Вести:

Thursday, April 4, 2019

Указала на скандал са Анти-НАТО изложбом у Паризу, сада се боји за своју безбедност

Thursday, April 4, 2019 | КМ новине 3

Наташа Пејин, доскорашњи Координатор за односе са медијима КИЦ-а (Културно информативног центра) у Паризу, која је указала на скандал са уклањањем изложбе посвећене годишњици НАТО бомбрадовања Србије, сада се боји за своју безбедност.

#NATO #agresija #Srbija #Izložba #Bombardovanje #Pariz #Skandal #Sramota #SNS
Наташа Пејин










Поводом годишњице НАТО агресије на ондашњу Југославију 1999., у КИЦ-у у Паризу отворена је изложба слика мотива из тог времена српских уметника Биљане Вилимон и Владе Величковића. Управа тог центра је изложбу "уролала", односно склонила, како се НАТО официри позвани на један други догађај у том простору - не би осећали непријатно! Ово је изазвало огромно незадовољство и жесток револт српске јавности. Услед такве реакције Пејинова је очекивала да ће уследити одговор државног врха али не и да ће јој због тога бити угрожена безбедност. Управо о отоме је данас обавестила јавност.





Драги пријатељи,

Хвала је преслаба реч за оно што желим да вам узвратим за лавину искрене подршке коју ми пружате. Уколико вам је мој гест вратио наду и охрабрио вас, ваше реакције, поруке и писма, потврдиле су моју веру у људе.

Објавила сам оно што ми је савест рекла да објавим и иза тога стојим. Докази за сваку моју написану реч постоје. Налазе се на видео запису видео надзора Културног центра Србије у Паризу.

Мој уговор о привременом обављању послова координатора за односе са медијима је истекао и од 1. априла не радим у Културном центру Србије у Паризу.

По ономе што је јавност могла да види и прочита у медијима произлази следеће:

1. Прес служба Министарства културе и информисања републике Србије није демантовала моје речи.

2. Министарство спољних послова је дало умерену изјаву, која је умерено потврдила да сам написала истину и умерено изнела информацију да је ”ролање” тј. скидање слика било неизбежно јер није било могуће одржати два догађаја, на исту тему, истовремено.

3. У свом јутарњем наступу на ТВ Прва, уживо из Париза, Директор културног центра Србије је рекао да је, неколико дана пре ”ролања” слика, ”већ упозорио конкурсну комисију” да сам ја ”путујућа бомба”. Рекао је да није истина да су слике скидане. Рекао је да ће проверити са техничким лицем за снимке видео надзора за које га је питала новинарка, како би се видело ко говори истину а ко не. На страницама Политике ми упућује претње да бих због објаве могла да одговарам, до мене стижу гласине, овде у Паризу, да он прича да се ”мојим случајем” баве службе државне безбедности, контраобавештајна служба, како би ме застрашио.

Послала сам, у суботу 31. марта, мејл амбасади Србије у којем их обавештавам да се не осећам више безбедно на свом радном месту и да их молим да ми се омогући безбедна примопредаја кључева од Културног центра Србије, моје последње плате и личних ствари које су остале у канцеларији уз присуство и мог сведока.

Одговор још увек нисам добила.

Данас ствари стоје овако: Лале Павловић је и даље директор Културног центра Србије, као да се ништа није догодило, а ја размишљам да ли треба да стрепим за своју безбедност и то од своје рођене земље Србије.


Наташа Пејин је ово написала на свом Фејсбук налогу у жељи да обавештавајући јавност умањи ризик и сачува своју безбедност. Јавност у Србији се уверила да власт не преза ни од чега, у коју сврху чак и пружа подршку организовном Криминалу и учествује у њему.

Има ли Пејинова разлога да буде забринута? Докле досежу пипци овог режима који не преза да уклони сећање на невине жртве како се њихови џелати и зликовци не би осећали непријатно?


 ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

3 comments:

  1. Али зар госпођа није јавно критиковала рад фирме у којој ради, тек пошто је отпуштена из исте !? Шта ту има јуначко?! Или за жаљење јер ето сад се бори за своју егзистенцију , како кажете?! Ништа не мислим лепо о актуелној власти. Имам још горе мишљење о нашим дипломатским саставима по иностранству , начину на који су тамо доспели , токомразних режима, а посебно о њиховој борби, по цену живота, да остану тамо, у том инстранству вечито. Погледајте нпр. дневник Милисава Савића , током његовог краћег дипломатског боравка у Риму

    ReplyDelete
    Replies
    1. Молимо Вас да се прво информишете пре него што почнете да клеветате. НИСТЕ У ПРАВУ, иако је знала да јој уговор ускоро истиче и да тиме ризикује да не буде продужен, она се једина јавно побунила против те срамоте! Жалосно је да овако јадно и острашћено наступате а не познајете ситуацију ни површно.

      Delete
  2. Зар се нико не сећа да БС више нигде не позивају откад су отпевали "ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ`!ЖЕНА ЈЕ У ТРЕНУТКУ ОБЈАВЉИВАЊА БИОЛА ЗАПОСЛЕНА У ТОМ ЦЕНТРУ!

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине