Вести:

понедељак, 16. децембар 2019.

Гробље у Липљану поново на мети шиптарских вандала - неопходна енергична реакција (ВИДЕО)

понедељак, 16. децембар 2019. | Уреднички колегијум 0

На православном гробљу у Липљану, непознате особе порушиле су и оскрнавиле више надгробних споменика.

#Porušeno #groblje #Lipljan #Srbi #Pravoslavlje #progon #Šiptari #Albanci #Arnauti
Порушено гробље у Липљану







Да су надгробне плоче на гробљу оскрнављене, приметили су становници Липљана данас током поподнева и случај пријавили такозваној "Косовској полицији" сазнају про-сепаратистички медији на српском језику.

"Ово је други пут у овој години, да су се споменици на православном гробљу нашли на мети вандала, пре четири месеца, оштећена су 24 споменика. Мештани су обавестили полицију у Липљану, која је заједно са форензичарима из Приштине извршила увиђај у поподневним часовима", рекла је за ове медије, Данијела Вујичић.

Не зна се тачно када је дошло до скрнављења споменика, јер су мештани који су данас дошли на сахрану, приметили срушене и поломљене надгробне плоче на споменицима.

У овом најновијем таласу уништавања споменика, између осталих, поломљене су две, од седам надгробних плоча на породичној гробници породице Антић, која се налази на самом улазу у гробље. Споменици на православном гробљу у Липљану до сада су више пута били на мети вандала а шиптарска полиција ни једном није пронашла починиоце. Срби са Косова и Метохије су убеђени да је све то део ширег плана и интереса Шиптара да протерају Србе са Косова и Метохије и униште све трагове њиховог постојања.

Идентични напад догодио се и пре тачно годину дана!


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ИЗ НАШЕ АРХИВЕ:


Тако се чини већ деценијама и починиоци никада "не буду откривени" или се злочин у ретким случајевима припише малолетним и малоумним лицима која не подлежу никаквом санкционисању. Ови догађаји су раније употребљавани у медијске сврхе и то ако нису прећуткивани били би објашњавани као "резултата репресије" која над Шиптарима на КиМ никада није постојала. Међутим у протеклих 20 година, док се све то дешава у присусутву међународне заједнице и окупаторских НАТО снага, о злочинима над Србима се не говори док истовремено постоје потерницеи захтеви да се у илегалним шиптарским "Судовима" процесуирају Срби који су се бранили од злочина арнаутских екстремиста и терориста такозване "УЋК" чије се вође налазе на челним позицијама сепаратистичког илегалног система и власти уместо у затворима збг почињених злочина.


Такво попонашање указује на отворену политику која се против српског народа води како би се отимање јужне српске покрајине привело крају.

Због тога је неопходан енергичан протест али и конкретне акције да се Срби заштите а починиоци и злочинци казне.  

Ако Влада у Београду прећутно одобрава шиптарске злочине, а то де-факто чини нарпчито након потписивања Бриселског споразума када је остатак српске полиције интегрисан у илегалну шиптарску што је учињено касније и са српским правосуђем када су српске судије полагале заклетву такозваној "републици Косово" пред хашимом Тачијем који је правоснажно осуђен на десетогодишњу казну затвора пред њиховим Судом! Тако да нема сумње да је национални приоритет уклањање такве Владе али и спречавање да на власт дођу њихови претходници који су постепеним чиновима издаје и омогућили овакво стање!

Све одговорне за саучесништво у антидржавним и антинационалним акцијама разоткрити и судски процесуирати како би им биле одређене најстрожије казне и основати здраве  структуре које ће обновити српску државност!

Уколико се то не учини што хитније, сви делови Србије и ван Косова и Метохије доживеће идентичну судбину а најезда и прихватање миграната су ништа друго него преписани сценарио уништавања и освајања Косова и Метохије од стране албанских миграната из периода након Другог светског рата који су насељавали јужну српску покрајину.




ПРОТИВ КРАТКОТРАЈНОГ ПАМЋЕЊА:    🠶



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Више од двадесет надгробних споменика у Липљану уништено (ВИДЕО) - КМ Новине

Више од двадесет надгробних споменика у Липљану уништено (ВИДЕО) #Šiptari #Lipljan #Separatisti #Skrnavljenje #Groblje #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine У ноћи између петка и суботе, непознати вандали поломили су, порушили и уништили више од двадесет надгробних споменика на православном гробљу у Липљану, на једном вршили нужду.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шиптари данас гурали пушчане цеви српској деци у уста - нема нам опстанка, кажу Срби (ВИДЕО) - КМ Новине

Шиптари данас гурали цеви оружја деци у уста - нема нам опстанка, кажу Срби Породице којима је извршен претрес кућа сабирају утиске о изненадном упаду полиције у њихова домаћинства. Стање се "нормализује", тачније враћа се на пређашње јер терор коем су Сби свакодневно изложени не може се назвати нормалним животом.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Албански нападачи на српску децу у Сувом Долу, приведени па пуштени на слободу (ВИДЕО) - КМ Новине

Албански нападачи на спску у Сувом Долу, који су и оштетили школу, пуштени на слободу (ВИДЕО) Група Албанаца у уторак увече црним џипом ушла је у двориште српске школе у Сувом Долу код Липљана и напала српску децу која су се ту играла.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шиптари покушали да киднапају српског дечака (ВИДЕО) - КМ Новине

Из њега је, како наводи радио, изашао млађи човек са ножем у руци који је покушавао да српског дечака Н. А. присили да уђе у аутомобил. У том тренутку наишао је један Србин из Липљана који је, видевши шта се дешава, почео да виче и дозива у помоћ, након чега су се нападачи повукли и отишли са лица места.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

KLA/UCK ЗЛОЧИН НАД СРБИМА: Старо Грацко 23. 07. 1999. - Косово и Метохија (видео) - КМ Новине

Масакр у Старом Грацку је убиство 14 српских земљорадника, који су отишли у поље да жању пшеницу на својим њивама. Српске жетеоце су убили припадници албанске терористичке тзв. Ослободилачке Војске Косова / ОВК/UČK* , 23. јула 1999. свега неколико дана по доласку припадника КФОР-а и власти УМНИК-а на Косово и Метохију, после Кумановског споразума 10.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Срби из Липљана: ''Не можемо више да трпимо насиље''... (ФОТО) - КМ Новине

Да ли нису чули да је Александар Вучић изјавио да од потписивања Бриселског споразума има много мање инцидената и да ћемо са Шиптарима живети још 1000 година, тек - Срби из Липљана су се огласили и кажу да више не могу да трпе овакво стање, свакодневне инциденте и малтретирања од стране Шиптара након чега се одмах појављују купци нападнутих српских кућа!


 


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине