Вести:

недеља, 1. децембар 2019.

Никола Маниташевић: Овде сам због мог брата, нека ја будем једина жртва (ВИДЕО)

недеља, 1. децембар 2019. | КМ новине 0

Никола Маниташевић, брат Љубише кога Мађарска намерава да изручи илегалним шиптарским властима на КиМ како би му судиле јер се бранио од "УЋК" отмичара, штрајкује глађу до смрти у намери да тако спречи изручење.

#Никола Маниташевић #Љубиша #брат #Киднаповање #Самоодбрана #терористи #Шиптари #УЋК #ОВК #Неправда #Штрајк #глађу
Никола Маниташевић / Фото: Новости





Шиптарске илегалне власти су оптужницу подигле 2015. године када је посредством УНМИК-а за њим расписана међународна потерница по којој је ухапшен у Мађарској где је живео и радио. Његов брат Никола је отпочео штрајк глађу до смрти и то тако што у зимском периоду лежи на улици испред мађарског конзулата.

Ипак, и поред неправде која у свету до сада није виђена - да власти настале из терористичког покрета желе да суде некоме што се бранио од покушаја терориста да га киднапују а "цивилизовани свет" у томе помаже, Никола не показује гнев и љутњу. Остао је достојанствен, суздржан, до сада није изговорио ни једну ружну нити запаљиву реч. Спреман је да поднесе жртву, па и да положи свој живот како би учинио дословце све што може не би ли успео да спречи изручење свог брата сепаратистичким властима које се на овај начин више свете и иживљавају него што спроводе било какву правду!

У разговору за КМ Новине Никола пажљиво одмерава сваку своју реч како не би изазвао нечију несмотрену реакцију и како би предупредио било какав инцидент јер су многи дубоко погођени овом неправдном, нарочито породица. Никола је у међувремену дошао до закључка да је због тога ипак боље не организовати протесте овим поводом па је тако онај од четвртка вероватно једини који ће бити одржан а коме је присуствовало 80-так људи.

На наше питање како је он одговара једноставно "Добро сам. Покрио сам се..."

На констатацију да ипак не може да се осећа добро с обзиром да се све време налази напољу, да је зима а он изгладњен, каже да данас већ осећа главобољу и малаксалост али о томе веома нерадо говори.

Најчешће га обилази родбина и по неко од пријатеља.

Николи је недавно дојављено да је његов брат под тортуром мађарске полиције и стално са лисицама на рукама. Он о томе говори са резервом и каже да не може ништа да потврди, можда је све то само њихова интерпретација а можда је и стварно тако. О томе ће више моћи да каже следеће недеље јер је његовој снаји, Љубишиној жени, одобрен захтев да га посети у притвору.

Никола је ових дана кратким порукама на Фејсбуку обавештавао забринуту родбину и заинтересовану јавност о томе како је, ко га обилази и до којих нових информација је дошао. Фејсбук администрација му је јуче забранила да то даље чини, односно до 7. децембра не може да дели своје објаве. У неколико порука му је стављено до знања да му је одређена забрана, а у порукама се налазио и црвени троуглић и обавештење да његове објаве "нису примерене дечијем узрасту".

"Свако ради свој посао, њихово је да покушају да забране. Ја ништа нисам слагао, ништа ружно нисам рекао, никога нисам напао. Нека они раде свој посао, ја нећу да им се мешам, ја радим овде свој посао" каже Никола.

Уједно је то и једино "званично обавештење" које је добио од било кога јер до сада му се није обратио нико из мађарског конзулата па чак ни од представника државних органа Србије иако им се уредно обратио а путем особе за контакт и даље то чини. Одговора нема.

О томе као се осећа, како размишља и како намерава да настави своју борбу, говорио је за КМ Новине:

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Браћа Маниташевић из Велике Хоче нова имена на списку српских жртава са КиМ - албански терор још увек траје - КМ Новине

Самоодбрана је злочин, али само ако сте Србин који се брани јер жели да сачува живу главу у тренутку када албански терористи покушавају да га киднапују или убију.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине