Вести:

уторак, 24. јул 2018.

Против Вучића и сарадника поднете кривичне пријаве због кршења Устава и издаје КиМ!

уторак, 24. јул 2018. | КМ новине 2

Саша Мирковић, испред покрета "Цела Србија", поднео је кривичну пријаву против највиших представника власти због "угрожавања безбедности и територијалног интегритета"! 
Тачније, на основу чл. 53. Законика о кривичном поступку, подносима пријава је поднета против Председника РС Александра Вучића, Председнице Народне скупштине РС Маје Гојковић, председника Владе РС Ане Брнабић, потпредседника Владе РС Небојше Стефановића а у проширеној ће се наћи и Директор Канцеларије за киМ Марко Ђурић.
Предлог Вишем јавном тужилаштву за гоњење поменутих поднет је "зато што су са директним умишљајем у Београду, неколико претходних година, а посебно у 2018. години, као највиши представници државних органа, организовано у јавности износили следеће ставове: да Косово није део Србије, да Србија нема ни метар земље на Косову. Оваквим ставовима и изјавама доведена је у питање безбедност земље, јер ширењем оваквих ставова од стране највишех представника једне земље, нарушава се територијални интегритет, целовитост и сувереност исте. Сам председник Републике Србије, Александар Вучић, својим изјавама путем средстава јавног информисања на противуставан начин довео је нашу земљу у положај почињености, и покушава да отцепи њен део у чему му помажу Маја Гојковић - председница Народне Скупштине Србије и Небојша Стефановић потпредседник Владе PC" јер су тиме извршили кривично дела угрожавања независности, територијалне целине, повреде територијалног суверенитета као и кривична дела Угрожавања противуставне делатности, кривично дело Припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије и друга тешка дела против уставног уређења и безбедности Србије наводи се у овој оптужници.
Подносилац ове оптужнице Саша Мирковић испред покрета "Цела Србија", домаћој јавности је последњих месеци нарочито познат као један од продуцената документарног серијала "Рикошет - ко је убио Оливера". Екипа ових новинара, током истраживања за потребе серијала, дошла је до ексклузивних сазнања према којима су у ово биство умешани како неки од људи из најближег окружења Оливера Ивановића, тако и људи из окружења Александра Вучића а да је он сам био упознат са оним што се припремало а није учинио ништа да то спречи. Вучић је дуго времена избегавао било какв сусрет или да одговри на питања екипе "Рикошета" али су му они званичном процедуром, питања ипак доставили.http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Ово су веома озбиљне оптужбе и надам се да ће председник који је много пута рекао да ће изаћи "на црту" свима који то желе, овај пут то и учинити и дати одговор на многа питања која се постављају већ годинама.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман29. јул 2018. 15:09

    Хвала Богу живоме, да има још храбрих и поштених људи међу нама.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.