Вести:

недеља, 10. мај 2020.

НП ''Отаџбина'': Вучић гневан на Путина јер инсистира на Резолуцији 1244

недеља, 10. мај 2020. | КМ новине 0

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ у потпуности подржава политички став прослављеног српског режисера Емира Кустурице у интервјуу датом руским медијима, наводи НП "Отаџбина" у саопштењу за јавност које преносимо у целости.

#Вучић #Путин #Отаџбина #Косово #Метохија #Србија #Издаја


Његов политички став се заснива на томе да Руска Федерација сходно Резолуцији 1244 стави вето на седници Савета безбедности у случају да председник Србије Александар Вучић потпише споразум о признању самопроглашене републике Косово. Као дугогодишњи пријатељ руског председника он се нада да ће га Владимир Путин послушати јер би стављањем вета сачувао целовитост државе Србије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ такође подржава и став министра за иновације у Влади Србије Ненада Поповића који каже да је свака подела КиМ неприхватљива и да је она супротна Резолуцији 1244 СБ. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је главни заговорник добијања територијалних мрвица од стране сепаратиста у Приштини управо председник Србије који је положио заклетву на Устав Републике Србије у коме стоји да је Косово и Метохија неотуђиви део српске државе.

И једно и друго мишљење, како режисера тако и министра, претпоставља се да је индуковано са руске стране имајући у виду да је управо захваљујући Руској Федерацији и њеном лобирању више од 20 земаља повукло признање самопроглашене републике Косово. Уосталом, добро је познат став председника Руске Федерације Владимира Путина који решење статуса Косова и Метохије види искључиво у оквиру Резолуције 1244 СБ, што значи у оквиру Републике Србије.






Можда је то и разлог да државна телевизије Републике Србије емитује филм Виталија Манског у коме се руски председник на најгрубљи начин вређа, приписујући му разна недела. Државној телевизије је било мало што је то једном приказала, већ је исту емисију на једном од својих програма поново репризирала.

Сигурно је једно, да без дозволе председника Републике Србије једна таква емисија на државној телевизији није могла да се приказује. Можда и због овог категоричног става руског председника када је у питању Резолуција 1244 СБ је у задње време присутна дистанца коју Александар Вучић показује према Владимиру Путину. Он му више није „брат“ него му је брат постао кинески председник Си Ђинпинг чију заставу председник Србије љуби. Највероватније да се ово братство зачело неколико хиљада година раније имајући у виду да поједини историчари говоре да су Срби на европске просторе дошли из северозападног дела Кине.

Занимљива је једна ствар, да у исто време док државна телевизија Србије приказује емисију у којој се вређа руски председник, руски амбасадор у Београду не реагује али зато хвали кораке Владе Србије у сузбијању корона вируса. Можда то и не изненађује јер поменути амбасадор није заштитио ни када је председник Србије брутанлно извређао и нападао руског депутата и новинара Евгенија Примакова. Председник Србије је то учинио јер му је наводно руски депутат предложио да он формира коалициону владу, што је гола лаж. Праву истину шта се дешавло током тог сусрета требало би да каже новинар Ђуро Билбија који је био преводилац на том састанку српског председника и руског депутата. У суштини разлог за обрачун са Примаковим лежи у томе што је он у својој емисији на руском каналу „24 часа“ на основу доказа и чињеница оптужио српске трговце војним наоружањем да продају оружје исламским терористима од којег страдају руски војници. Наравно да иза ових трговаца стоји режим Александра Вучића.


Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да руски званичници морају јасно да ставе до знања да Вучићево признање самопроглашене републике Косово не долази у обзир и да ће Русија на једну такву одлуку Србије ставити вето у Савету безбедности УН. Поруке у смислу да ће Русија да подржи свако решење на које се Србија одлучи, које шаљу поједине руске дипломате, председнику Србије отварају пут да погази Резолуцију 1244 СБ у којој стоји да је КиМ део Републике Србије. Можда у опхођењу са Александром Вучићем руска страна треба да користи рецепт Америке, где је довољо да тамо неки пети заменик помоћника министра за иностране послове САД Александру Вучићу запрети да се није усудио да хуманитарном центру у Нишу да дипломатски статус, што он одмах прихвата. Снимајући психолошки профил председника Србије Амери су схватили да је јако неотпоран на притиске, па они то обилато користе.




Косовска Митровица
10.05.2020. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Слободан Самарџић: Без специјалног изасланика Русије преговори су осуђени на предају - КМ Новине

Слободан Самарџић: Без специјалног изасланика Русије преговори су осуђени на предају #Слободан #Самарџић #Русија #преговори #Косово #Меохија#Вучић #издаја #Коронавирус #вирус #Корона Објективно важнији догађај - општа брига поводом вируса корона - засенио је редовне политичке активности у свету и Србији.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Следи напад на Устав Србије и Резолуцију 1244 - КМ Новине

После напада на Резолуцију 1244 у Савету безбедности Уједињених нација, који се очекује, у агенди западних сила је да на две деценије од бомбардовања СРЈ присиле Србију на „правно обавезујући споразум" и тако заокруже независност Косова, сматра професор Дејан Мировић.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Живадин Јовановић: Копромис за будући статус Косова и Метохије који је записан у Резолуцији СБ 1244 - КМ Новине

Живадин Јовановић: Копромис за будући статус Косова и Метохије који је записан у Резолуцији СБ 1244 #Живадин #Јовановић #Živadin #Jovanović #Kosovo #Metohija #Rezolucija #UN1244 Копромис за будући статус Косова и Метохије који је записан у Резолуцији СБ 1244, потврђује суверенитет и територијални интегритет СРЈ, односно, Србије као правне наследнице СРЈ, у међународно признатим границама, а Албанцима на Косову и Метохији, суштинску аутономију, разуме се, у оквиру СРЈ, односно, Србије.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине