Вести:

среда, 24. јун 2020.

НП ''Отаџбина'': Главна опасност за јужну српску покрајину крије се у лику председника Србије

среда, 24. јун 2020. | Уреднички колегијум 0

Посета Сергеја Лаврова Београду разбила је илузије Александра Вучића да ће Москва да прихвати независност самопроглашене републике Косово. Било целовитог, било кроз форму разграничења са Србијом.

#Lavrov #Vučić #Kosovo #Metohija #Reyolucija #Reyolucija1244 #Izdaja #Beograd


Руски министар спољних послова на конференцији за штампу са Александром Вучићем без имало увијања је изјавио да Русија неће дозволити прекрајање историје на Балкану у задњих 25 година. У преводу то значи да Русија кроз форму вета у Савету безбедности неће дозволити стварање самопроглашене републике Косово.

После те изјаве председник Србије био је видно резигниран и на тој истој конференцији је деловао као да су га краве жвакале. Помало несмотрено је изјавио да Русија нема никакве везе са Косовом и Метохијом на шта му је Лавров одговорио да је Русија много уложила у Резолуцију 1244 и целовитост Србије као и у лобирање у спречавању „Косова“ да постане чланица разних међународних организација па јој то даје за право да се по питању судбине јужне српске покрајине умногоме пита. Овако категоричан и прецизно јасан став руске стране упућује на то да било какво признање „Косова“ од стране Београда, боље рећи Александра Вучића, постаје излишно јер самопроглашена република Косово никада неће бити међународно призната.

Све тврдње поједних русофоба да ће Русија да тргује по принципу Крим за Косово нису тачне јер Русија нема потребе за тим јер је на Криму одавно већ руска војска, црноморска флота а и више од 90 посто становништва је руско. Са друге стране ако би Русија признала независно Косово она би сама себе отерала са Балкана што није њен стратешки циљ.

Председник Србије каже да у наредним данима Србију очекује тежак период. Не очекује Србију него Александра Вучића, јер Србија није обећала независност Косова него је то урадио председник Србије.
Како му је после осам година владавине време за испуњење обећања исцурело за њега то постаје тежак период. Нажалост, али тако јесте, главна опасност за јужну српску покрајину не крије се ни у Берлину, Бриселу, Вашингтону или у Приштини него у лику председника Србије. Потписивање Бриселског споразума чини га највећим издајником у историји Србије. Његове изјаве да ми на Косову немамо ништа, да ми треба да следимо пут Немачке која је изгубила своје териотрије у Другом светском рату па је постала економски најјача земља у Европи што претпоставља да треба да се помиримо са губитком простора само потврђује нашу констатацију.

Јасан руски став да ће ако треба и стављањем вета спречити стварање самопроглашене републике Косово Александру Вучићу је сузило маневарски простор. Он је такорећи до јуче убеђивао руску страну да ако чак Русија и дозволи признање јужне српске покрајине да ће Србија остати увек војно неутрална. Ово није убедило Русију у искрене намере председника Србије. Јер онај ко је спреман да преда територију тај је спреман и да превари и да Србију уведе у НАТО пакт. Јер за улазак у НАТО пакт нема Савета безбедности УН него је довољна одлука Вучићевог монолитног парламента.
http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.htmlНекада је руски амбасадор у Београду Александар Конузин говорио да Руси не могу да буду већи Срби од Срба. И био је у праву, не могу од нормалних Срба, а од Срба издајника Александра Вучића могу. Чак не морају много ни да се труде.

Интересантно је да су сви режимски медији састанак Сергеја Лаврова и Александра Вучића протумачили тако да ће Русија прихватити сваки споразум Београда и Приштине. И ту су ставили тачку. Изоставили су онај кључни део који је Сергеј Лавров изјавио а то је само ако је споразум у складу са Резолуцијом 1244 СБ. Што значи да је Косово и Метохија део државе Србије.

Поруке Сергеја Лаврова јако добро су разумели у Приштини стога је и Кадри Весељи донедавни председник скупштине самопрoглашене републике Косова и председник Тачијеве странке изјавио да ће ако треба Косово и ратовати за своју територију.

Косовска Митровица
24.06.2020. године


Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ФЕЉТОН: Тајна шифра „С/1999/648" У Резолуцији 1244 СБ УН - подметање и последице њене примене - IX део - КМ Новине

ФЕЉТОН: Тајна шифра „С/1999/648" У Резолуцији 1244 СБ УН - подметање и последице њене примене - IX део #Резолуција1244 #Косово #Метохија #Србија #Издаја #Подметање #Лаж #Међународни #Криминал "Правда је спора, али достижна. Истина и правда су на страни Српског народа. Направимо први корак."

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић легализује шиптарски терор - КМ Новине

Ускоро ће се открити активности УДБЕ на Косову и Метохији, наводе шиптарски сепаратисти истичући их редом као - злочине. Како пишу про-сепаратистички медији на српском језику али латиничним писмом, саветник Беџета Пацолија Јетљир Зиберај објавио је на својој Фејсбук страници да поседује " више од 56.000 страница званичних докумената Министарства унутрашњих послова Србије, који показују злочине које су на Kосову починили припадници војске, полиције, паравојних формација и локални сарадници Удбе".
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП ''Отаџбина'': Вучић гневан на Путина јер инсистира на Резолуцији 1244 - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Вучић гневан на Путина јер инсистира на Резолуцији 1244 #Вучић #Путин #Отаџбина #Косово #Метохија #Србија #Издаја Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина" у потпуности подржава политички став прослављеног српског режисера Емира Кустурице у интервјуу датом руским медијима, наводи НП "Отаџбина" у саопштењу за јавност које преносимо у целости.
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.