Вести:

Thursday, June 8, 2023

КФОР изашао из свог мандата супротно Резолуцији УН, ради криминалних интереса својих влада (ФОТО)

Thursday, June 8, 2023 | Уреднички колегијум 0

КФОР изашао из свог мандата супротно Резолуцији УН, ради криминалних интереса својих влада (ФОТО) Већ више од недељу дана како је КФОР оградио бодљикавом жицом и поставио наоружану стражу у ширем кругу око зграде општине Звечан.

Већ више од недељу дана како је КФОР оградио бодљикавом жицом и поставио наоружану стражу у ширем кругу око зграде општине Звечан.
Војници КФОР-а у Звечану / Фото: Иван Максимовић, КМ новине


Текст и фото: Иван Максимовић



На овај начин КФОР спречава Србе да изразе своје демократско право и да негодују против (за сада тек) правног насиља наметањем нелегитимне и илегалне власти косовских сепаратиста која нема легитимитет чак ни по сопственом "закону" и "праву". Такође, додатни разлог овом протесту је и чињеница да тамо где су власт презели косовски Албанци, тамо више нема Срба али су уништене, запаљене или узурпиране и српске куће, станови, имања, цркве па чак и гробља!

Не баш пријатељски погледи испод шлемова и маски  / Фото: Иван Максимовић, КМ новине

Да подсетим, Албанци са Косова и Метохије супротно Међународном праву а на наговор и уз притисак америчке владе, фебруара 2008. илегално прогласили "независност" на тлу Косова и Метохије.

Истовремено, тај простор сва валидна међународна политичка и правна тела, укључујући и Уједињене нације, препознају као јужну српску покрајину.

Тренутак предаха али свеприсутна опрезност и спремност да се спречи сваки вид протеста  / Фото: Иван Максимовић, КМ новине


Тако је КФОР, као подорганизација НАТО алијансе, изашао из свог мандата који му пружа Резолуција УН 1244 и противправно стао на страну и уз косовске Албанаце док они крше Међународно право ослањајући се у томе на подршку Америке и НАТО пакта који у овом имају своје стратешке, инвазивне циљеве о даљој експанзији свог утицаја према Русији и Азији али и експлоатацији овог простора који је у светском и европском врху по залихама угља, руде и пијаће воде.

КФОР је "неприметан" све док су послушни и мирни они које је дошао да контролише и потчини интересима своје земље  / Фото: Иван Максимовић, КМ новине


Знајући све ово, за очекивати је да ће Запад још једном жртвовати своје идеале ли и хиљаде српских судбина и уништити животе, зарад сопствене користи.

Било би то по први пут... ако би смо се лагали.


У ширем кругу око зграде општине Звечан, КФОР је поставио своје страже уносећи немир и зебњу међу становнике овог краја / Фото: Иван Максимовић, КМ новине




* * *



Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на FacebookTwiter или Instagram



https://www.gmail.com/maksimovicivankim@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завршетку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

Рођен је и живи на Косову и Метохији.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине