Вести:

Tuesday, April 9, 2019

Врховни савет безбедности Ирана прогласио Војску и Владу САД, терористичком организацијом

Tuesday, April 9, 2019 | КМ новине 0

Као одговор на одлуку Вашингтона да Иранску револуционарну гарду стави на листу терористичких организација, Врховни савет безбедности Ирана прогласио је САД "терористичком владом" док је америчку Централну команду америчке војске, такође прогласио као терористичком групом.


Након "незаконите и неразумне акције" САД-а, Техеран је званично прогласио САД "терористичком владом и Централну команду америчке војске познатом као ЦЕНТКОМ, као и свих њених испостава терористичком групом", наводи се у саопштењу Врховног савета за националну безбедност Исламске Републике на челу са председником Хасаном Роханијем.

У саопштењу се осуђујуе саопштење ЦЕНТКОМ-а због наношења штете иранској националној безбедности, као и због уништавања живота „невиних иранских и неиранских појединаца“ у циљу промовисања америчке „агресивне политике“ у западној Азији. Такође је посебно поменуто да су САД "укључене" у убијање људи у Јемену, где коалиција под вођством Саудијске Арабије води бруталну војну кампању против Хути побуњеника.

Вашингтон одавно пружа обавештајну и логистичку подршку Саудијцима, те им је продао оружје у вредности од неколико милијарди долара, јавља РТ.

САД и њихови савезници "увек су били заговорници екстремистичких група и терориста у западноазијском региону", наводи се у саопштењу, додајући да Вашингтон мора преузети одговорност за "опасне последице својих авантура".


© АП фото / Хани Мухамед

Нешто раније председник САД Доналд Трамп је објавио одлуку да се иранска елитна војна јединица, Револуционарна гарда, проглашава терористичком групом, преноси Восток.рс.
Врховни савет безбедности Ирана осудио је тај потез, назвавши га "илегалном и опасном акцијом" која представља "велику претњу регионалном и међународном миру и сигурности, као и грубо кршење правила међународног права". КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.