Вести:

недеља, 4. октобар 2020.

Албанац пуцао у српску децу у Доњој Брњици па их тукао, Срби oдлучни али им је неопходна да опстану

недеља, 4. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Непознати Шиптар (Албанац ) је из пиштоља пуцао на српску децу а онда их тукао, синоћ око 19:30 док су се играла у школском дворишту у селу Доња Брњица надомак Приштине. На сву срећу, нема повређених.

#Пуцано #Дете #Срби #Доња #Брњица #Косово #Метохија #Шиптари #Албанци #Нападачи #Жртве #Деца
Снимак догађаја са сигорносне камере






Као и свако вече, деца су се дружила у школском дворишту. А онда, изненада, у њих је уперен пиштољ.

„Међу децом се налазила и моја ћерка Катарина и она ме у 19:45 звала и рекла, тата ми смо нападнути, дођи по нас. Били су уплашени, срећом код наших кумова су се сакрили. Причали су да су их појурили и да су чули пуцањ“, прича узнемирен, са сузама у очима Синиша Витковић, тврдећи да ни сам није безбедан, а камоли његове три кћерке.

На снимку сигурносних камера се јасно види како један од нападача вади пиштољ, затим га репетира, а онда почиње да шутира једну од девојчица. А да није у питању дечија игра, доказ је пронађена чаура од бојеве муниције.

Фото: А. Ћуп / Грачаница онлајн



Страх, узнемиреност, разочарање и бес, помешана су осећања мештана Доње Брњице.

„Није ово вечерас први пут. Ово се већ неколико пута дешава, да су нападана наша деца. Пре три ноћи се десио исто овакав случај, само на срећу није пуцано. И вечерас имамо срећу, пуцано је, а хвала Богу све је прошло како треба. Могло је проћи још горе. Ми молимо и КФОР и полицију и УНМИК и наше представнике, да у што краћем року седну за сто, да причају јер ми одавде немамо где, немао где и ми вечерас се одавде не померамо“, навео је Златко Миладиновић и додао.

„Ово је ситуацију где треба да се стане на крај овоме. Иза овога стоји неко, ово није први пут, пре три ноћи сличан случај, само што имамо срећу да се све завршило како треба“

И други се слично осећају.

„Не надамо се ничему. Двадесет година живимо где живимо, људи се исељавају, ми овде живимо, нас колико нас је остало и боримо се да опстанемо на овом простору, а снимак ће да протумаче, као било је неко дете малолетно и заташкаће се као што се заташкало и Старо Грацко и све друго шта се десило до сада на Косову“, огорчено објашњава неповерење у полицију Младен Ђошић.

Недавно је готово шизофрено прослављан споразум потписан у Вашингтону и то - као нешто што је "донело мир", а у стварности се свакодневно суочавамо са све чешћим и озбиљнијим злочинима против Срба. Славље није организовано зато што је неко веровао у тај споразум, тек у слављу нису учествовали Срби са Косова и Метохије које одавно нико ништа и не пита, већ добро плаћени послушници Вучићевог режима који имају стални задатак да промовишу политику Владе из Београда ма каква она била.

Данас су то припадници "Српске листе", про-сепаратистички оријентисане странке коју је основао Александар Вучић. Странка је и регистрована по сиситему тзв "републике Косово" са циљем да пружи легитимитет сепаратистистичким тежњама албанско-америчког отимања Косова и Метохије. Зато када славе, увек славе искључиво успех постигнут за рачун шиптарских сепаратиста!

Сада не знају како да оправдају такво своје јавно понашање.

Да би сакрио погубну политику Вође, у Доњу Брњицу је дошао и председник "општине" Грачаница по систему косовских сепаратиста, Срђан Поповић, како би глумио бригу за српски народ, народ који за рачун власти из Београда предаје, продаје и издаје као и уосталом, сви из његове и других странака у оквиру сепаратистчког сиситема.

Деца и народ  у Доњој Брњици окупљена око места злочина: Фото: А. Ћуп / Грачаница онлајн

Он је поновио већ устаљену фразу да ће тражити да се повећа присуство војника КФОР-а и полиције, оне полиције која је отворено каже да је такви догађаји не занимају.

„Ми као представници Срба, увек ћемо бити уз свој народ и нећемо допустити да се овакве ствари дешавају. Сигурно ће сутра да буде заказан састанака мештана са представницима полиције и КФОР-а, мораће да се појачају патроле поготову у овим местима. Горак укус у устима је када чујете да је напад извршен на децу. Децу не смеју да дирају и то је нешто против чега ћемо се сви побунити и то они мора да схвате“, закључио је Поповић.

Подсетићемо да припаднике "Српске листе" нико никада није изабрао те да они и немају легитмитет да се називају "представницима народа". Они су доведени на ова места како би били неутрализовани они политичари који су изабрани на изборима које је расписала Скупштина Србије а бирао их српски народ и грађани лојални Србији јер су заступали национлне интересе народа и државе Србије. Након њиховог незаконитог свргавања српски избори за локалну власт више никада нису одржани ни расписани а "Српска листа" учествује искључиво на албанским квази-изборима након којих полажу заклетву по "уставу" и "законима" такозване "републике Косово". Тако да када кажу за себе да су представници народа, то искључиво може да се односи на албански народ на Косову и Метохији.

Доказ за то управо лежи у чињеници да се од тренутка њиховог наметања на власт, злочини над Србима умножавају и постају све озбиљнији!


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Албанци покушали да киднапују српског дечака, а медији да то сакрију

Покушај отмице дечака у Племетини само је један у низу напада на Србе овог краја. Медији на српском то махом покушали да прикрију. Тзв "Косовску полицију" није занимала изјава о догађају, потврдио за КМ Новине дечаков отац Предраг Вуксановић.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Нови напад на повратнике у Љубожди! (ФОТО)

За непуних недељу дана ово је други напад на Србе у селу Љубожда а већ двадесет и неки од забележених од фебруара месеца. Напад је авероватније почињен синоћ а Срби из Љубожде су јутрос уочили да је поломље прозор на кући једног од повратника у овом селу.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Нема мира за Србе у Беркову, повратнику гори кућа (ФОТО)

У повратничком селу Берково код Клине у пламену је кућа повратника Жарка Вучковића, јављају медији. Жарку Вучковићу је кућа саграђена прошле године али ће је овај напад озбино оштетити. Пожар је настао унутра и примећен је тако што је дим избијао из куће кроз разбијене прозоре.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине