Вести:

понедељак, 5. август 2019.

Медвеђа: За бахату власт гласати - милом или силом

понедељак, 5. август 2019. | Уреднички колегијум 0

Мултиетничка општина Медвеђа налази се на југу Србије, једна је од најсиромашнијих општина у Србији са 3-4 хиљада становника. Нема ниједан производни погон.

#Kuršumlija #Vlast #SNS #Pljačka #LokalniIzbori #Srbija #kmnovine
И Медвеђа фонтану за трку има


















Пише: Зоран Јовановић



На њеној територији налази се рудник злата, олова, цинка и један је од најбогатијих рудника у Европи, има једну од најлековитијих бања, Сијаринску бању.

Недавно је општина адаптирала своју зграду општине и у ту адаптацију актуелна власт СНС-а уложила је невероватних 600.000 евра, а појавиће се потреба за новим улагањима, то је стара пракса.

За преко четири године ова власт је уложила више милиона евра у потпуно промашене и измишљене инвестиције, уз учешће само једног извођача у јавним набавкама и цене које су неколико пута веће од стварних цена.

Општина је власник фабрике пелета у коју је уложено преко 2 милиона евра и која ће ускоро бити ликвидирана јер је власт неспособна да било шта учини с њом. Опрема ће бити продата као старо гвожђе, вероватно купац је већ познат.

Штета ће бити преко милион евра.

За 8. септембар заказани су локални избори у овој општини и поред незадовољства преко 90% грађана стари председник очекује да га Београд поново силом постави, увелико се ради на томе.

Председник општине каже да има кредит у Београду и може да ради шта год пожели, што је неспорно. Кажу да је државни интерес да стари председник поново буде председник?

Ових дана одржавају се "Гејзерске ноћи", а вечерас, ако сте у овом крају, председник организује вечеру за око 200 људи у хотелу у Сијаринској Бањи. Све о трошку општине. Па свратите, можете посматрати како елита ужива до бесвести новцем грађана и очекује да силом или милом гласате овакву власт.

Добро упућени јавно говоре да општина није имала гору власт од после рата, али власт опстаје вероватно кредитима из Београда.

Како се добија кредит код моћника у Београду ваљда је сваком јасно.

За четири и по године ова власт није отворила ни једно радно место нити пак планира.

До већине села је немогуће доћи. Новац је изгледа, како каже председник, улаган у кредите и још "по нешто"... Фонтана испред зграде општине, са уређењем, кошта око 80.000 евра?




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kuršumlija #Vlast #SNS #Pljačka #LokalniIzbori #Srbija #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине