Вести:

субота, 18. април 2020.

Љубомир Т. Грујић: Хвала, али не прихватам да ме задужујете

субота, 18. април 2020. | Уреднички колегијум 0

"Пре неколико дана сте објавили да великодушно додељујете сваком држављанину по читавих целих 100 евра. Зашто?"





Пише: др Љубомир Т. Грујић



Поштовани господине Александре ВУЧИЋУ, проглашени председниче Републике Србије,

Новембра 2015. сте поделили пензионерима, свима, једнаку суму новца. Осим онима којима нисте својевољно одузимали од пензије годинама, то је био само делић од тог одузимања. Почетком пролећа 2016. су били избори . Одржани су по противуставном Закону о избору народних посланика. Гласови бирача дати малим странкама које нису добиле више од 5% су одбацивани као безвредни, супротно низу уставних одредби. Мандати, који су  њима припадали на основу Устава и члана 80 истог Закона, су додељивани странкама с највише добијених гласова. Коју србску реч Ви користите за то: превара, обмана, крађа, лоповлук, ...? Ваша СНС је по објављеним резултатима добила практично пет пута више посланичких мандата и места од друге странке по реду добијених мандата! Тако сте, уз помоћ друге и треће странке по броју добијених мандата потпуно подчинили Народну скупштину себи. Ваш успех!

У позну јесен 2016. сте исто поновили. Опет сте додељивали пензионерима неку суму новца. У пролеће 2017. су били избори за председника Републике. Проглашени сте за председника Републике захваљујући одбијању РИК да прихвати приговор на Вашу кандидатуру, Управном суду да потврди одлуку РИК и решењу Уставног суда да одбацује уставну жалбу на ту пресуду Управног суда. Тако сте Ви, упркос Ваших вишеструких противуставних деловања као први  потпредседник Владе, потом и као њен председник, те одбацивања и гажења Ваше заклетве члана Владе, и упркос Ваше доказане пословне неспособности да извршавате државне функције и обавезе у складу с Уставом, а после полагања председничке заклетве народу на Уставу, Српској православној цркви и Богу на Мирослављевом јеванђељу, проглашени за председника Републике Србије.

Нисте издржали ни неколико минута у својој приступној беседи а да не делујете против Устава. Објавили сте да отварате «Дијалог о Косову», тј. расправу о територији и граници Републике Србије. То сте изванредно урадили шокирајући све у тој мери да чак ни један народни посланик, а посебно председник Народне скупштине, нису реаговали. Били су обавезни да одмах закажу ванредну седницу Народне скупштине ради отварања и спровођења уставног поступка Вашег смењивања због повреде Устава.



Пошто сте успешно то пребродили, наставили сте неометано, чак и с подршком, одобравањем до дивљења, па и заштитом, већине народних посланика да делујете против Устава. Не само да узурпирате положај и функцију председника Републике већ сте постали растурач, разарач, државе.

Ваше најновије противуставно достигнуће је хвалоспевно узимање новог зајма од ММФ у износу од свега скромних 300.000.000 (триста милиона) евра у име и на рачун држављана Републике Србије. Подељено на 6.000.000 (шест милиона) је свега 50 евра по пунолетном држављанину. За четворочлану породицу је свега 200 евра. Свакако, камата ће да расте ( да ли као са «швајцарцима»?).

И то на рачун наше деце која ће морати да отплаћују с камтама све дугове које наслеђују од Ваше владавине (а и од претходних властодржаца). То исказује суштину Ваше бриге за нашу децу како сте пријавили званично као име Ваше изборне листе. Узгред, називајући ту изборну листу Вашим именом «АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ» Ви сте такође прекршили неколико уставних одредби. Заборавили сте да је то радио противуставно и Борис ТАДИЋ и да га је народ казнио за његова противуставна дела. Поверење је већина гласача (не бирача) дала Томиславу Николићу,  Вама и СНС.

Пре неколико дана сте објавили да великодушно додељујете сваком држављанину по читавих целих 100 евра. Зашто? Откуд толика дарежљивост? Свима једнако. Свакако, сви гласови бирача на изборима имају једнаку вредност по Уставу. Доказ да Ви поштујете Устав, зар не?

И то све у време полицијског сата, првог после Хитлеровог полицијског сата у Србији колико се сећам, који траје данима с могућношћу и недељу, можда и дуже, дана. Како Ви одлучите.

И све то у периоду расписаних скуштинских избора. Свакако, опет по Изборном закону у коме је крађа цензусом од 5% великодушно, уз кукњаву СНС, смањена на лоповлук цензуса од 3%.

Нити сам тражио да ми удељујете 100 евра, нити је народ референдумски одлучио да се наша држава опет задужује код било кога те ни код ММФа. Зато Вас, а и председницу Владе и министра финансија, обавештавам да не дозвољавам да на мој поштански рачун уплаћујете динарски еквивалент за тих 100 евра.

Нисам ни економски ни финансијски стручњак. Ипак се питам, каква је то финансијска стратегија да нас задужујете за нових триста милиона евра с каматама и да нам истовремено поклањате свакоме по 100 евра, укупно 600.000.000, шест стотина милиона, евра?

Читам текстове, нпр.:



Прочитајте их и Ви, ако их нисте читали.


Љубомир Т. Грујић
С обзиром на све претходно укратко изложено, а на основу члана 56 Устава подноси Вам се петиција и тражим да одговорите јавно на постављена питања:



П Е Т И Ц И Ј А
да
1) објавите задуженост Републике Србије на дан када се утврђује годишњи биланс за: 2012.г, 2014.г. 2016.г. и 2019.г.
2) колико је сваке те године нових кредита и с којим каматама власт узела у име Републике Срије, тј. у име нас њених држављана,
3) јасно одговорите који државни руководилац је потписао споразум за насељавање Србије мигрантима и на основу одлуке ког државног органа,
4) јасно одговорите колико је миграната доведено у Србију у току ванредног стања и која државна институција је то одлучила.

Т Р А Ж И М

1.      да испоштујете мој захтев да ми се не уплаћује наведених 100 евра било у еврима било у динарском еквиваленту,

2.      јавно објасните зашто, упркос вишеструким на Уставу документовано доказно образложеним упозорењима, молбама, петицијама, захтевима, да поднесете оставку у складу са члановима 116 и 117 Устава, је још нисте поднели?

Хвала Вам на пажњи и, надам се, на прихватању петиције и испуњењу оба захтева.
Београд, 17.04.2020. г.
Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Љубомир Т. Грујић: БОЈКОТ противуставних избора! - КМ Новине

Љубомир Т. Грујић: БОЈКОТ противуставних избора! #Bojkot #protiustavni #Izbori #Srbija #Proleće #Vlast #Ostanak #Opstanak #Kosovo #Metohija #Izdaja #Beograd #Srbija #kmnovine За ову власт следећи избори су или потпуно завладати или пропасти, а за Србију су потпуно пропасти или зауставити пропадање и отворити могућности за опоравак, следствено.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:<

Вучић као протиуставни портпарол великих сила - КМ Новине

Вучић као протиуставни портпарол великих сила Ваша Еекселенцијо председниче Републике Србије господине Александре ВУЧИЋУ, На основу члана 56 Устава упућује Вам се ова П Е Т И Ц И Ј А да прочитате цео овај допис: Малопре сам Вас саслушао како преко ТВ вести нас јавно обавештавате да "Велике силе не признају Резолуцију 1244".





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Предраг Јакшић: Залажу се против Вучића а за исту политику - КМ Новине

Предраг Јакшић: Залажу се против Вучића а за исту политику #Бојкот #Избори #Вучић #Косово #Метохија #Србија #Београд #Лаж #Опозиција #Власт Но, шта овде не пише и зашто не пише.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине