Вести:

Saturday, December 26, 2020

Трибина ''Битка за Паштрик'' (ВИДЕО)

Saturday, December 26, 2020 | Уреднички колегијум 0

Трибина ''Битка за Паштрик'' (ВИДЕО)

На неки чудан начин Кошаре су "покупиле" сву славу херојске борбе српске војске из последњег рата док је још једна, исто тако интензивна битка веома запостављена, битка за Паштрик.



Трибина „Битка за Паштрик“, у организацији Удружења Милош С. Милојевић, посвећена 21. годишњици од битке на истоименој планини, одржана је октобра у Црној Бари. На њој су говорили: комадант 549. мтрб. генерал мајор Божидар Делић, командант на планини Паштрик Бригадни генерал Стојан Коњиковац, и Руски добровољац Алберт Андијев.

Трибине и Свечана академија одржане су поводом обележавања 180. година од рођења Милоша С. Милојевића на којој је истоимено Удружење представило свој овогодишњни рад, затим зборник радова, а заслужним прегаоцима као што је био и сам Милојевић у очувању српства додељене су награде.

Ово није први пут да Црна Бара угошћава генерале наше војске, подсетимо се 2017. године када је на Научном скупу о Милош С. Милојевићу уважени гост био генерал Копнене Војске Србије Милосав Симовић. Незванично црнобарци се хвале да је тога дана било још два генерала. Ови подаци не чуде, јер је и Милош С. Милојевић предводио усташе (устанике) у српско-турским ратовима 1876-1877. године и ослобађао јужне крајеве Србије. Након завршених ослободилачких ратова и проширења стекао је чин потпуковника у пензији.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:
Трибина "Битка за ПАШТРИК" и Свечана академија "Милош С. Милојевић"

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

ГОДИШЊИЦА БИТКЕ НА ПАШТРИКУ Српски хероји сломили НАТО ''Стрелу'' - КМ Новине

ГОДИШЊИЦА БИТКЕ НА ПАШТРИКУ Српски хероји сломили НАТО ''Стрелу'' #Kosovo #Metohija #Paštrik На данашњи дан, пре две деценије, почела је терористичка офанзива на Паштрику, једна од најтежих битака које је ВЈ водила током напада западне војне алијансе на нашу земљу ЗА планину Паштрик на југословенско-Албанској граници до 1999.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Супруга хероја са Паштрика: Дао би и последњу кап крви за отаџбину - КМ Новине

"Био је најбољи супруг и отац. Последњи пут смо га видели седам дана пре погибије. Дошао је на два дана да нас види. Живели смо у собици од девет квадрата у колективном смештају код породилишта на Звездари од септембра 1991, када смо избегли из Задра."



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Генерал Владимир Лазаревић : Говоре о помирењу, а бирају терористу Ћунија - КМ Новине

Генерал Владимир Лазаревић : Говоре о помирењу, а бирају терористу Ћунија #General #Lazarevic #Kosovo #Metohija #Albanci #Teroristi #Rat Убијени војници су бранили државну границу, јер 1998. није било рата и то многи сада заборављају - наводи генерал Лазаревић Именовање терористе Ћунија за "министра одбране" је покушај прикривања злодела.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине