Вести:

Tuesday, July 24, 2018

НП ''Отаџбина'': Поводом неискреног односа Вучићеве власти према Руској Федерацији

Tuesday, July 24, 2018 | КМ новине 0

Јасне поруке високих званичника руске администрације поводом преговора Београда и Приштине наилазе на зид ћутања актелних власти у Србији.

#NP, #Otadžbina, #Kosovo, #Metohija, #Rusija, #vučć, #Izdaja, #Rezolucija1244,
 
Свеобухватни мировни споразум који Београд треба да потпише са сепаратистима из јужне српске покрајине руска страна је назвала да личи на сепаратни мир. Заменик генералног секретара Јединствене Русије Сергеј Железњак био је још прецизнији упоређујући га са Минхненским споразумом који је 1938. године потписан између Чехословачке и Немачке. Преведено на народни језик, свеобухватни мировни споразум је капитулација Србије.

Руска страна категорички сматра да се статус КиМ може решавати само у оквиру Резолуције 1244 и у складу са уставно-правним положајем Републике Србије. Тим својим ставом Руска Федерација брани Устав Републике Србије од званичних власти у Србији.

Руској Федерацији је такође јасно да свеобухватни мировни споразум између Београда и Приштине води „Косово“ у НАТО организацију, што сепаратисити и не крију. Потпредседник руске Думе Петар Толстој у интервјуу државном листу Газета каже да НАТО пакт дели Косово од Србије. Руској страни све више постаје јасно да је улазак „Косова“ у НАТО пакт само увертира за улазак Србије у ту организацију. До само пре пар месеци америчка администрација је била против било какве поделе Косова а сада је олабавила свој став што се може видети из речи америчког "амбасадора" у Приштини Грега Делавија који каже да Београд и Приштина у оквиру свеобухватног мировног споразма могу да деле и размењују територију. У кулоарима у Приштини процурела је информација да се САД слажу да четири општине на северу Косова могу да припадну централној Србији а да се заузврат власт у Београду обавеже да Србију у блиско време уведе у НАТО пакт попут Црне Горе и Македоније.
Очита је чињеница да председник Србије игра неискрену игру са Руском Федерацијом сматрајући да попут Мила Ђукановића може своју државу да уведе у НАТО пакт по принципу како српска народна пословица каже „да се Власи не досете“. Уосталом, сама конструкција наводног државног удара у Црној Гори није могла да се одради без помоћи званичног Београда. Тај измишљени државни удар је омогућио тесну победу Мила Ђукановића на парламентарним изборима и улазак Црне Горе у НАТО пакт.

Скоро 20 година кроз Резолуцију 1244 Руска Федерација штити суверенитет и целовитост Републике Србије. Уз помоћ Руске Федерације спречен је улазак сепаратистичке парадржавне формације зване Република Косово у Унеско, Интерпол, у Светску царниску унију. Пре свега захваљујући подршци Руске Федерације велики број земаља повлачи признање „Косова“. На свакој седници Савета безбедности посвећеној Косову и Метохији Русија је пружала сву политичку подршку Србији. Спречила је поводом Сребренице намеру Велике Британије да се Срби прогласе за геноцидни народ. И уместо да и као народ и као држава руској браћи власт буде захвална она испод жита настоји да Србију уведе у НАТО. Уласком у НАТО пакт садашња власт би ову војну организацију амнестирала од бомбардовања Србије.

Са друге стране јавност у Србији види да се на префидан начин спречава улазак руског капитала у Србију. За шест година владавине Александра Вучића није дошла ниједна озбиљна инвестиција из Русије. За то време власт немачким, турским, корејским компанијама уз бесплатно земљиште, ослобађање од пореза даје и 10.000 евра за свако радно место. Кинези узимају Железару Смедерево, Арапи ЈАТ, Французи Аеродром Никола Тесла... Само Руса нигде нема. Разлог је једноставан, власти у Србији имају јасну директиву Запада да руски капитал у Србију не сме да привири. У много наврата до сада куповину НИС-а од стране Гаспром Њефта 2008. године Александар Вучић је жестоко критиковао. Провладин дневни лист „Информер“ је често пута до сада најављивао да ће председник Руске Федерације Владимир Путин омогућити Србији куповину ракетног система С-300 да би се у потпуности заштитила Србија. Пре неки дан смо од ресорног војног министра Александра Вулина чули да Србија од Русије никада није тражила ове системе. О давању дипломатског статуса хуманитраном центру у Нишу не вреди трошити речи. Не вреди трошити речи јер је званични Београд много пута до сада слагао Москву.

Шта год власт у Србији мислила према браћи и пријатељима мора се бити искрен и није коректно политички шибицарити. Руска Федерација је ипак империја, и то империја у успону. Ако њене вредности уважавају и Европска унија, и САД, и Кина то мора и мала Србија како је назива Александар Вучић.Косовска Митровица
23.07.2018. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.