Вести:

четвртак, 12. јул 2018.

Вучићевом бежању је крај - ''Рикошет'' питања доставио на руке! (ФОТО)

четвртак, 12. јул 2018. | КМ новине 0

После неколико месеци упорног и необразложеног игнорисања захтева да одговори на питања о могућој умешаности у убиство Оливера Ивановића, продукција "Рикошета" је Александру Вучићу на руке доставила меморандум.

После неколико месеци упорног и необразложеног игнорисања захтева да одговори на питања о могућој умешаности у убиство Оливера Ивановића, продукција "Рикошета" је Александру Вучићу на руке доставила меморандум.




Званичaн захтев продукције "Рикошета" Александру Вучићу, за интервју у оквиру истраживачког новинарског рада на расветљавању убиства Оливера Ивановића, предат је јуче, у среду 11. јула, са деловодним печатом и пријемним штамбиљом што ће бити врло тешко игнорисати, нарочито пошто ће од сада, у вези са овим, сваки потез председника Србије бити праћен будним оком јавности.

Меморандумом, који му је већ у току дана достављен на руке, Вучићу се предочава намера и рад продукције "Рикошета" на новом документарном серијалу који припремају а који ће допринети медијском расветљавању убиства Оливера Ивановића, председника Грађанске иницијативе „Слобода-Демократија-Правда“.

Међународни новинарски тим продукције “Рикошет”, током двомесечног истраживачког рада, обавио је серију разговора с бројним полицијским, правосудним и политичким званичницима, сарадницима и пријатељима Оливера Ивановића, наводи се у овом документу и додаје да су они "у својим исказима, изнели информације од изузетног значаја не само за званичне истражне органе, него и зајавност у Србији, па и лично за председника Александра Вучића".

Због тога, очекују да председник Србије прихвати разговор с новинарима продукције „Рикошет“ и одговори на питања која овде у целини преносимо:

      - Какву сте улогу имали у политичкој хајци на ОливераИвановића, коју су предводили Српска напредна странка и Српска листа, а која је завршена његовим убиством? У предизборном споту Српске листе изнете су тврдње да је Ивановићу „више стало до његовог аутомобила него до живота свог суграђанина“, да је „непоштен“, „издао је поверење“ и да „има подршку Приштине“. Тај спот је завршен Вашим позивом грађанима да гласајуза Српскулисту. Да ли и данас, као тада, стојите изатаквих оптужби на рачун Ивановића?

      - Какву сте улогу имали у медијској хајци на Оливера Ивановића, коју су предводили дневни лист „Информер“ и Телевизија Пинк? Да ли су власници тих медија, Драган Ј. Вучићевић и Жељко Митровић, самостално водили кампању компромитације Ивановића или су то радили по Вашемналогу?

      - У каквим сте односима с Миленом Поповић-Ивановић? Када сте је упознали? Колико често сте се виђали у време док је Оливер Ивановић био у притвору и којим поводом сте се сусретали? Милена Поповић-Ивановић је, неколико сати после атентата, изјавила да „зна ко је убио Оливера“. Да ли Вам је рекла на кога сумња и каквим сазнањима располаже?

      - Да ли ст еобавештени да су косовска полиција и тужилаштво дошли до сазнања која упућују на сумњу да су атентат на Ивановића извршили Срби са севера Косова и Метохије? До каквих сте Ви сазнања дошли у комуникацији са својим сарадницима Гораном Ракићем, Звонком Веслиновићем и Миланом Радојичићем?

      - Два месеца после убиства Ивановића, 17. марта 2018, изјавили сте да ће се српске службе за две недеље огласити о том злочину и да ће се „изненадити они који су кривца знали унапред“. Од тада је прошло 16 недеља, а српске службе и представници власти ћуте? Зашто ћутите? Зашто прогоните сваког ко Вас пита ко је убио Оливера Ивановића?

Меморандум "Рикошета" предат јуче Вучићу на руке

Према сазнањима новинара "Рикошета" након што је прочитао захтев и питања на која се од њега очекује одгвор, Вучић је у Председништву "скако, урликао и ломио ствари".

Главни "противник" Вучићевог режима до сада је била опозиција какву сваки дикататор може само да пожели јер му помаже више него сами бирачи. Тако је настала потреба да се, у маркетиншке сврхе, на други начин прикаже угроженим како би изазвао емпатију јавности. Ово Вучића нагони да се окрене имагинарним непријатељима и ситуацијама. У жељи да убеди јавност у искреност измишљотина својих сарадника и медијских паса, не ретко је и сам почињао да у њих верује. Неочекивано, некоме је ипак било доста ћутања о важним питањима и тако је покренут серијал Рикошета о убиству Оливера Ивановића чиме је ова, по власт незгодна тема, веома брзо постал једна од горућих у домаћој јавности.

Одговарали на питања или не, ово може темељно да угрози позицију самог Александра Вучића али и његових најближих сарадника. Вучић схвата да полако губи битку јер његови до сада имагинарни страхови о политичкој угрожености, коначно добијају реалну форму. Толико да се ни привидно мир више не може одржати већ претње новинарима и продуцентима "Рикошета" постају све озбиљније и све чешће.

Вучић је сада на Танталовим мукама јер му над главом као Дамоклов мач виси само једно: питање "Рикошета" - ко је убио Оливера Ивановића?


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине