Вести:

Tuesday, March 9, 2021

Бинач: Украден споменик Сокола Симића (ВИДЕО)

Tuesday, March 9, 2021 | Уреднички колегијум 0

Бинач: Украден споменик Сокола Симића (ВИДЕО)

Непознати починиоци су у ноћи између суботе И недеље на православном гробљу у селу Бинач, надомак Косовске Витине, украли надгробни споменик Сокола Симића који је сахрањен још 1996. године.



Шездесетогодишњи Југослав Симић, унук покојног Сокола, ни у сну није могао да претпостави да вандали могу ићи тако далеко да без икаквог повода однесу споменик, поготово што такав случај до сада у гњиланском региону није забележен.

Годинама уназад Југослав одржава сеоско гробље и брине о цркви Светог Николе која се налази у истом дворишту.

„Када сам у недељу изјутра отворио цркву и бацио поглед на споменике имао сам шта да видим“, кроз сузе каже Југослав, јавља РТВ Пулс.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html 




„Видео сам трагове и делове споменика који су остали близу капије црквеног дворишта. Ово се никада до сада није десило. Не знам коме мој покојни деда смета. Сносио сам огромне финансијске трошкове за сахрану и испунио његову жељу да након смрти у Скопљу буде сахрањен у родном месту“, каже Југослав.

Случај је пријављен такозваној "косовској полицији" која је извршила увиђај.


У Бинчу тренутно живе 22 српске породице са око стотинак укућана. И зграда основне школа “Младен Марковић” у Бинчу где наставу по српском наставном плану и програму, похађа деветоро ученика, честа је мета вандала, до сада је пет пута каменована а починиоци су и даље непознати.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

 
* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Манастир Бинач: Срби се повукли пред пуцњима, нова оштећења (ВИДЕО) - КМ Новине

Манастир Бинач: Срби се повукли пред пуцњима, нова оштећења (ВИДЕО) Група од 20 Срба на коју су испаљена два рафала док су радили порти манастира у селу Бинач вратила се да заврши чишћење и ту затекла поломљен часни престо. На остацима цркве затекли су побацано камење и грање и наново оскрнављен и бачен раније поломљени и оштећени часни престо.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Србима запалили плевњу, опљачкали кућу Шиптари их провоцирали а тзв. ''полиција'' ошамарила оштећеног Србина (ВИДЕО) - КМ Новине

Србима запалили плевњу, опљачкали кућу Шиптари их провоцирали а тзв. ''полиција'' ошамарила штећеног Србина (ВИДЕО) Помоћни објекат и плевња породице Јовановић у селу Могила крај Витине, синоћ је запаљена, а кућа им је обијена. Починиоци и овај пут непознати али породица је уверена да је ово учињено како би их Шиптари заплашили и протерали одавде.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Први протест Срба на КиМ против непотизма од оснивања ''Српске листе''! - КМ Новине

Први протест Срба на КиМ против непотизма од оснивања ''Српске листе''! Око тридесетак људи уз поштавање епидемиолошких мера исказало је своје незадовољство због тога што је на конкурсу примљено четрдесеторо људи који су у искључиво родбинским, пријатељским или политичким везама са водећим људима у Косовском Поморављу.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине