Вести:

среда, 29. мај 2019.

НП ''Отаџбина'': Вучић води специјални рат против Срба на КиМ терајући их на исељавање

среда, 29. мај 2019. | КМ новине 0

"Задњих година председник Србије води специјални рат против Срба на северу Косову и Метохији наговештавајући им насиље од стране Приштине а које он, како каже, не може да спречи. На овај начин само још више подстиче исељавање Срба из јужне српске покрајине."

#Kosovo #Metohija #Otadžbina #Vučić #Izdaja

 
Извештај који је председник Републике изнео на седници Скупштине Србије посвећеној Косову и Метохији обилује небулозама, политичким глупостима, невероватним лажима, страшним политичким лицемерјем које има за циљ да у јавности Србије трасира пут свеобухватном мировном споразуму који Александар Вучић мисли да потпише са Приштином.

После Димитрија Туцовића у Скупштини Србије такав проалбански експозе до сада није виђен. А чињенице су следеће:

Председник каже да ће 2100. године број Албанаца на Балкану бити осам милиона а број Срба само три. Мора да је то председнику „дојавила звезда Даница“. Још каже да је Срба на Косову 94,582 иако никада ниједан попис од `91. године на КиМ није извршен. Мора и то да су му неке небеске силе дошапнуле. Српска народна пословица каже „Нико крупно к`о Турчин не лаже“. Наш „Ацо Србин“ лаже још више. Када је у питању број Албанаца председник каже да их има милион и тристапедесет хиљада иако на изборима 2017. године није гласало више од 400.000. Број од 1.350.000 је ипак напредак јер је пре два месеца у Савету безбедности изјавио да их има 1.900.000. Председник намерно подиже број Албанаца а смањује број Срба не би ли се тако лакше одрекао јужне српске покрајине.

Да би грађанима Србије презентовао своје знање о историји он каже да се на простору Балкана до 395. године водила борба између Римљана са једне стране и Далмата и Илира са друге стране. Опет будалаштина и незнање јер са простора Балкана води порекло више од 27 римских царева, што значи да се никаква борба није водила.

У свом извештају ни речи о политичкој платформи за преговоре са албанским сепаратистима. Каже да неће да изнесе платформу да им не би откривао детаље плана. Председник опет лаже, јер истина је у следећем. Ако постоји платформа не може да манипулише и тргује са Косовом и Метохијом и зато му она не треба. Да је постојала платформа, као што је постојала у периоду од 2006 до 2008. године, Александар Вучић никада не би смео да потпише издајнички Бриселски споразум.

У свом извештају председник још говори да су Албанци јако нервозни и бесни и да ће стога да врше насиље над Србима. Из тог разлога председник мора да потпише свеобухватни мировни споразум са Приштином. Задњих година председник Србије води специјални рат против Срба на северу Косову и Метохији наговештавајући им насиље од стране Приштине а које он, како каже, не може да спречи. На овај начин само још више подстиче исељавање Срба из јужне српске покрајине. Председник сматра да ако је мање Срба на Косову и Метохији лакше ће да преда Косово и Метохију.

У данашњој изјави портпарола КФОР-а улазак РОСУ полиције на север Косова 28.05.2019. године договорен је између Београда и Приштине. Александар Вучић то није смео да саопшти становницима општине у Зубин Поток који су као и 2011. године поставили барикаде да би спречили улазак РОСУ полиције, и прошли су као боси по трњу. Припадници РОСУ полиције су показали невиђену бруталност, што из страха а што из освете за неуспешан улазак 2011. године. Пуцали су на све стране, разбијали возила, тукли недужне грађане, гушили их у димним бомбама и сузавцима... Становници општине Зубин Поток имали су прилике да се лично на својој кожи увере како изгледа заштита коју им пружа Александар Вучић. Да би испеглао целу причу и грађанима Србије показао како брине о Србима на КиМ он је по седамдесетседми пут одржао хитну седницу савета за националну безбедност и подигао борбену готовост Војске Србије. И ништа више од тога. Јер за одлучније кораке председник нема храборсти пошто је бедна кукавица.

Без обзира на бруталност РОСУ полиције он чак не сме ни да саветује Србима да напусте скупштину и владу самопроглашене републике Косово. Не сме јер је договорио њихов упад на север Косова и Метохије. Његова „Српска листа“ иначе учествује у власти са онима који тиранишу и врше насиље над Србима. Приморавајући Србе да изађу на локалне сепаратистичке изборе на северу Косова и Метохије, он им је у мираз уделио и РОСУ полицију која је део уставно-правног поретка самопроглашене републике Косово а који су Срби изласком на изборе легитимисали.

У ових седам година своје владавине Александар Вучић је удаљио Косово и Метохију од Србије корацима од седам миља и поставио темеље за стварање Велике Албаније. Чак и његова наводна борба за север Косова и Метохије је неискрена. Јер је необично да се бори за север Косова и Метохије а институције Републике Србије на Косову и Метохији као што су полиција, судство уступа Приштини. За кривично дело националне велеиздаје у српском кривичном закону на основу члана 306 и 307 предвиђена је казна до 20 година затвора. Народни покрет Срба са Косова и Метохије Отаџбина залаже се да се казна за дело националне велеиздаје и губитак територије подигне до нивоа доживотне робије. Председник Србије Александар Вучић је сигуран кандидат за овако високу казну.Косовска Митровица29.05.2019. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.