https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

среда, 19. јун 2019.

Француски репортер: Рачак је највећa лажна вест с краја 20. и почетка 21. века

среда, 19. јун 2019. | КМ новине 0

Француски репортер Жан-Луј Трамбле, који је објавио репортажу о страдању Срба на Косову и Метохији у најновијем броју "Фигаро магазина", рекао је за данашње Новости да је 20. годишњица од престанка НАТО бомбардовања на СРЈ био злокобни догађај који је захтевао да се тако нешто напише.
Трамбле је био један од ретких западних новинара у Београду током бомбардовања 1999. године и који се још од тада интересује за проблем Косова и Метохије.

"Волим Србе и имам много поштовања према вама, тим пре што Французи нису баш увек били на висини у том погледу", рекао је Трамбле.

Како је рекао, њега и помоћника директора "Фигаро магазина" Жан-Кристофа Бијисона погодила је неправда која је Србе задесила.

Догађаји из Рачка и све што их је пратило била је, како истиче, највећа лажна вест ("фејк њуз") с краја 20. века и један од првих из нове ере.

Покушавамо, наводи он, да се боримо против медијских дезинформација и да, колико можемо, утврдимо истину.

"Срби су били и остали веома храбри, не само у том периоду, већ и раније у историји, у Првом и Другом светском рату, на пример", рекао је Трамбле и додао да Срби истрајавају у отпору и остају на КиМ и поред третмана који трпе.

Трамбле каже да је "бивша "УЋК" и власт која је из ње проистекла далеко од модела добре владавине".

Каже и да увек има ствари које нису унете у новински текст, јер нема места за све.

"Најчудније је када уђете на Косово и Метохију, а на екрану мобилног телефона вам се појави порука "добро дошли у Монако",
одакле је један од оператера. А ви погледате око себе и схватите да се ситуација у Монаку и на Косову разликује као небо и земља", закључио је Трамбле, преносе агенције.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Зоран Влашковић: Подигли споменик живом фашистичком гебелсовцу Вилијему Вокеру! - КМ Новине

Вилијам Вокер је директни кривац за НАТО жртве Албанаца , 209 њих, којима Албанци не желе да подигну никакав споменик а величају фашисту Вокера који је био окидач за убиство тих албанских цивила. Несхватљиво је колико су данас Албанци на Косову и Метохији привржени фашизму, антицивилизацији, антидемократији, античовечанству.....

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.