Вести:

Monday, April 8, 2019

Два шиптарска напада на Србе у 24 часа, Влада Србије потврдила понизност и издају

Monday, April 8, 2019 | КМ новине 0

У свега 24 сата обијена је црква Свете Петке у Сувом Долу код Косовске Митровице, док су непознате особе извеле пљачку у повратничком селу Брестовик код Пећи, јављају локални медији.
#Kosovo #Metohija #Srbija #Okupacija #Izdaja #Zločin
Суви До / Б. Субашић

Србин из Сувог Дола код Косовске Митровице пријавио је такозваној "косовској полицији" да су непознате особе обиле врата цркве Свете Петке, полупале ентеријер и украле новац. Исти храм био је мета лопова и 18. фебруара ове године.

Истог дана је обијена и кућа једног од српских повратника у селу Брестовик у општини Пећ. Србин из тог места је такозваној "косовској полицији" пријавио крађу, али нема података о материјалној штети.


Упркос свему медији на српском, претежно на буџету Владе републике Србије, много више простора дали су уобичајеном саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију које је, као и свако до сада, кратког домета и тек промотивног садржаја.

Без икаквог устезања из Канцеларије за КиМ су навели да су ови напади "још један доказ да институцијама у Приштини није стало до заштите Срба и њихових светиња".

Ова Канцеларија, при Влади из Београда која непрестано тврди да ће заштити српски народ у покрајини, позвала је међународну заједницу да реагује.

Истовремено се није удостојила, а у складу са сопственом политиком, да сепаратистичке квази-институције назове правим именом већ је и ову прилику искористила да их промовише и потврди њихов легитимитет! И то на дрзак и скарадан начин тврдњом да актуелно стање "речито говори о томе шта приштинска администрација мисли о сакралним објектима СПЦ на KиМ, док се упорно упиње и на све начине покушава да постане чланица УНЕСKО", наведено је у саопштењу.

Актуелна власт је својом досадашњом политиком унизила и поништила не само борбу српског народа на КиМ да се одржи, већ је својеврсном диверзијом сопственог Устава потписала међународне уговоре са шиптарским сепаратистима управо им предајући на тацни судбину српског народа, светиња и имовине. При том, наравно, и те како добро су знали да су са друге стране преговарачког стола у Бриселу ратни злочинци, вође мафијашкихи теористичких група и неприкосновени мрзитељи свеа српског.




Та политика Владе Србије, од многих оцењена као издајничка, толико је девастирала српске механизме одбране, иначе једине легитимне на овом простору, да више ни у осудама не може да буде макар привидно и лицемерно доследна већ јој не преостаје ништа друго него да се држи пута издаје. На тај начин сваки пут изнова открива и потврђује своју понизност, немоћ и велеиздајнички карактер.


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине