Вести:

четвртак, 1. октобар 2020.

Албанци покушали да киднапују српског дечака, а медији да то сакрију

четвртак, 1. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Покушај отмице дечака у Племетини само је један у низу напада на Србе овог краја. Медији на српском то махом покушали да прикрију. Тзв "Косовску полицију" није занимала изјава о догађају, потврдио за КМ Новине дечаков отац Предраг Вуксановић.

#Отмица #Племетина #Киднаповање #Дечак #Шиптари #Злочини #напади #Срби #Угроженос#Отмица #Племетина #Киднаповање #Дечак #Шиптари #Злочини #напади #Срби #Угроженост Косово #Метохија #Вести #КМновине
Племетина / Архива


Четворица Шиптара покушала су да киднапују Мартина Вуксановића, ученика трећег разреда, док се из школе враћао кући. Покушај отмице догодио се недалеко од Обилића, на путу од Племетине према суседном селу Прилужје, уповратку кући из школе.

“Мог сина је кући допратио комшија у чије је двориште успео да побегне, када се отрго из руку особе која је покушала да га увуче у аутомобил. Из “аудија” црвене боје, непозната особа је отворила врата и руком дохватила Мартина. На срећу, успео је да побегне и заштиту потражи у првом дворишту”, испричао је Предраг Вуксановић.

Kаже да не зна ко су особе из аутомобила, али да су их људи из села приметили како одлазе у суседно село Хамидија, насељеног искључиво Албанцима. Све то скупа јесте потврда да се не ради ни о каквом личном сукобу већ о класичном покушају отмице дечака циљано српске националности.

Само мрачни умови могу да доносе закључке шта би се све догодило са дететом, јер знамо да Шиптари никада нису тражили откуп за киднаповане Србе који никада после тога нису ни пронађени. Да ово није само претпоставка потврђује извештај немачког БНД-а који су КМ новине екслузивно прве у целости објавиле на српском језику. Извештај говори да међу Шиптарима на КиМ на највишим нивоима владају бивши(?) теористи, зликовци и мафијашки кланови чије контролишу укупан организовани криминал у покрајини.

Упркос свему, медији на српском језику тендециозо су пренели вест да се ради о "нападу" на дечака чиме више него очигледан покушај киднаповања релативизују. Наводећи да "отац сумња" да је тако, то остављају простор и за друга тумачења, односно да можда и није био покушај отмице!

Поред тога овакве нападе толерише, и не жели да се њима бави, комплетна албанска заједница на Косову и Метохији. Предраг Вуксановић је за КМновине потврдио да га ни један од албанских политичара ни представника медија није контактирао као да он и не оекује да се то догоди.

Упркос причи али и насилној интеграцији Срба у такозвано "косовско друштво" а све како би се прекинуле везе са званичним Београдом и створила нова вештачка нацију на тлу Косова и Метохији, Срби су остали и остаче непожељни а злочини над Србима сматрани за сасвим уобичајене.То је средина и окружење у коме Срби живе на Косову и Метохији после рата али  и после Бриселског споразума.


Нажалост, ово се отврдило и у овом случају. Вуксановићи су позвали тзв "Косовску полицију" и наишли на реакцију која је уобичајена када Срби пријаве напад.

"Кад су дошли испричао сам им шта се десило а они кажу - то су уобичајене ствари и да нисмо једини којима се то дешава! Онда сам им се лепо захвалио и рекао да ми нису потребни након чега су се разишли" наводи Предраг за КМ новине.

Не зна да ли ће уопште да покрену истрагу и организују потрагу, наводећи пример од пре шест месеци када је на истом путу нападнут и његов старији син, и да о том инциденту нема никакву повратну информацију. Ни други случајеви напада и пљачки српске имовине нису до сада ни једном санкционисани а да је то било коме од Срба познато.

Осмогодишњи Мартин се данас већ боље осећа али му је дан, када су покушали да га киднапују, био јако тежак. Вуксановићи знају да их Бог их чува и једино се у Њега уздају зато поред овог и јоштри друга на његову децу при повратку из школе, нису их поколебали. Они су одлучни да остану на Косову и Метохији.

"Немају он исрце за нас (одрасле). Ако хоће да ме уплаше што не пресретну мене? Ништа им то не вреди, ми са Косова и Метохије не одлазимо" каже Вуксановић за КМ новине.

Породица Вуксановић на окупу





Овај покушај отмице али и све учесталији напади који се дешавају и у осталим српским срединама на централном Kосову и Метохији, узнемирио је Србе овог краја. Заговорници лажног мира испред "Српске листе" који у име режима, а све искључиво ради пропаганде, славе сваки споразум актуелних власти са сепаратистима са КиМ славе на сав глас пред камерама, сада не знају шта да кажу јер је безбедносна ситуација све лошија из дана у дан.

Потпредседник Српске листе Срђан Поповић из Грачанице, наводно је затечен оваквим стањем:

„Сви смо очекивали да ће се безбедносна ситуација поправити после потписивања споразума у Вашингтону и преговора одржаних у Бриселу, али се то још увек не дешава и забрињава чињеница што се починиоци не проналазе и не кажњавају“, изјавио је Поповић за Радио Грачаницу иако врло добро зна да ни један споразум са сепаратистима, нарочито са властима које им повлађују, никада неће донети мир Србима на Косову и Метохији.

У Племетини има више од 250 српских и неалбанских породица, али је безбедност у овом селу и околини значајно нарушена. Срби наглашавају да је неопходно вече присуство тзв "косовске полиције" у српским срединама али питање је, после оваквог опхођења према жртвама, да ли би  ито поправило стање јер су и нападачи и полицајци - Шиптари.

Са Србима који су остали да живе у Прилужју, Бабином Мосту, Грацу, чине компактну српску средину на подручју између Kосовске Митровице и Приштине, а у залеђини су окружени албанским становништвом.

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

ЕКСКЛУЗИВНО: Извештај БНД-а о криминалним активностима шиптарских лидера (ФОТО)

За кога су то гласали Срби у сепаратистичкој "Скупштини" КиМ и коме заправо Вучић и Влада у Београду пружају подршку међу Шиптарским представницима, открива у свом интерном извештају Немачка обавештајна служба - БНД. Извештај је означен, односно закључен, 22. фебруара 2005.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Опљачкана породица Филиповић на КиМ

У Доњој Гуштерици, на централном КиМ, лопови су синоћ упали у кућу Филиповића однели злато у вредности око 3.000 евра и 400 евра у готовом новцу. Иако се у дворишту Филиповића инсталиране сигурносне камере, у овом случају су бескорисне јер су прекривене, у одсуству породице кућа је обијена, направљена је преметачина, а поред причињене штете, однесено је и злато и новац, потврдила је супруга М.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Црква у Бабином Мосту од потписивања Бриселског споразума оскрнављена по 18 пут! (ФОТО)

Провалник или провалници у објекат Српске православне цркве ушли су тако што су скинули металну решетку са прозора и упали унутра, изјавио је председник привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић. "Таман се ситуација слегла од тог инцидента, сада опет ово, то је додатни притисак на мештане", рекао је Данчетовић.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине