Вести:

Thursday, June 8, 2023

НП ''Отаџбина'': Српско национално веће била препрека сецесији КиМ, надамо се томе и у будуће

Thursday, June 8, 2023 | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Српско национално веће била препрека сеџесији КиМ, надамо се томе и у будуће Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поздравља активирање Српског националног већа Косова и Метохије као израз нужних потреба у опстанку српског народа у јужној српској покрајини.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поздравља активирање Српског националног већа Косова и Метохије као израз нужних потреба у опстанку српског народа у јужној српској покрајини.
Фото илустрација: КМ новине

Једанaест година владавине Александра Вучића је у правом смислу те речи катаклизма српских националних и државних интереса која је кулминирала француско-немачким предлогом којим се председник Србије одрекао јужне српске покрајине јер у тачки два прихвата независност, сувереност и територијалну целовитост самопроглашене републике Косово.

Активирањем Српског националног већа Косова и Метохије створиће се услови да се спречи даља издаја диктаторског режима из Београда као и да се створе претпоставке за поновни повратак Косова и Метохије у правно-политички систем републике Србије сходно Резолуцији 1244 СБ.

У своје време Српско национално веће Косова и Метохије давало је пун допринос опстанку Срба, било је препрека сецесији јужне српске покрајине и властима у Београду указивало како и којим путем треба решавати проблеме Срба а како и где се борити за пуну афирмацију државних и националних интереса Републике Србије. Надамо се да ће својим активирањем и у будућности Српско национално веће Косова и Метохије то исто радити.

Како радили тако нам Бог помогао.

"Косово"


Косовска Митровица
08.06.2023. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“
* * *
 

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 

Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.