Вести:

понедељак, 14. септембар 2020.

Сахрањен генерал армије Драгољуб Ојданић

понедељак, 14. септембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Генерал армије Драгољуб Ојданић, бивши начелник Генералштаба Војске Југославије и министар одбране СР Југославије, сахрањен је јуче уз звуке песме "Марш на Дрину" и почасни плотун припадника Војске Србије, у родном селу Равни, надомак Ужица.

#Sahrana #General #Dragoljub #Ojdanić #Užice #Kosovo #Metohija #Srbija
Генерал Драгољуб Ојданић





На вечни починак испратили су га ћерка Милојка, унуци Драгољуб и Милан, снаха Катарина, пријатељи, колеге и саборци.

У пуној порти цркве у Равањском пољу о животу генерала Ојданића, који је преминуо 6. септембра у 79. години, говорили су они који су га познавали, његови пријатељи и ћерка Милојка. Глумица Ивана Жигон рецитовала је стихове "Пркосне песме" Добрице Ерића.

Последњу почаст одали су генерали Бранко Крга, Божидар Делић и други, бивши премијер Србије Никола Шаиновић, као бројне личности из свих сфера друштвеног живота.




ПЛОТУН И "МАРШ НА ДРИНУ"

НА гробљу у Равањском пољу тело генерала Ојданића дочекано је уз звуке песме "На ливади где је бреза бела". Испраћен је уз тактове "Марша на Дрину" и почасни плотун припадника почасне чете Војске Србије.

Емотивно, скривајући сузе и терет тешког бремена које породица Ојданић носи, од свог оца опростила се његова ћерка Милојка.

- Целог живота си одлазио, а ми смо знали да ћеш се вратити. Данас смо неми. Сви твоји најмилији, ми суза више немамо. Данас стојимо овде, сви твоји вољени, пријатељи, комшије, припадници Војске, поштоваоци. Твоја предобра душа, пуна разумевања за свакога, више није могла да се бори. Остаћеш наш понос - рекла је Ојданићева ћерка Милојка, подсетивши да су након генераловог одласка у Хаг, многи његови сарадници и пријатељи испаштали.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Последњи херој Отпора Новом светском поретку

Последњи херој Отпора Новом светском поретку У апсолутно незаконитој судској инстанци познатој као Међународни трибунал за бившу Југославију (МТБЈ), 22. новембра ће бити изречена пресуда српском генералу Ратку Младићу. Рећи да је садржај пресуде унапред познат, не значи ништа.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Заказани протести пред амбасадом САД-а у Подгорици

Српска листа поднела је пријаву Министарству унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе за одржавање серије јавних скупова пред амбасадом Сједињених Америчких Држава у Подгорици. Протестне перформансе одржаћемо 14. и 24. марта, а 27. марта класични протестни скуп на платоу испред амбасаде.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Штрбац: Да у Хагу важи смртна пресуда, мање би Срба убили него сада у затворима (ВИДЕО)

Генерал Миле Мркшић недавно је преминуо у затвору у Португалу где га је послао хашки трибунал. Оћигледно је смрт наступила немаром али се и друге сумње тешко могу отклонити. "Мени је много рођака умрло од рака плућа и мучили су се дуже времена, месеци, година... а ово је нешто убрзано.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине