их албанским везирима

Пре једва нешто више од сто година, крхка и слабашна Србија није сањала већ је своје намере о ослобођењу целокупне територије тако и Јужне и Старе Србије, односно данашње Северне Македоније и Kосова и Метохије, спроводила у дело, иако сама још увек под турским ропством.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине