Вести:

Wednesday, April 20, 2016

Литија за Грачаницу: Ви сте семе мира и семе истине (ВИДЕО, ФОТО)


Још једна, изнуђено традиционална Литија за спас Грачанице ваљевске, одржана је у суботу 16. априла у Београду.

Литија за Грачаницу: Ви сте семе мира и семе истине (ВИДЕО, ФОТО)
Са Христом у победу! Који желе да сачувају, не предају се.    






Релација од зграде Владе до Патријаршије, односно Саборне цркве, по четврти пут је правац којим се крећу верници и национално свесни Срби који желе да ову немањићку светињу сачувају од уништења.

Иако безмало готово потопљена, још увек није изгубљена свака могућност за спас ове светиње. Њено страдање али и уништење здравих и најчистијих вода акумулацијом језера код Ваљева, није наишло на одјек у српским водећим медијима до момента када је готово обављено њено уништење.

Обраћајући се окупљенима, отац Антоније испред Удружења Истинољубље, рекао је окупљенима: "Ви, на улици, сте семе мира и семе истине. Трудите се са смирењем то да носите и, ако је Господ са вама бићете истрајни до краја јер ово што радимо, радимо због спасења душе своје".

ФОТО ГАЛЕРИЈА: 

О. Антоније је истакао да ће Бог дати власт када се народ окрене Богу:

"Власт се не бира на изборима, то је превара! На изборе иду они који су изабрали овај живот, да што лепше живе, да што више угоде свом самољубљу, и мисле да ће им променом власти неко овде направити рај".

Овај пут, после сусрета са патријархом који је на сва питања и вапај верника остао нем, па их без речи и напустио на крају, је први да су верници могли да приђу до саме Патријашрије.

"Патријарх није ту, зато сте удостојени данас да приђете ближе" прокоментарисао је о. Антоније. "Јер, они хоће да исценирају да ми имамо нешто против Патријарха, и да имамо нешто против људи и лица Српске православне цркве. Ми немамо против људи али имамо против неправославних дела. Докле год они седе у Патријаршији Светог Саве, морају да чине дела Светога Саве иначе ћемо их овде опомињати докле год нам то и људске и духовне могућности дозвољавају и Бог да" објанио је отац Антоније.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯

Видео / Фото: Стево Мрђен


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

7 comments:

  1. АНТОНИЈЕВИХ „300” ПРАВОСЛАВНИХ СРБА
    Укидање ванредне ситуације не важи за МАНАСТИР ВАЉЕВСКЕ ГРАЧАНИЦЕ, пошто се она и даље потапа од стране безбожника!
    Због тога је у току стални протест испред зграде Владе Србијe ''3оо'' Антонијевих Срба!
    АНТОНИЈЕВИХ „300” ПРАВОСЛАВНИХ СРБА!
    „Антонијевих 300: Срби под једном шљивом“
    Није ту било само “3оо” Срба, било је ту много више – ХИЉАДЕ И ХИЉАДЕ ПРАВОСЛАВНИХ СРБА, али је требало то сагледати ДУХОВНИМ ОКОМ!
    Било је ту много, много симболике и порука које безбожници неће и не жели да виде!
    Преко пута зграде Владе /косо десно/, на разрушеној згради Генералштаба, а да се сакрије злодело НАТО-а и домаћих издајника, развучен је велики пано са сликама вoјникиња ВС, уз видно наведене речи ВОЈВОДЕ ЖИВОЈИНА МИШИЋА, СИНА ВАЉЕВСКОГА КРАЈА:
    “КО СМЕ, ТАЈ МОЖЕ. КО НЕ ЗНА ЗА СТРАХ, ТАЈ ИДЕ НАПРЕД!“
    А на место друге разрушене зграде Генералштаба /који се данас “реновира“/, половином 19. века, основана је Артиљеријска школа коју је похађао и завршио Војвода Живојин Мишић и остале србске војводе. Дакле, тај ВАЉЕВЉАЦ је својим РЕЧИМА – СВОЈИМ ДУХОМ – и ДУХОМ СВИХ РАТНИКА ПРВЕ АРМИЈЕ У КОЛУБАРСКОЈ БИЦИ – ЈЕСТ И БУДЕТ ПОДРШКА овим “3оо” СРБА, који су остали као борбено осигурање у претпољу ''НОВЕ КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ“.
    И као што је Војвода Мишић морао да повуче Прву армију са крајње западне границе Србије – ПРЕД ПОТОПОМ АУСТРО-УГРАСКЕ СИЛЕ – тако су се и ових “300” Срба повукли пред протестантским и екуменистичким потапањем ваљевске Грачанице, да би се и они – САМО “3ОО” СРБА - победоносно вратило у ваљевску Грачаницу и у прах и пепо сатрли протестантске и екуменистичке злотворе, и спасили Ваљево и целу Србију од те пошасти.
    Али, симболика се не зауставља само на томе.
    Тих “3оо” Срба стоји испред зграде Владе, на чијем врху /куполи зграде/ доминира висока биста ЛУЦИФЕРА!
    Дакле, ово је директно, фронтално сучељавање ЛУЦИФЕРА са “3ОО”ПРАВОСЛАВНИХ СРБА. Овим Србима у помоћ пристиже и Стефан Немања, са својом војском , изражено симболиком назива улице у којој се налази зграда Владе – НЕМАЊИНА УЛИЦА – као лево крило које наступа према ЛУЦИФЕРУ.
    Средину фронта држи ВОЈВОДА ЖИВОЈИН МИШИЋ СА СВОЈОМ ПРВОМ АРМИЈОМ ИЗ КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ, А ДЕСНО КРИЛО ПОДРЖАВА КНЕЗ МИЛОШ ОБРЕНОВИЋ СА СВОЈИМ УСТАНИЦИМА ИЗ ДРУГОГ СРБСКОГ УСТАНКА, симболично, јер се зграда Владе налази и у Улици Кнеза Милоша“!
    Други ешaлон, резерву, чини други, велики син Ваљевскога краја /Ваљевске нахије/ - ИЛИЈА БИРЧАНИН, опет симболично, по називу улице – БИРЧАНИНОВЕ – где се налази Министарство ВС.
    Симболика иде и даље.
    На раскрсници улица Немањине и Кнеза Милоша, 27. марта 1941.г. биле су размештене снаге пучиста који су оборили издајничку Владу ЦВЕТКОВИЋ-МАЧЕК КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ.
    А ту је и БОЖИЈА ПОМОЋ: ЈАСНО ИЗРАЖЕНА ГОСПОДЊОМ МОЛИТВОМ – ОЧЕ НАШ…!!!
    И на крају: вапијаућа молба Светом Архангелу Михајилу, да са Својом Војском казни хулитеље /домаће и стране наредбодавце/ на име Господње, због ПОТАПАЊА ВАЉЕВСКЕ ГРАЧАНИЦЕ – баш као што је и ЗА КАЗНУ ПОБИО 180000 ВОЈНИКА ЦАРА АСИРСКОГА СЕНАХИРИМА – ДА СЕ ВИШЕ НЕ ХУЛИ НА ИМЕ ГОСПОДЊЕ!!!
    Овај текст има молебни, вапијући смисао и позив - упућен нашим прецима за помоћ!

    Драган Славнић

    ReplyDelete
    Replies
    1. не верујем да би Грачаницу бранио Милош Обреновић убица свог кума Карађорђа али верујем да би на протестима било више људи кад би Антоније јавно подржао Владику Артемија и кад би бар једном дошао на литургију у неку катакомбу,и кад би се јавно окренуо борцима против свејереси екуменизма а не мољењу патријарха да се покаје, већу би благослов Небеске Србије имао цео протест,а људи који подржавају Владику Артемија треба да знају да не може да се седи на две столице и да би личним молитвама у својим домовима више допринели него протестима са људима који нису са Владиком Артемијем

      Delete
    2. не верујем да би Грачаницу бранио Милош Обреновић убица свог кума Карађорђа али верујем да би на протестима било више људи кад би Антоније јавно подржао Владику Артемија и кад би бар једном дошао на литургију у неку катакомбу,и кад би се јавно окренуо борцима против свејереси екуменизма а не мољењу патријарха да се покаје, већу би благослов Небеске Србије имао цео протест,а људи који подржавају Владику Артемија треба да знају да не може да се седи на две столице и да би личним молитвама у својим домовима више допринели него протестима са људима који нису са Владиком Артемијем

      Delete
    3. не верујем да би Грачаницу бранио Милош Обреновић убица свог кума Карађорђа али верујем да бих било више људи кад бих Антоније јавно подржао Владику Артемија јавног борца против свејереси екуменизма,него што позива патријарха да се покаје,већу бих благослов Небеске Србије имао цео протест,а људи који подржавају Владику Артемија треба да знају да не могу да седе на две столице и да би више помогли личним молитвама у својим домовима него протестима са људима који не подржавају Владику Артемија

      Delete
  2. https://www.youtube.com/watch?v=Zijz6wOsAH4

    ReplyDelete
    Replies
    1. кад Антоније јавно подржи Владику Артемија тад ће бити слоге а ово је бледа сенка праве православне борбе,праштај сестро

      Delete
  3. Ја ово сасвим дугачије видим. Ја то гледам преко "Откровење " Светог Јована Богослова. Како ја то видим, да се овде испуњава пророштво Светог Јована и да се ми налазимо пред вратима другог доласка на земљи Господа нашег Исуса Христа. По Светом Јовану: Православна Црква биће гоњена од нечастивог који је пуштен у народ Божији, да чини своја недела на земљи и да прелашћујем оне који нису записани у књизи живота, која постоји, још од постања света. Ово му је дано да чини за неко одређено време. Нечастиви је сада ударио, са извесном силом на Православну веру и Цркву, али ће вероватно тај притисак постепено да буде све јачи и јачи. Па када нечастиви види да не може да уништи Православну Цркву, онда ће се окренути и на појединачне вернике. Ми, који смо верници и желимо спасење наших душа, од овога Што нас чека, не можемо да бежимо,јер немамо где побећи, него морамо се борити свим својим могућим силама : како духовним тако и силама здравог разума, противу сваког напада нечастивога на нас. А то је у главном духовна борба, која ће бити кроз наше мисли, које нам директно нечастиви убаца у нас и ако не будемо довољно обазриви, ми ћемо мислити да су то наше мисли и прихвтаћемо их, јер ће нам привидно показивати, да је за наше добро, али је то у суштини лаж и води директно у пакао. Зато нас Господ позива у својим Јеванђељима да будемо будни и да стражимо над својим мислима и разумом. Биће и телесна борба где ће нечастиви, преко његових слугу вршити на нас. Биће и телесна мучења. Да смо дужни да стражаримо на својим душама, да не будемо успавани и своју душу изгубимо ту нас Господ упозорава у своме Јеванђељу. Сви ми видимо данас, да је наша СПЦ отпала од Православља и ми као истинити верници би морали да се одвојимо од њих, јер нам за то заповеда Господ, преко Канона 15. Исто тако нам се заповеда и у " Откривењу," да се морамо одвојимо од њих: Глава 18 стих 4. "И чух глас други с неба који говри : изађите из ње, народе мој, да се не помијешате у грехе њезине, и да вам на науде зла њезина ". Ове литије су веома добре, да упозоравају народ, да би видели ко је сада на врху СПЦ. Није Манастир Грачанице случајно потопљен, него је то; да се виде дела нашег врха СПЦ , јер они једно причају, а дела њихова сведоче другачије и да се види; ко су они у истини. Да ће се они исправити и покајати, ја у то не верујем, јер тада се неби испуниле речи Господа, да ће бити на крају света, мало спашених. Ја лично верујем, да је Монах Антоније, тај који треба да води Божији народ да открива лажи неискрених вођа СПЦ и да је он дошао лично по промислу Божијем.

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине