Вести:

Tuesday, September 25, 2018

Сенке над ''Сунчаном долином''

Tuesday, September 25, 2018 | КМ новине 0

Капитални пројекат Владе Србије на КиМ, захваљујући политици коју режим у Београду води, на понижавајући начин доведен у питање.

Марко Ђурић, узурпатор ЕРП Теодосије и Иван Теодосијевић пред још макетом насеља.



 
Такозвано "министарство за околину и просторно планирање" сепаратистичке творевине "републике Косово" поднело је кривичну пријаву против општине Звечан (при свом систему) због тога што није применила налог о обустави радова на изградњи насеља "Сунчана долина" које финансира Влада Србије, пише "Газета експрес".

У тексту под називом "Србија наставља да гради илегално насеље на северу Косова", приштински лист пише да је "Сунчана долина" једна од највећих инвестиција Србије на Косову и пројекат који треба да насели више од 1.500 становника "из Србије" на север Косова.


Локалне власти у Звечану наводе да ће пројекат бити завршен до средине 2018. године, а према наводима Канцеларије за КиМ, Београд планира да инвестира око 25 милиона евра у тај пројекат.


Ово "минисарство" при сепаратистичким властима, наложило је општини Звечан да обустави грађевинске радове и затражило од локалних српских власти да поднесу документацију о изградњи овог насеља, наводи Зери.


Према саопштењу из министарства за околину, дирекција за урбанизам општине Звечан на дан инспекције није била спремна да понуди документацију коју је тражио сепаратистички "инспекторат".




КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине