Вести:

недеља, 28. јануар 2018.

Државно подметање тзв ''републике Косово'' напаћеним Србима на КиМ!

недеља, 28. јануар 2018. | КМ новине 3


Наводно су се неке ствари промениле од посете Александра Вучића Косову и Метохији пре само недељу дана.

#Orahovac, #Ministar, #Dalibor, #Jevtić, #Prosveta, #Kosovo, #Metohija, #Škola, #Mladen, #Šarčević, #Aleksandar, #Vučić, #Marko, #Đurić,

Међутим, та посета од неких окарактерисана као "прикривање умешаности у убиство" наставља се прикривеним убијањем преосталих трагова државности у јужној српској покрајини!

Наиме, након што је државна медијска кућа "Танјуг" пренела неколико детаља о тешком и крајње незавидном положају Срба у Ораховцу, готово неприметно је провучена надлежност подметачине лажне албанске државе на тлу Косова и Метохије. Повод за извештавање о Ораховцу била је посета гимназији и Основној школи министра просвете Младена Шарчевића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића. У наставку, без икаквог наглашавања о коме се прецизно ради, Танјуг је додао а остали медији пренели "и потпредседник косовске владе и министар за повратак Далибор Јевтић".

Овај последњи, Далибор Јевтић, потпредседник је такозване владе шиптарских сепаратиста и он представља тзв "републику Косово". Његово помињањеи присуство не могу да буду случајност јер у српским институцијама он нема никакву надлежност нити је запослен при њима. Чак и да јесте овде је он наведен у управо са функцијом коју обавља при администрацији такозване "републике Косово".

Принт скрин странице сепаратистичког "министарства" на чијем је челу Јевтић. Кликом на ВЕЗУ посети страну.


Јасно је да се потребе Срба са Косова и Метохије, о чему не можете да читате или видите ништа у медијима како не би откриле погубну политику власти, сада користе како би се што интензивније ствари промениле. Али не на боље јер посреди је предаја ових Срба у руке шиптарским сепаратистима, истим оним од којих Срби ни 18 година после окупације немају мира и живе изоловано, ван сваке нормалности и животних токова.

Лазарка и Срећко из Ораховца

Управо се о томе и овај пут говорило да би се оправдало присуство и све интензивније активности шиптарског квази-министра Јевтића а под покровитељством и са пристанском српске Владе. То, када се сагледа из правог угла и види да су српски политичари свесни живота Срба на КиМ и да те исте злоупотребљавају у политичке сврхе, показује још јасније монструозност режима који тренутно влада у Србији а на чије се челу већ неколико година налази Александар Вучић.

Тако, припремајући терен за привођење издаје крају, што ће по свему судећу бити престављено као "најбољи могући потез" српских издајника, Танјуг преноси искуства деце из Ораховца:

Петар Шарић, који има девет година, стидљиво је рекао да иде у трећи разред и да би волео да има више другова.
"Добро је, само што хоћу још да имам друштво, мало нас има, не дружимо се са албанском децом пошто нас она бију и неће да се играју са нама", каже Петар.

Дечак из Ораховца / Фото: архива

Њему ће сада вероватно шиптарски министар још више да помогне иако ни он ни српска Влада нису учинили годинама баш ништа да олакшају живот Србима на КиМ.

Дамјан, стар пет година, каже да му је лепо, да има другаре, да је био у централној Србији само у Ваљеву где има родбину и да му се тамо свидело.

"Зовем се Матеја Баљошевић, имам осам година, имам седам и по, али ћу у марту да напуним осам. Лепо је, имам другаре, али немам ниједног другара Албанца, јер нас они бију, бацају камење... тако да се играмо у нашој улици", прича Дамјан (или већ Матеја, то само Танјуг и та угрожена деца знају).

Данијела Миленковић, стара 31 годину, рекла је Танјугу да је од рођења у Ораховцу и да су се већ навикли на такав начин живота.

"Овде живим - да, да, да. Од самог почетка, нисмо се одселили, овде има око 300 становника. Као што сте видели, живимо у малом окружењу. Највећи проблем је што се народ не запошљава, тешко је што се тиче тога... Школа није адекватна за боравак деце", каже Данијела Миленковић.

Данијела наглашава да је запошљавање веома важно за опстанак народа у српским срединама.

"Јесте тешко то што смо у албанском делу, ипак, народ се прилагодио, живи у енклави - дан за даном. Живимо око једне цркве, ту је сав српски народ из Ораховца, живимо у кругу од 100 до 200 метара и то је то. Са Албанцима има контаката, али је то тако да што се више избегава то боље. Када пролазе добацују, али народ је већ огуглао", рекла је она.

Деци је, каже Данијела, веома тешко у тим условима, јер не излазе - немају где да се играју, када падне мрак затвара се кућа, немају игралиште, нити неке друге активности.

Деца у Ораховцу

Школе у Србији имаће партнерску установу на КиМ и "Змај Јовина" гимназија у Новом Саду биће пријатељ са гимназијом у Ораховцу. Врло је занимљиво да све српске институције које прелазе у руке шиптарских сепаратисти и такозвани "Тачијеви Срби" своје најприсније везе и "подршку" имају већ годинама управо у Новом Саду и Војводини. Ко би могао да зна зашто је то тако?

Наравно, није могао да изостане тренутак промоције Александра Вучића па је најављено и веће запошљавање Срба са тог подручја и после прошлонедељеног разговора грађана са председником Србије Александром Вучићем у Лапљем селу, за десетак дана у Великој Хочи биће отворена испостава Националне службе за запошљавање Србије.

Биће лако проверити све ове наводе већ за неки дан али Срби са КиМ одавно знају да је обећање лудом радовање. А све што буде учињено - неминовно буде на њихову штету. Као што је на пример речено да ће српска просвета на КиМ наставити да функционише као и до сада али да је потребно увести и "неке промене". Да ли присуство Далибора Јевтића наговештава те "промене"? Сасвим извесно, да.

Редакција КМ Новина је покушала да ову подметачину на јавном сервису (РТС) дебункира али нам то није било дозвољено упркос доказима које смо приложили. То је још једном потврдило да и државна телевизија свесно учествује у предаји свог народа у руке шиптарским сепаратистима и терористима да о њима "брину".


Срби које су овај пут злоупотребили представници власти, живе у енклави Горњи Ораховац на Косову и Метохији, где живи укупно око 300 Срба у кругу од 100 до 200 метара, мештани кажу да им је тешко, али да им посете из централне Србије "пуно значе, јер виде да, ипак, неко мисли на њих".http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

3 коментара:

 1. Деца су нам дивна, храбра и паметна. Њихове изјаве греју срца. Благослови их душа моја. Да живе, да се множе и да имају пуно, пуно пријатеља по целом свету. Ја радим на томе - да се слика преокрене, да сви на планети најзад сазнају шта је урађено на Косову против нашег дивног народа

  ОдговориИзбриши
 2. Од овога има још горе, де има по неколико срба и преживљавају како морају али њих нема ко да представи и да изнесе њихове проблеме. Дођите и уверите се сами!!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Поштовани, то није истина. Ми смо објављивали сваку проверену информацију до које смо дошли. Нама се очигледно нисте јављали. Пишите нам на redakcija@kmnovine.com или употребите образац за контакт у дну ове странице. Чекамо да нам се јавите!

   Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.