Вести:

уторак, 9. април 2019.

Панелиста из Приштине упозорен у Београду да српску покрајину Косово и Метохију не назива ''државом''

уторак, 9. април 2019. | КМ новине 0

Панелиста из Приштине, током Дигиталног самита у Београду одржаног у петак, упозорен је од стране српске представнице Владе Србије да српску покрајину Косово и Метохију не назива "државом".

#Metohija #Srbija #Beograd #Samit #Upozorenje #Separatista


 
Косово и Метохија су аутономна покрајина у Србији и назив "држава" је неприхватљив рекла је представница Владе Србије, организатора самита, Шпенду Лила, који је пре тога већ два пута упозорен из истог разлога, преносе медији.

Лила је одговорио да то не ради намерно, већ механички.

Армин Коњалић
У дијалог се укључио модератор Армин Kоњалић речима: “Молим вас, ми имамо наше циљеве, ви испуните вашу обавезу и напустите салу”.

Важно је рећи да Армин Коњалић долази из Босне и Херцеговине и не представља став српског народа.

Водитељка ка самита Весна Дамјанић се успротивила том гесту, рекавши модератору да се не расправља са званичником, за кога је навела да је реч о задатку који је она у име Владе Србије дужна да изврши.

"Нико неће напустити салу" рекла је Дамјанићева након чега су дискусије на панелу настављене без икаквих инцидената.

Ово је такође погрешно. Српски званичници морали су да спрече косовске Албанце да промовишу свој сепаратизам у главном граду. Ако косовски Албанци то нису хтели, морали су да напусте салу већ после прве опомене.




 
Према свим међународним и домаћим законима, једини правни оквир статуса у коме се Косово и Метохија могу легално лоцирати, јесте статус српске покрајине.

Армин Коњалић је одбио да одговори на питања новинара "КМ новина", који је желео да сазна више о разлозима дрскости да се отворено противи важећем Уставу и закону државе Србије, у којој се у том тренутку налазио.

НАТО агресија, која је услиједила након илегалног рата 1999. године, само је променила статус ове области у окупирану територију. Притисци, којима Запад свакодневно подвргава Србе, имају за циљ да Београд натерају да прихвати илегално отцепљење своје покрајине.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине