Вести:

уторак, 6. август 2019.

КиМ: Србину претресли кућу због дивљих свиња

уторак, 6. август 2019. | КМ новине 0

Неколико возила такозване косовске полиције и Ветеринарске инспекције сепаратистичких структура, међу којима и специјално возило за транспорт животиња, нашло се испред гатера Ивана Ристића у селу Kормињане, општина Косовска Каменица, односно по шиптарском - илегална општина Ранилуг, јер је Ристић већ дуже време чувао две дивље свиње на свом имању.

Divlje_svinje #Korminjane #Lov #policija #Srbija #kmnovine



 

“Чека се на правно тумачење шумарске или ловне инспекције да ли је чување дивљих свиња законито или не, пре него што се предузму друге мере”, рекао је за Пулс Ристић при том мислећи на "законе" такошзване "републике Косово".

Специјална јединица шиптарске полиције завршила је око 11 часова претрес у кући Ивана Ристића, који је и одборник у илегалној сепаратистичкој тзв "Скупштини општине Ранилуг".

"Претрес је трајао пуна три часа и полицајци су тек око 11 часова напустили моје имање", изјавио је за Пулс Иван Ристић.

По његовим речима, јутрос око осам часова појавила се група (такозваних) косовских специјалних полицајаца, наоружана дугим цевима, која је на његовом имању тражила дивље свиње. Ристић, који је члан локалног ловачког удружења, одвео их је у гатер удаљен 200 метара од његове куће где се свиње налазе.

"Једна од дивљих свиња је спрасна и намера ми је да прасиће касније пустим у шуму, односно ловиште", каже Ристић.

На његово питање полицији, зашто су, после обиласка гатера претресали и његову породичну кућу, Ристић каже да није добио никакав одговор, али да мисли да су тражили оружје које он, како тврди, и не поседује.

Ова "полиција" је након претреса напустила Kормињане, али се поново вратила после 12 часова у пратњи инспекције и специјалне опреме за хватање дивљих животиња.

Kако је Пулс јутрос јавио, о овој интервенцији специјалне тзв "косовске полиције" која је у надлежности сепаратистичких институција у Приштини а је улазак специјалаца изазвао забринутост код локалног становништва у том месту у којем живи близу две хиљаде Срба.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kuršumlija #Vlast #SNS #Pljačka #LokalniIzbori #Srbija #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине