Вести:

петак, 29. март 2019.

В. Одаловић: НАТО официри могу да виде слике кад год хоће (осим кад дођу)

петак, 29. март 2019. | КМ новине 1

Нови скандал у Културном центру Србије у Паризу, разбесенео је грађане јер уместо сведочења о страдању под НАТО бомбама, надлежни су се потрудили да уклоне слике да се официри ове алијансе не би осећали "непријатно" због онога шт осу урадили.

#NATO #agresija #Kosovo #Metohija #Pariz #Izložba #Skandal




 
Говорећи о овом кукавичком и подлом гесту надлежних у КЦС у Паризу, генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић рекао је да су у исто време организована два догађаја која "приказују наш поглед и осврт на оно што се догодило пре 20 година".

Гостујући на про-режимској телевизија Прва, Одаловић је рекао да је, поред изложбе, други догађај био "представљање једног филма и отварање једне трибине". Он је додао да "изложба није скинута".

“Немогуће је било да на малом простору два таква догађаја која су планирана буду одржана, а да негде нешто не трпи. Просто није ни технички, ни организационо на том малом простору изводљиво. Изложба је отворена 23. марта и траје до 13. априла, нешто што траје двадесетак дана. Kада су дошли официри НАТО, слике су уролане. Њима оне нису забрањене, могу изложбу да виде кад хоће”, навео је Одаловић.


Можда могу да их виде кад хоће али онда када су били нису могли да их виде. 

Нема поставке која "може да се види" / Фото: Наташа Пејин

Ово је безочна лаж јер је реагујући на овај сраман потез управе Културног центра, Наташа Пејин, Координатор за односе са медијима, на свом Фејсбук профилу написала:


"У моменту док сам гледала и чудила се наишао је Директор Културног центра Србије, Радослав Лале Павловић и рекао да данас имамо пријем званица у 18 часова и да је из амбасаде добио налог да се слике скину како, цитирам, официрима НАТО-а не би било непријатно. Вече пре, синоћ, све је било уклоњено са зидова. Званице, војни аташеи земаља, између осталих и оних, које су бомбардовале Србију 1999. Не знам прецизан назив конференције…Директор је наставио да ми објашњава да ће бити коктел, шта ја треба да радим…


Радослав Лале Павловић




 
Рекла сам му: ви Лале Павловићу учествујете у страшној срамоти и понижењу Србије и српских жртава и треба да вас је срамота. Одбијам да учествујем у овоме, а што се коктела тиче, у оваквим условима, ни чашу хладне воде нећу изнети никоме. Отишао је без речи".


Уместо да неко због тога одговара, управо је Наташа била особа којој је због очувања достојанства прекинут радни однос јер, како је написала: "од 31. марта не радим у тој институцији, јер су надлежни, недавно, после годину и по дана мога рада, установили да немам квалификације нити компетенције за то радно место.
Сад и ја видим да немам."


Нема поставке која "може да се види" / Фото: Наташа Пејин

Вељко Одаловић је човек који одређује ко ће Србију представљати у сваком од дипломатских представништава у Србији и без сумње је имао утицај на одлуку да изложба буде уклоњена. Сасвим је могуће и да је лично издао таква упутства. 

Павловић је касније негирао да је циљ уклањања изложбе био да не доведе НАТО официре у непријатну ситуацију и образложио читав инцидент као неспоразум и закључио:

„Најзад, труд да се неко ко је написао ’Балканска правила‘, ’Мог рођака са села‘ итд, представи као особа која учествује у ’понижењу српских жртава‘, преамбициозан је и нереалан.“

Наташа Пејин је најавила да снима видео у коме ће све објаснити и да ће га ускоро објавити.

Не био први пут да неко буде унижен сопственим поступцима након што се прикључио Српској напредној странци и пристао да служи страначким, антинационалним интересима. А пуна истина ће, без сумње, ускоро изаћи на видело. 




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Jagnjeca brigada, godinama isti likovi, posebno likovi kao Odalovic
    a stomaci sve veci.

    Sto rece Velja, odmori se malo, daj primer i vrati se na Kosovo!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине